Skotlantilainen Nicola Sturgeon palaa kriittikoiden pariin työllään

LONDON – Syytetään valehtelusta, virallisten sääntöjen rikkomisesta ja salaliitto edeltäjäänsä Alex SalmondiinSkotlannin ensimmäinen ministeri Nicola Sturgeon taisteli tiukasti keskiviikkona syytöksiä vastaan, jotka ovat varjosneet hänen tulevaisuuttaan ja Skotlannin itsenäisyyden näkymiä.

Lähes kahdeksan kireän tunnin aikana Skotlannin parlamentissa Sturgeon kiisti suunnitelmansa herra Salmondia vastaan ​​tai ministerisääntöjen rikkomisen häntä vastaan ​​tehdyn seksuaalisen häirinnän syytteitä koskevan sisäisen tutkinnan aikana.

Vastustajat olivat vaatineet Sturgeonin eroamista jo ennen puhetta, mutta keskiviikkona hän pyysi lainsäätäjiä luottamaan hänen kertomukseensa hämmentävästä tapahtumasarjasta. Ja hän hylkäsi kutsumansa absurdin ehdotuksen, jonka mukaan kukaan olisi toiminut pahoin tai osana Alex Salmondia vastaan ​​suunniteltua tonttia.

Sturgeon meni myös hyökkäykseen kritisoiden terävästi edeltäjänsä epäonnistumista tunnustaa viime viikolla samalle valiokunnalle osoittamissaan todisteissa, että hän oli käyttäytynyt sopimattomasti naisia ​​kohtaan.

“Tiedän siitä, mitä hän kertoi minulle, että hänen käyttäytymisensä ei aina ollut tarkoituksenmukaista, ja silti kuuden tunnin todistuksen aikana ei ollut yhtäkään pahoittelun, pohdinnan tai edes yksinkertaisen tunnustamisen sanaa”, hän sanoi.

Keskiviikkona pidetty istunto oli huipentuma Sturgeonin ja hänen mentorinsa ja suoran edeltäjänsä Skotlannin ensimmäisenä ministerinä toimineen herra Salmondin välillä. Kiista oli niin katkera, että se saattoi tuhota Sturgeonin uran ja estää Skotlannin itsenäisyyden, johon molemmat poliitikot omistautuneet elämäänsä.

Herra Salmond huomasi Sturgeonin kyvyn opiskelijapoliitikkona ja teki hänestä sijaisensa vuonna 2004, ja hän palveli vuosikymmenen ajan, ennen kuin hän aloitti ylimmän työn, kun hänen pomonsa lopetti Skotilaiset äänestivät itsenäisyyttä vastaan ​​vuoden 2014 kansanäänestyksessä.

Skotlannin politiikan kahden suurimman hahmon ja melkein shakesprealaisten salaliittoa ja petosta koskevien väitteiden välinen repeämä tulee samalla, kun Skotlannin itsenäisyyden näkymät ovat alkaneet loistaa jälleen kirkkaasti Skotlannissa erittäin epäsuosittu Brexitin takia.

Riita kiertää sisäisen tutkimuksen vuonna 2018 kahdesta herra Salmondia vastaan ​​tehdystä valituksesta vuodelta 2013. Herra Salmond väitti, että tutkimusprosessi oli puutteellinen, haastoi Skotlannin hallituksen oikeuteen ja voitti. 500 000 puntaa. Kun poliisi myöhemmin aloitti rikosoikeuden häntä vastaan, herra Salmond vapautettiin 13 syytteestä, mukaan lukien yksi raiskausyrityksestä.

Nyt päättänyt pelastaa maineensa, herra Salmond väittää, että Sturgeonin läheiset olivat tehneet salaliiton häntä estääkseen paluun politiikkaan, kun hän menetti paikkansa Britannian parlamentissa vuonna 2017 – ja olivat jopa halukkaita näkemään hänet vangittuna. Viime viikolla hän sanoi myös, että Skotlannin poliittinen johtajuus ja instituutiot olivat epäonnistuneet hänen seuraajansa johdolla, mikä väitti heikentävän itsenäisyyttä.

Sturgeonille ovat kuitenkin vaarallisempia väitteet siitä, että hän johti Skotlannin parlamenttia siitä, mitä hän tiesi ja milloin, sekä siitä, miten hän käsitteli seksuaalista häirintää koskevia valituksia.

Sturgeon joutuu kohtaamaan kaksi tutkimusta, ja jos hänen katsotaan selvästi valehtelevan, hänen odotetaan lopettavansa maan tiukkojen ministerisääntöjen mukaisesti. Vaikka hän selviää, kuten monet uskovat tekevänsä, ajoitus on kauhea, ennen Skotlannin parlamentin vaaleja toukokuussa.

Sturgeon toivoo tässä äänestyksessä puolueelleen voittoja, joita hän voi käyttää perustellakseen toisen kansanäänestyksen pitämisen Skotlannin itsenäisyydestä.

Mutta kampanjoinnin sijaan Sturgeon taisteli keskiviikkona pelastaakseen työpaikkansa sujuvalla suorituksella, tosin tyydyttämättä kriitikoitaan.

Toisinaan kiihkeässä keskustelussa neiti Sturgeon esitteli toimintaansa sellaisena poliitikkona, joka romahti henkilökohtaisen uskollisuutensa mentorille ja vahvemman päättäväisyyden olla suvaitsematta seksuaalista häirintää.

“Ensimmäisenä ministerinä kieltäydyin noudattamasta ikivanhaa mallia, jonka mukaan voimakas mies sai käyttää asemaansa ja yhteyksiään saadakseen mitä haluaa”, hän sanoi.

Sturgeon sanoi, että hän oli “etsinyt sielustani tätä kaikkea monta, monta kertaa”, mutta lisäsi, että “yhdessä ikävimmistä henkilökohtaisista ja poliittisista tilanteista, joita olen koskaan kohdannut, uskon toimi oikein ja tarkoituksenmukaisesti ja että kaiken kaikkiaan tein parhaat mahdolliset tuomiot. “

Sturgeon myönsi virheet vuoden 2018 tutkimuksessa ja pyysi anteeksi kahta kantelijaa.

Mutta hän on tehnyt omia virheitä siitä lähtien. Sturgeon kertoi aluksi kuulleensa herra Salmondia vastaan ​​esitetyistä syytöksistä 2. huhtikuuta 2018 tapaamisessaan hänen kanssaan kotonaan, mutta myönsi myöhemmin, että hänen entinen esikuntansa johtaja Geoff Aberdein oli varoittanut häntä aikaisemmin. , 29. maaliskuuta.

Sturgeon sanoi keskiviikkona keränneensä useless epämääräisen käsityksen siitä, mikä oli vaakalaudalla 29. maaliskuuta pidetyssä kokouksessa, ja että syytöksistä oppiminen yksityiskohtaisesti 2. huhtikuuta oli “hetki elämässäni, jota en koskaan unohda”.

Hän kiisti myös väitteensä, joiden mukaan hän tarjoutui sovittelemaan edeltäjänsä – miehen, jonka hän oli kunnioittanut 20-vuotiaasta lähtien – ja häntä valittaneiden naisten välillä.

Sturgeon hylkäsi väitteet siitä, että valtion virkamiehet antaisivat herra Salmondille syyttäjien nimet – mikä olisi ollut vakava sääntöjen vastainen.

Sen sijaan hän väitti, että herra Salmond tiesi yhden naisen identiteetin, koska hän oli pyytänyt anteeksi häntä, ja selvitti toisen omasta tutkimuksestaan.

Hän hylkäsi myös väitteen siitä, että kun herra Salmond vei hallituksen oikeuteen, hän oli jatkanut tappavien tapausten taistelua asianajajien neuvoja vastaan. Sturgeon väitti, että oikeudellinen neuvonta oli riittävän monitahoinen perustellakseen hänen päätöksensä jatkaa taistelua herra Salmondin kanssa tuomioistuimissa useita viikkoja ennen Skotlannin hallituksen suostumusta.

Loppujen lopuksi sanottu ja tehty, Sturgeonilla ei ollut muuta tekemistä tai sanomista kuin odottaa kahden tutkimuksen tuomiota, jotka todennäköisesti määrittelevät hänen kohtalonsa.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *