Amerikkalainen syytetty italialaisen upseerin tappamisesta sanoo, että hän toimi itsepuolustuksena

Rooma – 21-vuotias San Franciscon mies, joka oli oikeudenkäynnissä italialaisen poliisin kuoleman johdosta, kertoi Rooman tuomioistuimelle “paniikkiin” ja uskoi, että upseeri, jonka hän ei sanonut tunnistavansa itseään, tappaisi hänet.

Mies, Finnegan Elder, puhui julkisesti ensimmäistä kertaa maanantaina antamaan model tapahtumista, jotka johtivat varajäsenen kuolemaan. Mario Cerciello Rega, 35-vuotias, äskettäin naimisissa oleva upseeri Carabinierissä, Italian kansallisessa sotilaspoliisissa, heinäkuussa 2019.

Kouristellen useita käsinkirjoitettuja paperiarkkia ja kätensä toisinaan vapisemassa, herra Vanhin kertoi toimineensa itsepuolustuksena, kun hän puukotti toistuvasti miestä, joka oli juuri tarttunut häneen maahan ja yritti hillitä häntä.

”Muistan vähän seuraavista hetkistä lukuun ottamatta järkytyksen ja kauhun tunteita”, herra vanhin sanoi. “Muistan kuitenkin, että tunsin hänen kätensä painavan rintaan ja sitten kaulaani painostuksella, ikään kuin hän yrittäisi kuristaa tai tukahduttaa minua. Tässä vaiheessa paniikkasin ja uskoin, että hän halusi tappaa minut. Heti kun tunsin hänen kätensä puristavan niskaani, toin vaistomaisesti veitseni ja löin häntä kolme kertaa yrittäen saada hänet pois minusta. “

Paniikissa hän vaihtoi kättä, jolla piteli veistä, ja puukotti häntä uudelleen, hän sanoi. “Kaikki tämä kesti muutaman sekunnin”, hän sanoi.

Herra Vanhin otti yhteyttä tuomioistuimeen vuoden kestäneen oikeudenkäynnin viimeisessä suunnitellussa istunnossa tarttui otsikoihin Italiassa ja Yhdysvalloissa, osittain asianosaisten nuoren iän vuoksi.

Herra Vanhin on oikeudenkäynnissä Gabriel Natale Hjorthin, 20, San Franciscon koulukaverin kanssa, johon hän oli liittynyt kahdeksi päiväksi Roomassa kesämatkan viimeisellä osuudella Euroopassa. Maanantaina, ennen istunnon alkua, kaksi nuorta miestä istui vierekkäin oikeussalin puolella olevassa estetyssä sellissä ja juttelivat vankilassa vietetyistä päivistä, muista vangeista ja musiikista.

Herra Cerciello Regan kuolema rajoitti kaoottisen illan, joka alkoi, kun kaksi amerikkalaista päättivät mennä trendikkään Rooman keskustan alueelle ostamaan kokaiinia.

“Ajattelin, että se olisi jotain, joka auttaisi meitä nauttimaan yöstä, ja aikaisemmasta kokemuksesta luulin, että lääkkeen vaikutus saa meidät tuntemaan olonsa paremmaksi ja antaa meille energiaa kävellä ympäri päästäksemme baareihin ja pubeihin”, Mr. Vanhin kertoi tuomioistuimelle.

Asiat eivät sujuneet suunnitellusti. Huumekauppa kaatui, kun useat miehet – Carabinieri-upseerit, joiden kahden amerikkalaisen mielestä rikolliset – keskeyttivät kaupan äkillisesti. Heidän rahansa menivät, herra vanhin varasti repun, joka kuului välittäjälle, joka oli järjestänyt myynnin.

Herra Cerciello Rega kuoli yrittäessään hakea reppua kumppaninsa Andrea Varrialen kanssa tapahtumassa lähellä hotellia, jossa kaksi amerikkalaista yöpyivät.

Repussa oli ollut välittäjän puhelin, ja herra Natale Hjorth oli voinut neuvotella hänen kanssaan sen palauttamisesta vastineeksi rahalle ja kokaiinille.

Herra Vanhin sanoi, että hän oli tuonut mukanaan veitsen tapaamispaikkaan, koska ”se antoi minulle suojan tunteen”.

Varriale todisti oikeudessa viime kesänä thattu hän ja hänen kumppaninsa olivat selvästi tunnistaneet itsensä Carabinierin upseereiksi, kun he lähestyivät kahta nuorempaa miestä pimeässä kadun kulmassa.

Herra vanhin sanoi maanantaina, että nämä kaksi pukeutunutta virkamiestä eivät olleet puhuneet. Hän sanoi, että he olivat lähestyneet “ikään kuin haluaisivat ryöstää tai satuttaa meitä sanomatta sanaa ja osoittamatta henkilöllisyystodistusta tai muuta esinettä. He eivät edes sanoneet poliziaa, joka kuulostaa englanninkieliseltä sanalta poliisi. “

Hän jatkoi: “Sikäli kuin muistan, en kuullut yhtäkään sanaa, useless mutiseva tuskanhuuto, kun löin valitettavasti miestä, jonka myöhemmin opin poliisiksi.”

Herra Vanhin sanoi, että kun hän palasi hotelliin riidan jälkeen, hän oli varma, että rikollinen hyökkäsi häntä vastaan. Vasta sen jälkeen kun hänet oli pidätetty ja kuulusteltu, hän sai tietää tappaneen upseerin.

“Olin järkyttynyt ja hämmentynyt”, hän sanoi, koska Amerikassa poliisit “käyttäytyvät hyvin eri tavalla. Virkailijat ilmoittavat itsestään ja vetävät aseensa, jos joku kieltäytyy tunnistamasta itseään ”, hän sanoi. Kumpikaan upseeri ei kantanut asetta sinä yönä.

Herra Vanhin puhui hieman yli tunnin, “spontaanin julistuksen”, mikä tarkoittaa, että Italian oikeusjärjestelmässä ei ole tutkimuksia tai ristikuulusteluja. Hän puhui lyhyesti ahdistuksen, paniikkikohtausten, masennuksen ja surun ”jatkuvista tunteista”, joiden kanssa hän kamppaili.

Ensi lauantaina syyttäjäviranomainen esittää lopulliset perustelut ja pyytää tuomioita. Johtava tuomari Marina Finiti kertoi vanhimmalle ennen kuin hän aloitti, että mitä tahansa hänen sanojaan voidaan käyttää häntä vastaan ​​oikeudessa.

“Kuunneltuani kaikki nämä kuulemiset tajuan, että on vaikea uskoa kantaani omaan henkilöön, mutta mitä sanon teille tänään, on totuus”, herra vanhin sanoi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *