Kuinka Biden voi palauttaa valmistustöitä? Heikennä dollaria

Tohtori Gagnon arvioi, että näiden voimien seurauksena dollari oli 10-20 prosenttia yli odotetun arvon vuonna 2019 ja maksoi todennäköisesti satoja tuhansia valmistavia työpaikkoja.

Revere Copper Merchandise Roomassa, NY, joka valmistaa kuparinauhoja autoissa ja ilmastointilaitteissa, on kärsinyt näistä muutoksista. Vuonna 2000 Revereellä oli kaksi laitosta ja lähes 600 työntekijää. Nykyään yrityksen perusti vuonna 1801 että Revere työllistää noin 300 ja käyttää useless yhtä laitosta.

Vahva dollari on vaikeuttanut yhtiön asiakkaiden kilpailua tuonnin kanssa, sanoi sen puheenjohtaja Brian O’Shaughnessy. Esimerkiksi 1990-luvulla Revere toimitti useita amerikkalaisia ​​ovilukkovalmistajia kuparilla tai messingillä. Tänään, herra O’Shaughnessy sanoi, suurin osa lukkovalmistajista on siirtänyt tuotantoa ulkomaille, mikä johtui vahvan dollarin halvemmasta tuonnista.

“Teollisuus muutti offshoreen”, hän sanoi. ”Se oli valuutta. Se hukuttaa kaiken muun. “

Yhdysvaltain hallitus voisi kääntää nämä suuntaukset käyttämällä yhtä kahdesta lähestymistavasta. Se voisi olennaisesti sammuttaa tulipalon tulella – ostaa riittävästi valuuttaa dollarin arvon alentamiseksi 10-20 prosentilla ja palauttaa tasapaino, joka olisi olemassa ilman ulkomaalaisten liiallista dollarinostamista. Tai se voisi verottaa Yhdysvaltojen omaisuuden, kuten osakkeiden ja joukkovelkakirjojen, ulkomaisia ​​ostoja. Tämä lähestymistapa on määrätty lakiesityksessä, jonka sponsoroivat senaattorit Tammy Baldwin, Wisconsinin demokraatti, ja Josh Hawley, Missourin republikaani.

Vero tekisi näistä investoinneista vähemmän houkuttelevia ulkomaalaisille ja vähentäisi siten dollarin tarvetta. Se lisäisi myös tuloja hallitukselle.

Mutta vero sytyttäisi rahoitusyhtiöiden vastustuksen, joka näkisi sen ajavan asiakkaita pois ja voisi nostaa korkoja vähentämällä potentiaalisten lainanantajien tarjontaa Yhdysvaltain hallitukselle. (John R.Hansen, entinen Maailmanpankin ekonomisti, joka on suunnitellut tällainen ehdotus, sanoi, että korotukset eivät todennäköisesti ole merkittäviä.)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *