Protestit seuraavat Hit Manin nälkälakkoa Kreikassa

ATEENIT – Vangittuneen osuman miehen kuukausittainen nälkälakko Kreikan tappavimmalle terroristiryhmälle on herättänyt täällä kiivasta keskustelua tuomarin oikeuksista. Katuprotestit ja tulipalojen hyökkäykset poliittisen taistelun lisääntyessä.

Osuma-mies, 63-vuotias Dimitris Koufodinas, suorittaa 11 elinkautista vankeutta ja aloitti nälkälakonsa 8. tammikuuta, kun viranomaiset hylkäsivät hänen vaatimuksensa vankilan siirtämisestä. Hänet vangittiin roolistaan ​​17. marraskuuta tunnetun ääri vasemmistolaisen sissiryhmän toiminnassa, joka toimi vuosina 1975-2002.

Ryhmä tappoi 23 ihmistä, mukaan lukien CIA: n Ateenan päällikkö Ateenassa, Ison-Britannian armeijan ataše ja useita kreikkalaisia ​​liikemiehiä, sekä Pavlos Bakoyannis, nykyisen konservatiivisen pääministerin Kyriakos Mitsotakisin vävy.

Herra Koufodinas oli pyytänyt siirtämistä Keski-Kreikan vankilasta Ateenan Korydallosin vankilaan, jossa hänet alunperin vankilaan vuonna 2003 yhdessä muiden marraskuun 17. päivän jäsenten kanssa. Hänet siirrettiin nykyiseen vankilaan heikosti turvatarkastuksesta joulukuussa. .

Konservatiivinen hallitus on kieltäytynyt antamasta periksi ja syyttänyt kiristettyä miestä, joka on aiemmin onnistuneesti käyttänyt nälkälakkoja vaatimustensa painostamiseen.

Herra Mitsotakisin toimiston lauantaina, pian sen jälkeen kun lääkärit ilmoittivat, että herra Koufodinasin terveys on vakavasti heikentynyt, lausunnossa todettiin, että hallitus ei salli “etuuskohtelua ja lain rikkomuksia”.

Erotuksen lisääntyessä herra Koufodinasin asianajaja Ioanna Kourtovik syytti keskiviikkona hallitusta kosto- ja laittomasta taktiikasta sanoen, että hän oli hakenut oikeudellista muutosta asiakkaansa rangaistuksen lykkäämiseksi. “Hänen elämänsä on vaarassa”, hän kertoi Kreikan televisioon.

Hallituksen kova linja ja tuomitun heikkenevä terveys ovat kiinnittäneet vasemmistolaisimpien kannattajien ja Kreikan perustuksen huomion.

Kun hänen nälkälakonsa saapui tiistaina 54. päivään, tuhannet ihmiset kokoontuivat hänen tukeensa Ateenassa toisena päivänä peräkkäin. Protestit jatkuivat keskiviikkona.

Poliisi ei ollut voimassa anarkistien ilmetessä solidaarisuutta herra Koufodinasille. Poliisiasemia pääkaupungissa on kaadettu kotitekoisilla tulipommilla melkein päivittäin viimeisten kahden kuukauden aikana.

Aihe on hallinnut sosiaalista mediaa Kreikassa. Useat lakimiehet, tutkijat ja toimittajat ovat valittaneet, että heidän Fb-tilejään on rajoitettu sen jälkeen, kun he ovat julkaisseet valokuvia Koufodinasia tukevista mielenosoituksista tai ilmaisseet tukensa hänen oikeuksilleen.

Aihe on jakanut kreikkalaiset tuomarit, ja maan ammattiliitto kehottaa hallitusta tarkistamaan kantaansa, kun muut tuomarit vaativat puolueettomuutta. 17. marraskuuta uhrien sukulaiset ovat kuitenkin pyytäneet herra Koufodinasia lopettamaan nälkälakonsa sanoen, että se raivaa tuskallisia muistoja.

Oppositiopuolueet ovat vedonneet hallitukseen kurssin muuttamiseksi. Vasemmistolainen Syriza-puolue varoitti, että Kreikasta “ei tule tulla ensimmäinen eurooppalainen maa 40 vuoden aikana, jolla on kuollut nälkähyökkääjä”, kun taas vasemmiston keskustainen muutosliike kehotti muuttamaan tuomittua miestä “taistelun symboliksi”.

Kreikan tiedotusvälineiden lempinimeltään “myrkkykäsi” herra Koufodinas on epätodennäköinen marttyyri, joka ei ole koskaan ilmaissut pahoittelua tekemistään 17. marraskuuta. Ryhmän nimi on peräisin vuodelta 1973, jolloin Kreikan sortava sotilaallinen diktatuuri kumoaa opiskelijan kapinan hallitusta vastaan tappoi 23 ihmistä.

Jotkut terrorismin asiantuntijat pelkäävät, että nälkälakko voi kannustaa uutta väkivaltaa, koska se herättää kreikkalaisia ​​järjestöjen vastaisia ​​ryhmiä. “Nämä ryhmät rekrytoivat jo uusia jäseniä”, sanoi Mary Bossis, kansainvälisen turvallisuuden professori Pireuksen yliopistossa Ateenan lähellä.

Hänen kuolemansa tapauksessa hän sanoi: “Voimme jopa nähdä kotimaisen terrorismin elpymisen”.

Rouva Bossis syytti herra Koufodinasin umpikujaa Kreikan poliittisten puolueiden kyvyttömyydestä saavuttaa yksimielisyys terrorismin ja tuomittujen terroristien kanssa.

Jotkut opposition lainsäätäjät ovat väittäneet, että konservatiivien viime vuonna antama laki sallii vankilasiirron. Hallitus on hylännyt tämän väitteen kritisoiden edellisen vasemmistolaisen hallinnon olevan liian lempeä herra Koufodinasin suhteen ja siirtänyt hänet heikosti turvattuun maatalousvankilaan vuonna 2018, jolloin hänelle myönnettiin useita turnauksia.

“1970-luvulta lähtien osapuolet keskustelivat siitä, miten torjua terrorismia sen sijaan, että etsivät yksimielisyyttä”, Bossis sanoi. “Meidän ei olisi koskaan pitänyt päästä tähän pisteeseen.”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *