Yhdysvaltain syyttäjät kutsuvat häntä murhaajaksi. Ukrainaan hän on turvapaikanhakija.

Moskova – Ukrainan tuomioistuin hylkäsi keskiviikkona maan oikeanpuoleisissa puolisotilaallisissa yksiköissä palvelevan amerikkalaisen luovuttamispyynnön ja antoi isku Yhdysvaltain lainvalvontaviranomaisille, jotka pyrkivät tarttumaan Ukrainaan matkustaviin amerikkalaisiin saadakseen taistelukokemuksen kaukana -oikeat miliisit siellä.

Amerikkalainen amerikkalainen Craig A.Lang, armeijan veteraani ja Pohjois-Carolinan kotoisin oleva, oli syytetty Yhdysvalloissa kaksinkertaisen murhan yhteydessä Floridassa, mutta hänen tapauksessaan kiinnitettiin huomiota amerikkalaisten taisteluun Ukrainan äärioikeistolaisten ryhmien puolesta. ja muut globaalit sizzling spotit.

“Aivan kuten emme halua heidän olevan Yhdysvaltain armeijassa, emme myöskään halua heidän harjoittelevan taistelemaan ja tappamaan” ulkomaalaisissa armeijoissa, sanoi Heidi Beirich, globaalin vihan ja ääriliikkeiden vastaisen projektin johtaja, puhelinhaastattelussa. “Meillä on tarpeeksi väkivaltaa omalla takapihallamme murehtimiseen.”

Yhdysvaltain viranomaiset ovat ilmoittaneet aikovansa keskittyä Ukrainan puolisotilaalliseen joukkoon, joka on yksi maailman äärioikeistolaisia, aihe, joka nousi tänä vuonna asialistan kärkeen sen jälkeen, kun äärioikeistolaiset ryhmät osoittivat väkivallan potentiaalinsa mellakka.

Mutta asia nähdään aivan eri tavalla Ukrainassa, jossa oikeistolaiset miliisit taistelevat hallituksen puolella sodassa venäläisten tukemien separatistien kanssa, joka on tappanut yli 13 000 ihmistä.

Kaikki ehdotukset, joiden mukaan nämä ryhmät ovat äärimmäisiä, voivat joutua pelaamaan venäläisten propagandistien käsissä, jotka ovat yrittäneet leimata sodan yhdeksi venäjänkielisistä, jotka vastustavat ”uusfasistista” Kiovan hallitusta. Itse asiassa äärioikeiston puolueet voittavat useless pienen osan äänistä Ukrainan vaaleissa.

Ukrainan pääkaupungin Kiovan muutoksenhakutuomioistuin oli pääosin samaa mieltä Langin asianajajien kanssa siitä, että murhasyytteestä huolimatta hän joutui syytteeseen Yhdysvalloissa sotilaspalvelustaan ​​Ukrainassa puolueettomuuslain, harvoin käytetyn lain nojalla, taistelun torjumiseksi ulkomaiset sodat. Tuomioistuin katsoi, että hänellä oli siten oikeus tulla kuulluksi turvapaikanhakijana.

“Ihmisryhmää ei saa syrjiä rodun, uskonnon tai poliittisten tai ideologisten näkemysten perusteella”, herra Langin puolustusasianajaja Dmitry Morgun sanoi haastattelussa.

Kun luovutusprosessi lopetettiin, päätös ei välttämättä asettanut herra Langia Yhdysvaltain lain ulottumattomiin, hänen asianajajansa totesivat, että hänet voitaisiin karkottaa Yhdysvaltoihin, jos hänen turvapaikkahakemuksensa epäonnistuu. Yhdysvaltain Floridan keskipiirin asianajajavirasto, joka syyttää häntä kaksinkertaisesta murhasta, ei palauttanut välittömästi kommenttipyyntöä.

Vaikka 30-vuotias Lang, joka sanoi asianajajatoimistossaan Kiovassa haastattelussa, että hänellä ei ole äärioikeistolaisia ​​näkemyksiä, pesti Yhdysvaltain armeijan läsnäolosta poissaolonsa jälkeen. Hän oli ajautunut parittomien töiden välillä, kun hän päätti mennä Ukrainaan avustamaan liittolaista, hän sanoo, syyssä, joka inspiroi häntä.

Huolimatta siitä, että hän jätti armeijan pilven alle, merkittävä puolisotilaallinen ryhmä, oikea sektori, toivotti hänet tervetulleeksi saapuessaan Ukrainaan vuonna 2015 muutamalla kysymyksellä. Kun joku nousee Itä-Ukrainassa lähellä sotavyöhykettä, “joku ojensi minulle kiväärin” aivan asemalla, hän sanoi haastattelussa asianajajansa toimistossa Kiovassa, ja seuraavana aamuna hänet lähetettiin eteen.

Kun hän taisteli Ukrainan oikeussektorin kanssa, Yhdysvaltain Kansasin piirin asianajajaviraston mukaan hän ohjasi Jarrett W.Smithia taistelusta äärioikeiston puolisotilaallisten ryhmien kanssa Ukrainassa. Smith, joka palveli myös Yhdysvaltain armeijassa, myöhemmin tunnusti syyllisyytensä räjähteisiin liittyvistä syytteistä.

Liittovaltion syyttäjät sanoa Mr. Smith levitti tietoa pommista ja resepteistä kotitekoista napalmia sosiaalisen verkostoitumisen sivustolla Telegram keskustelemme suunnitelmista tappaa demokraattisen puolueen poliitikko ja räjäyttää mediayhtiön pääkonttori. Syyte ei yksilöinyt mediayhtiötä vaan CNN: ää raportoitu että se oli kohde.

“Sinua voidaan myös pyytää tappamaan tietyt ihmiset, jotka joutuvat tiettyjen ryhmien huonoihin armoihin”, herra Lang kirjoitti Smithille vuonna 2016 Kansasin oikeudenkäyntien mukaan ja kuvaili mitä palvelua Ukrainan oikeistolaisessa puolisotilaallisessa aiheuttaa.

Sitten, takaisin Yhdysvaltoihin vuonna 2018, Floridan syyttäjien mukaan herra Lang ja Ukrainan sodan yhdysvaltalainen veteraani Alex J.Zwiefelhofer Wisconsinista ryöstivät ja murhasivat pariskunnan kerätäkseen rahaa matkustaakseen Etelä-Amerikkaan, missä he toivovat voivansa liittyä Venezuelan hallitusta taistelevaan oikeistolaiseen puolisotilaalliseen ryhmään.

Herra Zwiefelhofer pidätettiin, mutta Lang muutti takaisin Ukrainaan. Molemmat olivat ladattu vuonna 2019 suhteessa murhiin ja rikkoo puolueettomuuslakiaheidän palkkasoturisuunnitelmistaan ​​Venezuelassa. Herra Lang sanoi haastattelussa olevansa syytön. Herra Zwiefelhofer ei ole syyllistynyt.

Viharikollisuuden asiantuntijat ovat jo pitkään nostaneet hälytyksiä tällaisista kansainvälisistä yhteyksistä äärioikeiston ulkomaisiin sotilaskoulutuksiin.

Arviot amerikkalaisten lukumäärästä, jotka ovat taistelleet hallituksen puolella Ukrainan sodassa, eroavat 20: stä Soufan-keskus, puolueeton ryhmä, joka tutkii ääriliikkeitä, oli yli 100 vapaaehtoisten mukaan. Monet ovat pysyneet Ukrainassa; Herralla Langilla on ukrainalainen morsiamensa ja lapsi.

Oikeudenkäynnissä valaistiin toista, vähän tunnettua amerikkalaisten lainvalvontaviranomaisten toimintaa, joka liittyy Ukrainaan. Herra Langin lakimiehet esittivät vakuutuksen Ukrainassa taistelevan kaivannon amerikkalaisilta veteraaneilta FBI: n kuulusteluista palattuaan kotiin.

“Minusta on todella surullista tuntua siltä, ​​että minusta ja muista on tullut hallituksen vihollinen, koska he haluavat yksinkertaisesti auttaa liittolaista”, eräs amerikkalainen veteraani, jonka nimen lakimiehet muokkaivat, sanoi yhdessä hakemuksessa.

Asianajajat mainitsivat haut, passin kumoamisen ja FBI: n lähettämät pyynnöt Itävallan viranomaisille amerikkalaisen veteraanin kuulustelemiseksi.

Kiievän asianajajatoimiston haastattelussa herra Lang kielsi äärioikeistolaisten näkemysten pitämisen, mutta väitti, että häntä voitaisiin silti kohdistaa tänään Yhdysvalloissa epäilemättä.

“En ole natsi”, hän sanoi.

Maria Varenikova antoi raportin Ukrainan Kiovasta.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *