Ankaran kritiikin jälkeen Israel sanoo rokottavansa palestiinalaisia, joilla on työlupa.

JERUSALEM – Israelin hallitus hyväksyi sunnuntaina toimenpiteen kymmenien tuhansien palestiinalaistyöntekijöiden rokottamiseksi sen jälkeen, kun hän oli kärsinyt kovasta kritiikistä pienestä määrästä rokotuksia, joita se oli antanut sotilasmiehityksessään eläville palestiinalaisille.

Israelin lääkäriryhmät alkavat pian rokottaa palestiinalaisia, joilla on lupa työskennellä Israelissa tai miehitetyn Länsirannan siirtokunnissa, kerrotaan palestiinalaisten kanssa yhteydenpidosta vastaavan puolustusministeriön yksikön lausunnon mukaan. .

Palestiinalaisia ​​on noin 80 000, joilla on lupa työskennellä Israelissa, ja noin 30 000 henkilöä, joilla on lupa työskennellä siirtokunnissa. Suurin osa on rakennusalan työntekijöitä, mutta joillakin on työpaikkoja maatiloilla tai tehtaissa, kaupoissa, ravintoloissa ja muilla työpaikoilla.

Kymmenet tuhannet palestiinalaiset, jotka työskentelevät Israelissa ilman virallisia asiakirjoja, eivät olisi oikeutettuja rokotuksiin.

Kiireinen keskustelu on käynyt viikkoja siitä, onko Israel vastuussa palestiinalaisten terveydestä miehitetyllä Länsirannalla ja estetyllä Gazan alueella. Ihmisoikeusryhmät ovat väittäneet, että kansainvälinen laki vaatii Israelia tarjoamaan palestiinalaisille saman mahdollisuuden saada rokotteita kuin sen omat kansalaiset saavat. Mutta Israelin politiikan kannattajat ovat väittäneet, että palestiinalaiset ottivat vastuun terveydenhuollosta, kun he allekirjoittivat Oslon sopimuksen 1990-luvulla.

Palestiinan virkamiesten mukaan Länsirannan palestiinalaishallinto on saanut sunnuntaista lähtien noin 2000 annosta Israelilta ja 10 000 Venäjältä. Israel on määrittänyt lähettämiensä annosten määräksi 2200 ja lupasi luovuttaa vielä 3000 annosta.

Hamasin hallitsema Gazan alue on saanut 20 000 annosta Yhdistyneistä arabiemiirikunnista ja 2000 Venäjän palestiinalaishallinnolle suuntautuvasta lähetyksestä.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *