CIA laajentaa Havannan oireyhtymätutkimusta

WASHINGTON – Uusi CIA: n työryhmä pyrkii laajentamaan ponnistelujaan löytääkseen sarjan syyt salaperäinen virkailijoita loukkaantuneita tapahtumia ympäri maailmaa, virasto ilmoitti tällä viikolla tapahtuneita jaksoja Kuubassa, Kiina, Venäjä ja muualla.

Työryhmä työskentelee ulkoministeriön sekä muiden tiedustelupalvelujen kanssa kerätäkseen uusia todisteita jaksoista ja tutkiakseen uudelleen olemassa olevaa materiaalia tehdäkseen johtopäätökset siitä, tapahtuiko hyökkäyksiä ja jos on, mikä aiheutti loukkaantumiset ja kuka oli vastuussa.

“CIA työskentelee yhdessä muiden valtion virastojen kanssa kaksinkertaistamaan pyrkimyksemme löytää vastauksia selittämättömiin maailmanlaajuisiin terveysongelmiin, jotka ovat vaikuttaneet henkilöstöön”, sanoi CIA: n lehdistösihteeri Timothy L. Barrett. “Viraston ensisijainen tavoite on ollut ja on edelleen kaikkien virkamiestemme hyvinvointi.”

Vaikka työryhmä perustettiin virallisesti joulukuussa, ilmoitus uusista ponnisteluista tuli Bidenin hallinnon William J.Burnsin jälkeen. ehdokas CIA: n johtoon, lupasi vahvistuksensa aikana kuulo tarkastelemaan tapauksia koskevia todisteita, joita hän kuvasi hyökkäyksiksi viraston henkilöstöön.

Senaatin tiedustelukomitea hyväksyi tiistaina yksimielisesti herra Burnsin nimityksen asettamalla äänestyksen senaatin vahvistamisesta koko senaatissa. Äänestystä odotetaan ensi viikolla, mutta tarkkaa aikataulua ei ole vielä asetettu.

Viime vuosina kymmeniin tiedustelupalvelun virkamiehiin ja diplomaateihin on vaikuttanut Havannan oireyhtymä, joka on oireyhtymä, kuten päänsärky, muistin menetys, huimaus ja paljon muuta.

Useat CIA: n virkamiehet ja diplomaatit, jotka työskentelivät Yhdysvaltain suurlähetystössä Havannassa, saivat oireita vuosina 2016 ja 2017. Vuonna 2018 enemmän amerikkalaisia ​​työskenteli Guangzhou, Kiina, alkoi kokea oireita. Kolmas CIA: n upseeriryhmä, joista monet työskentelevät Venäjän tiedustelutoimien torjumiseksi, on kärsinyt useista eri maista. Tapahtumat ovat jatkuneet viime kuukausina.

Jotkut nykyiset ja entiset hallituksen virkamiehet uskovat, että tapahtumien takana on Venäjä, vaikka ulkoministeriö tai CIA eivät ole päässeet tähän johtopäätökseen.

A raportti Nationwide Academy of Sciences sanoi mikroaaltouuni ase oli todennäköisesti vammojen syy. Vaikka raportti on vakuuttanut useita uhreja, jotkut asiantuntijat ovat skeptisesti todisteet mikroaaltouuni oli vastuussa.

CIA: n entiset upseerit kiittivät herra Burnsin kommentteja, jotka ovat kärsineet traumaattisista aivovammoista ulkomailla tapahtuneiden tapahtumien seurauksena.

Marc Polymeropoulos, entinen CIA: n vanhempi upseeri loukkaantui vieraillessaan Moskovassa, sanoi kuulemistilaisuudesta selvästi, että herra Burns “ryhtyy vankkaan tutkimustyöhön löytääksesi mukana olevat toimijat ja saamaan heidät vastuuseen”.

CIA: n ei odoteta tekevän uusia johtopäätöksiä ennen kuin herra Burns on vannonut valansa ja aloittanut oman tarkastelunsa. Mutta virasto näyttää innokkaalta osoittamaan, että se ottaa asian vakavasti.

Työryhmä koostuu lääketieteen asiantuntijoista, henkilöstöasiantuntijoista ja tiedustelupäälliköistä, jotkut kokopäiväisesti, kun virasto pyrkii saamaan paremman käsityksen jaksoista.

Ulkoministeriö on myös tehostanut toimiaan tutkiakseen tapauksia, jotka ovat johtaneet sen henkilöstön loukkaantumiseen. Valtiosihteeri Antony J.Blinken on saanut päivityksiä osaston tutkimuksesta ja korottanut tätä tutkimusta valvovan koordinaattorin roolia parempaan yhteistyöhön muiden osastojen kanssa, parantamaan tapauksiin reagoimista ja tukemaan loukkaantuneita henkilöitä, ulkoministeriön tiedottaja sanoi .

Trumpin hallinnon aikana nykyiset ja entiset virkamiehet ilmaisivat turhautumisensa hallituksen tutkimukseen. Ulkoministeriö ja CIA, heidän mukaansa, eivät jakaneet riittävästi tietoja. Jotkut virkamiehet sanoivat, että näiden kahden viraston välillä oli jännitteitä.

Bidenin hallinnon virkamiehet sanoivat, että heillä oli suunnitelmia korjata tämä ja että ulkoministeriö, CIA ja muut tiedustelupalvelut työskentelevät paremmin yhdessä tutkiakseen tapauksia ja niiden syytä.

CIA: n entinen johtaja Gina Haspel ei ollut vakuuttunut todisteista Venäjän syyllisyydestä tai siitä, että tapahtumasarja voitaisiin luokitella lopullisesti hyökkäykseksi tiedustelupalvelun virkamiesten mukaan. Mutta joulukuussa rouva Haspel virallistti tilapäisten ryhmien työn perustamaan työryhmän, tutkimaan aiemmat tapaukset uudelleen ja keräämään tietoja uusista.

Hän pyysi myös virkamiehiä, jotka ajattelivat joutuneensa uhreiksi, mutta eivät ilmoittaneet siitä, että he tulisivat puhumaan työryhmän kanssa.

Hän osoitti myös työryhmän auttamaan nykyisiä ja entisiä upseereita saamaan parempaa hoitoa palveluksestaan ​​aiheutuneista vammoista. CIA: n äskettäiset tiedustelulupalaskut, joihin Kongressi on perustanut, ovat osoittaneet lisäresursseja nykyisille ja entisille upseereille saamaan hoitoa.

Jotkut saivat selville uusista ponnisteluista, joiden mukaan lääkehoito on parantumassa. Viraston virkamiehille on nyt nimetty sairaanhoitaja tai muu lääketieteen ammattilainen auttamaan heidän hoidonsa koordinoinnissa, mukaan lukien vaihtoehdot hoitoon Walter Reedin kansallisessa sotilaskeskuksessa tai muissa erikoistuneissa tiloissa.

Mutta jotkut nykyiset ja entiset hallituksen virkamiehet sanoivat olevansa epävarmoja siitä, että kaikki hoidon saamiseen liittyvät byrokraattiset esteet on poistettu. Toistaiseksi useless kourallinen CIA: n virkamiehiä, joilla on Havannan oireyhtymä, on hoidettu Walter Reedissä.

Polymeropoulos, entinen CIA: n upseeri, auttoi pitämään salaisia ​​operaatioita Venäjällä ja Euroopassa ja kokenut mielestään hyökkäyksen joulukuussa 2017 ollessaan matkalla Moskovaan virastolle. Tapahtuma aiheutti välittömästi vakavan huimauksen, josta myöhemmin kehittyi heikentävä päänsärky.

Kun päänsäryt eivät päättyneet, herra Polymeropoulos jäi eläkkeelle. Hän pyysi virastoa sallimaan hänen mennä Walter Reedille, jota virasto alun perin vastusti. Mutta viime kuussa herra Polymeropoulos suoritti traumaattisen aivovamman tai TBI: n hoitokurssin Walter Reedillä.

Polymeropoulos sanoi, että herra Burnsin tulisi tavata loukkaantuneet upseerit kuullakseen heidän omakohtaiset tilinsä, kun hän alkaa tarkastella tapahtuneen todisteita ja lääketieteellistä vastausta.

“Palovammojen on lyhyessä ajassa voitettava byrokratia, joka ei ole ollut ystävällinen lääketieteellistä hoitoa pyytäneille”, Polymeropoulos sanoi. “Reitin avaaminen heti Walter Reedille hoitoa pyytäville virkamiehille – koska TBI pahenee ajan myötä – osoittaa sitoutumista työvoimaan, josta on kipeästi puuttunut.”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *