Vanhojen miesten klubi hallitsee Japania. Nuori useless kiinnitti heidät huomioon.

Muut ponnistelut verkkoalustojen valjastamiseksi sosiaalisen muutoksen pakottamiseksi eivät ole tuottaneet laajaa tulosta Japanissa. Japanilainen malli, näyttelijä ja väliaikainen työntekijä Yumi Ishikawa johti a virus sosiaalisen median kampanja kaksi vuotta sitten vaati lopettamaan työnantajien vaatimukset, joiden mukaan naispuoliset työntekijät käyttävät korkokenkiä. Työministeriö myönsi, että sen oli “lisättävä tietoisuutta” asiasta, ja harvat työnantajat lievensivät joitain pukeutumiskoodeja, mutta monet naiset kokevat silti olevan pakollisia käyttää korkokenkiä – ja hameita – toimistossa.

Demografia sanelee jossakin määrin vanhojen hegemonian Japanissa. Yli neljännes väestöstä on vähintään 65-vuotiaita suurin osuus maailmassa. Japanilaiset elävät yleensä pidempään ja terveellisempinä kuin monet ihmiset muualla, ja tiedotusvälineet ovat täynnä esimerkkejä vilkkaista käsityöläisistä, jotka pysyvät aktiivisina jo seitsemännessä ja kahdeksannessa vuosikymmenessä. Mutta toisinaan vanhemmat sukupolvet ovat vanhentuneita.

Ja vaikka ikä monissa tapauksissa tuo mukanaan arvokasta kokemusta, Japanissa se on usein valtakirja, joka ylittää kaikki muut.

“Vanhuus ja ikä ovat edelleen tärkeämpiä kuin kyky”, sanoi Jesper Koll, sijoituspalveluyrityksen WisdomTree vanhempi neuvonantaja, joka on asunut Japanissa yli kolmen vuosikymmenen ajan. “Japani on maailmanmestari sijoituksen vetämisessä sinuun, eikä sijoitus ole kyky, vaan pääasiassa useless ikä.”

Vanhuusjärjestelmä kestää osittain, koska se tarjoaa turvallisuuden tunteen. Työntekijät tietävät polun eteenpäin, ja arvot juurrutetaan hyvissä ajoin ennen kuin he pääsevät työvoimaan, ja hierarkiat pannaan täytäntöön jopa lasten keskuudessa.

“Kun olin koulussa, kuulin, että jos kuuntelet vanhempaa sempaiasi nyt, silloin kun sinusta tulee sempai, ihmisten on kuunneltava sinua”, sanoi Ryutaro Yoshioka, 27, käyttäen sanaa vanhemmille mentoreille. Samoin työpaikalla, herra Yoshioka sanoi, työntekijät, jotka “pysyvät yrityksessä, nousevat lopulta”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *