Olipa kerran Marsilla

Kolme ja puoli miljardia vuotta sitten aallot roiskuivat ja virrat nousivat yli tämän pölyisen Marsin alueen, joka tunnetaan nyt nimellä Jezero Crater. Syntyvällä maalla kemia hyytyi kohti korotettua tilaa, jota kutsumme elämäksi.

Tähtitieteilijät, filosofit ja tieteiskirjallisuuden kirjoittajat ovat miettineet jo pitkään, tekikö luonto siellä saman kokeen kuin maan päällä. Oliko Mars toinen koeputki Darwinin evoluutiolle? Sinua ei enää naureta pois biologiatunnilta spekuloimalla, että elämä todella kehittyi ensin Marsilla ja ajautui maapallolle meteoriitilla, tai että molemmille planeetoille oli kylvetty mikrobeja tai protoelämää jostakin kauemmas.

Joten ihmiset ovat lähettäneet jälkeläisensä ajan ja 300 miljoonan mailin avaruuden etsimään kauan kadonneita sukulaisia, muinaisia ​​juuria sukupuusta, joka voidaan jäljittää Punaisen planeetan maaperästä.

Perseverance-kuljettaja ja sen pieni sisarus, kekseliäisyyden helikopteri, laskeutui hiekkapilveen 18. helmikuuta, harjaamalla antenneilla ja kameroilla. Sinnikkyys viettää seuraavan marsilaisen vuoden – joka vastaa kahta maavuotta – kurkistamalla, tönäillen ja keräämällä kiviä Jezeron kraatterista ja siihen saapuvasta jokisuistosta. Rover tutkii roskat kemiallisesti ja geologisesti ja ottaa valokuvia, jotta maapallon tutkijat voivat etsiä merkkejä muinaisesta fossiilisuudesta tai muista kuvioista, joita elävät organismit ovat saattaneet tuottaa.

Sinnikkyys ja kekseliäisyys vaikuttavat hyvin pitkiin talutushihnoihin: 12 minuutin kevyt matka-aika – ja signaaliviive – Pasadenan eetterin poikki, missä heidän luojat ja tarjoajat odottavat, mitä he ovat viime aikoina saavuttaneet. Kuten teini-ikäiset, jotka päästät oven auton avaimilla, sinnikkyys ja kekseliäisyys eivät ole älykkäämpiä ja vastuullisempia kuin ihmiset ovat kouluttaneet heidät olemaan.

Ne kivet tulevat olemaan kyytiin ja palasi maapallolle viiden vuoden sarjana mukaan lukien rakettien, kuljettajien ja kiertoradan siirrot vuodesta 2026 alkaen, jolloin kuukivien nouto näyttää yhtä helpolta kuin loma-evästeiden lähettäminen sukulaisille. Vuonna 2031 alkaneet palanneet kivet tutkitaan vuosien ajan, kuten Kuolleenmeren kääröt, siitä, mitä he voivat sanoa kadonneen kaksosemme piilotetusta historiasta ja ehkä aurinkokunnan varhaisimmista päivistä.

Toisen maailmansodan jälkeinen sukupolvi suoritti ensimmäisen suuren aurinkokunnan tutkimuksen. Tämän sukupolven voi olla kohtalona suorittaa seuraava suuri tiedustelu, selvittää, onko meillä tai on koskaan ollut naapureita näissä maailmoissa. Jezeron kraatterissa unelma elää edelleen. Emme ehkä koskaan asu Marsilla, mutta koneemme jo elävät.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *