Afrikka-amerikkalainen uhri Ranskan tappokentillä

SÉCHAULT, Ranska – Vaatimaton graniittimonumentti Séchaultin kylän sisäänkäynnillä Itä-Ranskassa muistetaan Yhdysvaltojen 369. jalkaväkirykmentin, afrikkalaisamerikkalaisten, jotka tulivat Harlemista taistelemaan ensimmäisen maailmansodan viimeisinä kuukausina, uhraamista. yksi sulkeissa oleva sana ”Värillinen” viittaa New Yorkin kansalliskaartin yksikön viralliseen nimeen, josta sotilaat otettiin.

He olivat erotettujen amerikkalaisten asevoimien mustia sotureita. Kieltäytyi lähettämästä paraatiista New Yorkissa ennen lähetystä vuonna 1917, nimetty Ranskan armeijaan, koska heidän omat maanmiehensä kieltäytyivät taistelemasta heidän rinnallaan. He antoivat henkensä niin paljon 191 päivän jatkuvan taistelun aikana, että ansaitsivat rohkeudestaan moniker “Harlem Hellfighters”.

Näyttää siltä, ​​että tälle lempinimelle antoi yksikön heidän saksalainen vihollisensa, joka kutsui heitä “Höllenkämpferiksi”. Mutta Yhdysvaltain armeija kesti yli vuosisadan, ennen kuin se otettiin käyttöön 369. jalkaväkirykmentin virallisena erikoisnimityksenä. Armeija hyväksyi sen vasta viime syyskuussa ja New Yorkin kansalliskaartin ilmoitti tänä vuonna mustan historian kuukauden aattona. .

Siitä Ranskan hiljaisesta kulmasta on kulunut pitkä matka tällaiseen tunnustukseen.

Muistomerkin takana, vaalean talven auringonvalossa, hedelmällisten peltojen katkelmat ulottuvat horisonttiin. Jotkut verisekoitetuimmista maista Euroopassa tarjoavat nyt aaltoilevan rauhan. Vehnä, punajuuret ja humala kasvavat siellä, missä amerikkalaiset, ranskalaiset ja saksalaiset kuolivat, liian nuoret.

Kapeat tiet mutkittelevat Champagne-Ardenne -alueen unohdettujen kylien välillä, heidän kirkkotorninsa kutsuvat, autio kadut tyhjentyvät kaupan ja nuorten tasaisen pakenemisen kautta suurempiin kaupunkeihin.

Täällä kohtaamattomissa ja nyt tuskin kuviteltavissa olevissa verilöylyissä, kun sotilaat kaatoivat kaatopaikoistaan, 369. joukon 2000 sotilasta kärsi kaikkien amerikkalaisen rykmentin pahimmista uhreista, noin 144 kuollutta ja lähes 1000 haavoittunutta. pelkästään Meuse-Argonne-hyökkäys syys-marraskuussa 1918.

“Meillä on pieni seremonia joka 11. marraskuuta, aselevon päivänä, mutta muuten kävijöitä on hyvin vähän”, sanoi hiljattain valittu noin 60 asukkaan kylän pormestari René Salez, kun seisoimme eräänä iltapäivänä lähellä 169. rykmentti. ”Séchaultiin ei ole paljon liikennemerkkejä. Ainoat seremoniat kirkossamme ovat hautajaiset. Mutta minulla on muutama ajatus herätyksestä, kun pandemia päättyy. “

Rohkeudestaan ​​vangita saksalaiset Séchault 29. syyskuuta 1918 ja muusta taistelutoiminnasta rykmentille myönnettiin Ranskan korkein sotilaallinen kunnia, Croix de Guerre, pian sodan jälkeen. Se annettiin myös monille yksikön yksittäisille sotilaille heidän voimastaan. Vuonna 1936 muistelmissaan “Harlemista Reiniin” Arthur W.Little kuvasi yksikkönsä uhreja “kamaliksi ja jatkuviksi”, ja “satoja viattomia miehiä” ajettiin kuolemaan.

Ranskalainen kunnia tuli amerikkalaisten edessä näille 369. mustan isänmaalle, jotka vaativat useless yhdenvertaista kohtelua.

Herra Salez, 66, kiinnostavan energian ja valmis hymyn mies, unelmoi retkeilijöiden polusta, joka yhdistää muistomerkin – jonka jäljennös on Harlemissa – toiseen, unohdettuun kukkulan laella noin kilometrin päässä.

Yhdysvaltain lipun repeytyneiden jäänteiden päällä tämä toinen muistomerkki on jäkälävärjätty ja kuorivaurioitunut Toisesta maailmansodasta. Sen neljälle puolelle on merkitty 371. jalkaväkirykmentin, toisen afrikkalais-amerikkalaisen yksikön, joka taisteli täällä vuonna 1918, kuolleiden nimet.

“Minun olisi pitänyt siivota se”, herra Salez sanoi, kun kuljeskelimme mutaisen pellon yli päästäksemme toiseen muistomerkkiin. Katselimme maaseutua, ja hän osoitti puuta, jota pitkin hän haluaisi kuvitellun polun jatkavan entisen kenttäsairaalan paikalle. “Se on helpompaa, kun projektini on valmis.”

Helvettiotaistelijat koostuivat enimmäkseen newyorkilaisista, jotka lobbaivat kovasti saadakseen hallitsija Charles Whitmanin muodostamaan täysin mustan yksikön vuonna 1916, vuosi ennen kuin Yhdysvallat astui ensimmäiseen maailmansotaan.

Kuten Erick Trickey Smithsonian-lehdessä kertoi, kuvernööri Whitman nimesi William Haywardin, hänen entisen kampanjapäällikkönsä ja Nebraskan kansalliskaartin everstin, komentajaksi näille “kantajille, ovimiehille tai hissinoperaattoreille, joillekin opettajille, yövartijoille tai postimiehille” taistella heitä erottavan kansakunnan puolesta.

Ilkivalta heitettiin yksikköön, joka syntyi nimellä “New Yorkin (värillinen) jalkaväkirykmentti” taistelukoulutuksen aikana Spartanburgissa, SC: ssä, Jim Crow Southin linnoituksessa.

Ranskassa seurasi uusi loukkaus. Tehtyään vähäistä työtä saapuessaan joulukuussa 1917 yksikkö evättiin integroitumiselta muiden amerikkalaisten joukkojen kanssa ja määrättiin Ranskan armeijan 16. divisioonaan, joka hyväksyi sotilaat epäröimättä.

Kuten herra Hayward kirjoitti Yhdysvaltain retkikunnan joukkojen komentajasta kenraali John Pershingistä Smithsonianin lainaamassa kirjeessä: “Suuri amerikkalaisen kenraalimme laittoi mustan orpon yksinkertaisesti koriin, asetti sen ranskalaisten kynnykselle, veti ja meni pois. “

Ranska otti orpon sisään.

Aikana, jolloin Ranskan universalistista yhteiskuntamallia, joka kieltäytyy määrittelemästä tai luokittelemasta kansalaisia ​​rodun tai uskonnon mukaan, kritisoidaan Yhdysvalloissa usein useless naamiointina muslimien tai värikkäiden ihmisten syrjinnästä, 369. luvun tarina on muistutus siitä, että ennakkoluulot eivät tunne rajoja. Ei turhaan mustalaiset amerikkalaiset kirjailijat ja taiteilijat – mukaan lukien Richard Wright, Josephine Baker ja James Baldwin – löysivät Ranskasta vapauden, jonka he kokivat Yhdysvalloissa kielletyksi.

Le Monde -lehden äskettäisessä artikkelissa “Ranskan mustavalkoisen illuusio” kirjoitti, että Philippe Bernard kirjoitti, että “ei voida puhua sosiaalisen epäoikeudenmukaisuuden pahentavan rotusyrjinnän kieltämisestä”. Samalla hän väitti, että “kenenkään sulkeminen” siirtomaiden “,” mustien “tai” sorrettujen “kiinteään identiteettiin” pyrkii “syventämään murtumia pikemminkin kuin vähentämään niitä”.

369. rykmentti rikkoi esteet. Sen marssiorkesteri, joka perustettiin johtaja James Reese Europen alaisuuteen, toi Ranskaan uusia jazzrytmejä. Hänen laulunsa “Vartiointi kenenkään maassa” puhuu kaivosodankäynnin kauhusta: “Alas, halaa maata, sulje mahdollisimman hyvin, älä seiso, ryömi ja ryömi, seuraa minua, siinä kaikki.”

Lähetyskiellon jälkeen eloon jääneet joukot paraatiivat voittoisasti Viidennellä kadulla ja palatessaan Harlemiin palatessaan vuonna 1919. He olivat palaamassa sankareita. Mutta kirkkaus oli lyhytikäinen, samoin kuin läpimurto.

Pvt. Taistelussa poikkeuksellisen rohkeutta osoittanut Henry Johnson katosi näkyvistä syytettyään valkoisia sotilaita rasismista maaliskuussa 1919 ja kuoli köyhänä vuosikymmenen kuluttua. Hän oli myönsi presidentti Barack Obaman postuumisen kunniamerkin vuonna 2015.

Kun kulkin Séchaultin kaduilla, ajattelin mustan Vietnamin eläinlääkäriä Jerome Wilsonia, jonka tapasin viime vuonna Georgiassa. Hän kertoi minulle aikeista lähteä Vietnamiin vuonna 1968 ja minun täytyi mennä meijerikuningattarin takaovesta hampurilaisen saamiseksi, ja sitten sotilaspuvussa hänen täytyi mennä bussiin, joka vei hänet Fort Benningiin takaoven kautta .

“Aion taistella maani puolesta, ehkä kuolla, ja olin riittävän hyvä useless takaoviin”, hän sanoi. Se oli puoli vuosisataa 369. rykmentin uhrauksen jälkeen, joka palasi löytämään erottelun ehjänä.

Herra Salez vei minut kylän toisella puolella olevalle saksalaiselle hautausmaalle, jossa on ensimmäisessä maailmansodassa kuollut 6445 saksalaisen sotilaan jäännökset, joista yli puolet ei koskaan tunnistanut. Harmaat rivit, riveissä, ulottuvat tammen alle.

Ristien joukossa oli kymmenkunta kivilevyä, jotka muistuttivat stelaa. Lähestyin ja huomasin, että heihin oli kaiverrettu Daavidin tähti ja saksalaisten juutalaisten sotilaiden – Siegfried Grunewald, Jakob Guggenheim, Julius Kahn – nimet, jotka taistelivat ja kuolivat saksalaisina patriootteina pari vuosikymmentä ennen kuin heidän maansa päättäisi lähettää juutalaiset kuolemanleirien kaasukammioihin.

Séchaultin opetukset isänmaallisesta uhrautumisesta ja epäoikeudenmukaisuudesta ovat monia ja erilaisia. Hautausmaan tammen päälle huomasin, että linnut olivat kiinnittyneet: kuolema ja elämä yhdessä paikassa ja kaikesta huolimatta näytti siltä, ​​että joku loisti toivoa.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *