Sadat Nigerian koulusta siepatut tytöt vapautuvat, virallinen sanoo

Yli 300 tyttöä, jotka olivat siepattiin viime viikolla sisäoppilaitoksestaan ​​Nigeriassa ryhmä aseistettuja miehiä on vapautettu, paikallinen virkamies sanoi tiistaina, toisen kerran alle viikossa, että aseet ovat palauttaneet siepattuja koululaisia ​​maahan.

Tytöt vietiin perjantaina Zamfaran osavaltiossa sijaitsevasta valtion tyttöjen lukiosta. Nigerian virkamiehet myöhemmin kertoi Reuters että hallitus neuvotteli heidän vapauttamisesta.

“Sydämelleni on ilo ilmoittaa GGSS Jangeben siepattujen opiskelijoiden vapauttamisesta vankeudesta”, Zamfaran osavaltion kuvernööri Bello Matawalle, kirjoitti Twitterissä aikaisin tiistaina viitaten heidän koulunsa nimiin. Hän julkaisi myös valokuvia, joissa tyttöjen kasvonaamiot kuljetettiin valkoisilla pakettiautoilla.

Muut paikalliset uutislehdet esittivät videon ryhmästä tyttöjä, joiden mukaan he olivat siepattuja. Materiaalissa on joitain paljain jaloin kävellessä rivissä, kun taas toiset ontuvat.

Viikkoa ennen tyttöjen sieppaamista oli yli 40 lasta ja aikuista kaapattu sisäoppilaitoksesta Nigerin osavaltiossa, josta on tullut Länsi-Afrikan maan viimeisimmät uhrit turvattomuuteen. Heidät vapautettiin lauantaina.

Tällä viikolla vapautetut tytöt oli siepattu Jangeben kaupungin koulusta. Herra Matawalle kutsui heitä Twitterissä #JangebeGirlsiksi.

“Kehotan kaikkia hyvää tarkoittavia nigerialaisia ​​iloitsemaan kanssamme, koska tyttäremme ovat nyt turvassa”, hän kirjoitti.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *