Alek Minassian löysi syyllisyyden Torontossa Van Mass Tapossa

Koska syytetty oli jo tunnustanut syyllisyytensä kymmeneen ensimmäisen asteen murhaan ja 16 murhayritykseen, kuuden viikon oikeudenkäynti keskittyi hänen mielentilaansa ja siihen, oliko hänen häiriöstään aiheuttanut kyvyttömyyden ymmärtää rikoksensa olevan väärä. Tätä kutsuttiin aikoinaan “hulluuden puolustukseksi”.

Vastaajan lakimiehet esittivät uuden väitteen, että vaikka herra Minassian ymmärsi tekonsa oli laillisesti väärin, autismin taajuushäiriö sai hänet kykenemättömäksi tuntemaan empatiaa ja ymmärtämään muiden sisämaailmaa, mikä oli välttämätön osa järkevien päätösten tekemisessä. .

Kanadassa ei ole rikosoikeudellista vastuuta, ja valtaosa heistä liittyy psykoottisen taajuuksien tai mielialan häiriöihin. Jotkut asiantuntijat sanoivat, että päätöksestä huolimatta tapaus oli asettanut uuden oikeudellisen perustan, koska hallituksen lakimiehet ja tuomari olivat oikeudenkäynnin aikana myöntäneet, että henkilö, jolla on vakava autismispektrihäiriö, todennäköisesti yhdistettynä muihin häiriöihin, kelpaisi tällaiseen puolustukseen .

Vastaaja, 28, ei koskaan ottanut kantaa, joten kaikki oivallukset hänen motiiveistaan ​​ja mielentilastaan ​​tulivat oikeuspsykiatrien ja psykologien asiantuntijalausuntojen kautta, jotka haastattelivat häntä rikoksen jälkeen ja tutkivat hänen perheensä yli kahdesta kymmenestä elektronisesta laitteesta otettuja tiedostoja. Koti.

Viikkojen aikana syntyi monimutkainen muotokuva syytetystä: Hän varttui Toronton esikaupungissa pyöräilemällä ja keilailemalla ja oli älyllisesti edistynyt, mutta hänellä oli autismispektrihäiriö, joka sai hänet sosiaalisesti jumittumaan eikä kykenemään muodostamaan läheisiä emotionaalisia siteitä . Hän kehitti punkkeja ja kiusattiin, mutta hänellä oli rakastava perhe ja muutama ystävä. Ja hän saavutti työnsä: Pari päivää ennen vuokra-auton noutamista loppuun hänen kauhea suunnitelma, hän oli antanut viimeisen tehtävän korkeakoulututkinnolle tietokoneohjelmoinnissa, ja hänen oli määrä aloittaa 55 000 dollaria vuodessa ohjelmistokehitystyö.

Hänellä ei ollut rikoshistoriaa eikä väkivaltaa.

Herra Minassianin isä kuvasi tunteellisessa todistuksessaan poikaansa “onnellisena” ja “lempeänä” ja sanoi, ettei ollut merkkejä siitä, että hän suunnitteli niin kauhean teon. “Mahdollisuudet Alekille tehdä niin olisi kuin sytytetään sytyttämällä sunnuntaina kahdesti”, sanoi isä Vahe Minassian.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *