Neandertalilaiset kuuntelivat maailmaa paljon kuin me

Tutkijoiden laskelmien mukaan neandertalaiset olisivat todennäköisesti voineet kuulla äänettömiä konsonantteja, jotka tuotetaan ilman äänijohtoja. Näitä olivat äänettömät pysäkit, kuten “t” ja “okay”, ja äänettömät frikatiivit, mukaan lukien “f”, “s” ja “th”. Äänettömiä konsonantteja ei voida lähettää äänekkäästi koko maisemassa – yritä huutaa “ththth” tai “sssss” – mikä voisi osoittaa, että näitä konsonantteja käytettiin läheiseen yhteydenpitoon saman lajin jäsenten välillä.

Vaikka neandertalalaisilla oli kaikki oikea anatomia tukemaan ihmisen puhetta, kirjoittajat myöntävät, että neandertalilaisten fyysinen kyky ei tarkoita henkistä kykyä tai ihmiskielen edellyttämää kognitiota.

“Puhe ei ole välttämätöntä kielelle”, sanoi Robert Berwick, Massachusettsin teknillisen instituutin laskennallinen kielitieteilijä, joka ei ollut mukana tutkimuksessa. Tohtori Berwick ei ollut vakuuttunut kirjoittajien tulkinnasta rekonstruoidun korvan merkityksestä neandertalilaisten viestinnästä; hänen mielestään neandertalilaisten konsonanttiystävällinen makea kohta ei tarkoita kykyä hankkia ihmiskieltä. “Jos kehittyisimme eri muotoisilla korvoilla, käyttäisimme yksinkertaisesti erilaista kontrastia, jonka pystymme edelleen havaitsemaan”, hän sanoi.

Neandertalilaisten puhetta ei voida koskaan ratkaista täysin, vaikka todisteita kertyisi edelleen. “Ei ole yhtään neandertalilaista jäljellä puhumaan”, tohtori Goldfield sanoi.

Lukuisat äskettäiset löydöt neandertalilaisten elämän luonteesta ovat pakottavia tapauksia, joissa he käyttäytyivät symbolisesti, yllään korut, tehdä luola taidetta ja hautaamalla heidän kuolleet. Nämä ilmoitukset ovat auttaneet vapauttamaan neandertalalaiset pitkään jatkuneesta käsityksestä, jonka mukaan varhaiset ihmiset olivat alkeellisia raakoja. rasistinen ideologia.

Pitkään tutkijat ajattelivat, että on olemassa “hyppy”, joka erottaa nykyaikaiset ihmiset muusta biologisesta maailmasta, kuten kognitiosta ja kielestä, tohtori Dediu mukaan. “Mutta neandertalit olivat luultavasti yhtä ihmisiä kuin me, aivan eri tavalla”, hän sanoi.

Silmiinpistävimmät todisteet neandertalilaisten sisätiloista ovat Ranskassa sijaitsevan Bruniquelin luolan takana arkeologit löysivät kaksi samankeskistä rengasta rikkoutuneita stalagmiitteja, tulen jälkiä ja palaneita luita. Stalagmitit oli katkaistu 176500 vuotta sitten – aika, jolloin neandertalit olivat ainoat ihmiset alueella.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *