Miksi Kanadan asuntomarkkinat nousevat pandemiassa?

Tämä viikko alkoi epätavallisella anteeksipyynnöllä. Evan Siddall, Canada Mortgage and Housing Corporationin toimitusjohtaja ja toimitusjohtaja, otti Twitteriin tunnustaa, että liittovaltion virasto oli erehtynyt viime vuonna, kun se ennusti, että pandemian aiheuttama taloudellinen romahdus saattaisi aiheuttaa asuntojen hintojen laskun jopa 18 prosenttia.

Sen sijaan tietysti Kanada puhuu jälleen siitä, onko suurin osa maasta pian räjähtävä kiinteistökuplan. Vancouverissa omakotitalojen vertailuhinta nousi viime kuussa 13,7 prosenttia vuotta aiemmin. Kanadan dollaria. Toronton alueella omakotitalojen keskimääräinen myyntihinta nousi 23,1 prosenttia saman ajanjakson aikana, ja yhdistetty hinta, joka sisältää kaikenlaiset asunnot, ylitti miljoonan dollarin.

Myyjien markkinat vallitsevat monissa osissa maata, jopa monien taloudellisten vaikeuksien aikana. Kun äitini kuoli aiemmin tänä vuonna, olin yllättynyt kuullessani, että tarjoussodat, jotka liittyivät Torontoon ja Vancouveriin, olivat nyt yleisiä kotikaupungissani, Windsorissa, Ontariossa, jopa hänen suhteellisen vaatimattomien talojensa myynnissä. Naapurustossani Ottawassa, kaupungissa, joka ilmoitti viime kuukaudessa ennätysmäärän talomyyntiä, kuluu vähän aikaa, ennen kuin “myytävänä” -kyltit rapataan “myydyillä” tarroilla.

Mutta pandemia ei alkanut tällä tavalla. Siddall huomautti Twitter-viesteissään, että kriisin ensimmäisten kuukausien aikana kiinteistömarkkinat olivat vakavasti supistuneet.

Noin neljännes kanadalaisista oli hätätulotukea sen jälkeen, kun heidän työpaikkansa keskeytettiin seisokkien vuoksi, suuri määrä kanadalaisia ​​lykkäsi asuntolainanmaksuja, ja herra Siddallin virasto oli astunut ostamaan 150 miljardia dollaria asuntolainoja pitääkseen markkinat elossa . Ja sen lisäksi hinnat olivat monissa paikoissa herra Siddallin mielestä jo kestämättömiä.

Hänen virastonsa raportti osoittaa, miksi näistä tekijöistä huolimatta markkinat nousivat räjähtämisen sijaan.

Yksi tekijä on, että pandemia ei vaikuttanut korkean tulotason ihmisten palkoihin yhtä kovasti kuin muiden. Raportin mukaan Ottawassa, Montrealissa, Torontossa ja Vancouverissa asuntojen hintojen nousu oli voimakkainta kalliimpien talojen keskuudessa. Korkeamman tulotason ihmiset ovat kärsineet vähemmän työttömyydestä, koska heillä on yleensä etätyötä.

He pystyivät myös säästämään tavallista enemmän, koska matka- ja ostosrajoitukset merkitsivät sitä, että he käyttivät vähemmän. Yhdistettynä erittäin mataliin asuntolainakoroihin taloista tuli houkutteleva tavoite käyttää rahaa.

Toinen syy kysynnän kasvuun, raportin mukaan, oli se, että kun markkinat melkein sulkeutuivat pandemian alkuvaiheessa, se loi kysynnän, joka vapautettiin myöhemmin viime vuonna. Ostajien määrä ylitti pian myyjien määrän markkinoilla monilla alueilla, raportin mukaan – täydellinen tilanne myyjille.

Siddall, joka pian eroaa jo laajennetusta CMHC-virastaan, ei ole kiinteistöalan suosikki. Monet liike-elämän edustajista eivät pitäneet hänen toimistonsa tiukentamasta asuntolainavakuutuksen sääntöjä, joita se myy pankeille lainojen antamiseksi voimakkaasti velkaantuneille koti-ostajille. Ja monet syyttävät häntä pilaantumisesta, joka on pelottanut ostajat varoituksillaan.

Viime vuonna, kun hän tarjosi väärän markkinaennusteen, herra Siddall sanoi, että hänen velvollisuutensa oli varoittaa nuoria kanadalaisia ​​taloudellisista vaaroista, joita asuntojen hintojen lasku, korkojen nousu ja henkilökohtaisen velan tason nousu voivat aiheuttaa.

Vaikka Siddall myönsi ennustevirheensä, hän ei ollut yhtä varovainen tulevaisuuden suhteen tällä viikolla.

“Ajat olivat epävarmoja ja minusta tuntui, että varoitus asuntojen hinnoista oli vastuussa”, hän kirjoitti viime vuoden varovaisuudesta. “Tänään olemme edelleen hyvin huolissamme.”


  • Pelastus miehistö yhdistettynä taistelemaan raskasta merta ja kovaa tuulta ja pelastaa kaikki 32 miehistön jäsentä Nova Scotian kampasimpukan troolilla, joka lopulta upposi tulipalon jälkeen.

  • Puolustusasianajajat epäonnistui tarjouksessaan saada mies julistamaan rikosoikeudettomaksi autismispektrihäiriönsä takia vuokratun pakettiauton käytöstä 10 ihmisen Torontossa tappamiseen ja 16 muun vahingoittamiseen. Laillinen toimenpide vihoitti monia autismiyhteisössä ja tuomari hylkäsi sen suurelta osin, kun hän tuomitsi miehen murhasta ja murhayrityksestä.

  • Jääkiekon kirjailija ja toimittaja Roy MacGregor tarkastelee Walter Gretzkyn elämää, Kanadan tunnetuin jääkiekkoisä, joka kuoli tällä viikolla.

  • jäinen talvinen Huron-järven rantaviiva Ontarion Bruce County ei tunnu itsestäänselvältä paikalta surfata. Mutta joillekin sen puutteet kompensoidaan enemmän kuin voimakas tuuli ja sen tarjoamat suuret aallot.

  • Viime viikonloppuna 35 naisten jääkiekon huippupelaajaa Kanadasta, Yhdysvalloista ja Euroopasta löi vihdoin jäätä ensimmäiset kilpailupelit naisia ​​vastaan helmikuusta 2020 lähtien.

  • Occasions-kriitikko Natalia Winkelman tarkastelee dokumenttia ”The Walrus and the Whistleblower”, dokumentti entisen kouluttajan pyrkimyksistä vapauta mursu nimeltä Smooshi vesipuistosta Niagaran putouksilla, Ontariossa.


Ian Austen, joka on kotoisin Windsorista Ontariossa, on koulutettu Torontossa, asuu Ottawassa ja on raportoinut Kanadasta The New York Occasions -lehdessä viimeisten 16 vuoden ajan. Seuraa häntä Twitterissä osoitteessa @ianrausten.


Kuinka me voimme?
Haluamme saada ajatuksesi tästä uutiskirjeestä ja Kanadan tapahtumista yleensä. Lähetä ne osoitteeseen nytcanada@nytimes.com.

Tykkää tämä sähköposti?
Välitä se ystävillesi ja kerro heille, että he voivat rekisteröityä tässä.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *