Harvardin professorin mukavuusnaiset väittävät herättävän herätyksen

SEOUL, Etelä-Korea – Opiskelijat ja perhe selviytyivät kahdesta sukupolvesta ja 7000 mailista, mutta he tapasivat Zoomissa keskustellakseen yhteisestä tavoitteesta: kääntämällä Harvardin professorin laajalti kiistetyt väitteet seksuaalisesta orjuudesta toisen maailmansodan aikana opettavaksi hetkeksi.

Professorin äskettäinen akateemisen lehden artikkeli – jossa hän kuvaili korealaisten ja muiden Japanin joukkoja palvelemaan pakotettujen naisten “prostituoituja” – sai aikaan kiistan Etelä-Koreassa ja tutkijoiden keskuudessa Yhdysvalloissa.

Se tarjosi myös Zoom-puhelun kautta viime viikolla mahdollisuuden Japanin keisarillisen armeijan bordellien ikääntyvälle selviytyjälle kertoa tarinansa ryhmälle Harvardin opiskelijoita, mukaan lukien hänen tapauksensa siitä, miksi Japanin pitäisi antaa täydellinen anteeksipyyntö ja joutua kansainväliseen syytteeseen.

“Harvardin professorin äskettäiset huomautukset on asia, jota teidän kaikkien pitäisi jättää huomioimatta”, Lee Yong-soo, 92-vuotias Etelä-Koreassa ja yksi useless kourallisista edelleen elävistä ns. kertoi opiskelijoille.

Mutta huomautukset olivat ”valepuvussa siunaus”, koska ne aiheuttivat valtavan kiistan, lisäsi rouva Lee, jonka japanilaiset sotilaat sieppasivat toisen maailmansodan aikana ja raiskasivat toistuvasti. “Joten tämä on eräänlainen herätys.”

Kiista akateemisesta paperista on kaikuja 1990-luvun alkupuolelta, jolloin maailma alkoi ensimmäisen kerran kuulla Japanin sodan aikaisen seksuaalisen orjuuden Aasiassa eloonjääneiden ääniä – traumeja, jotka alueen konservatiiviset patriarkaaliset kulttuurit olivat jo pitkään vähätelleet.

Nyt eloonjääneiden todistus ajaa suuren osan akateemisesta kertomuksesta. Silti monet tutkijat sanovat, että konservatiiviset voimat yrittävät jälleen syrjäyttää selviytyneet.

“Tämä on niin hämmästyttävää, 30 vuotta myöhemmin, että se voidaan vetää takaisin, koska sillä välin monista maista selviytyneet löysivät äänen”, Connectisutin yliopiston Japanin ja Korean historioitsija Alexis Dudden, joka on haastattellut naisia .

Melu alkoi sen jälkeen, kun akateemisen lehden verkkosivusto julkaisi joulukuussa artikkelin, jossa Harvardin lakikoulun professori J. Mark Ramseyer väitti, että naiset olivat “prostituoituja”, jotka olivat halukkaasti tehneet sopimuksia.

Kansainvälinen historioitsijoiden kuoro vaati artikkelin vetäytymistä sanoen, että hänen väitteensä jätettiin huomiotta laaja historiallinen näyttö ja kuulosti enemmän sivulta Japanin äärioikeistolaisesta soittokirjasta. Yli 1900 taloustieteilijän ryhmä kirjoitti tällä viikolla artikkelissa käytettiin peliteoriaa, lakia ja taloustieteitä “peitteenä kauhistavien julmuuksien laillistamiseksi”.

Korean kansainvälinen opiskelijayhdistys Harvardissa on myös vaati anteeksipyyntöä herra Ramseyer, ilmaisten huolensa siitä, että yliopiston nimi “voisi antaa uskottavuuden väitteelle”, jonka mukaan Japanin sodan hallitus ei ollut vastuussa naiskaupasta ja orjuudesta. Sadat Harvardin opiskelijat ovat allekirjoittaneet vetoomuksen, jolla on samanlainen kieli.

Useat tutkijat huomauttivat, että herra Ramseyerin väite oli virheellinen, koska hän ei esittänyt todisteina mitään allekirjoitettuja sopimuksia korealaisten naisten kanssa – ja että keskittyminen sopimuksiin oli ensinnäkin harhaanjohtavaa koska naisilla, joista monet olivat teini-ikäisiä, ei ollut vapaata tahtoa.

Herra Ramseyerin julkaisussa jätettiin myös huomiotta Yhdistyneiden Kansakuntien vuonna 1996 julkaisema raportti, jossa todettiin, että useista maista, lähinnä Aasiasta, tulevat lohdunaiset olivat seksiorjia, kertoi Soulin Sungkonghoe-yliopiston japanintutkimuksen professori Yang Kee-ho.

“Paperissa on monia yksityiskohtia, jotka ovat ristiriidassa tosiasioiden kanssa ja vääristävät totuutta”, hän lisäsi.

Paperi, “Seksuaalista toimintaa Tyynenmeren sodassa”, väittää, että Japanin armeija loi standardit ns. Mukavuusasemien lisensointiin Aasian ympäri toisen maailmansodan aikana keinona estää sukupuolitautien leviämistä.

Japanin lain asiantuntija Ramseyer kirjoitti, että bordeissa työskentelevät “prostituoituja” allekirjoittivat sopimukset, jotka olivat samanlaisia ​​kuin Tokion bordeleissa käytettävät sopimukset, mutta lyhyemmillä ehdoilla ja korkeammalla palkkalla, jotta heijastaisivat sodan alueilla työskentelyn vaaraa.

Herra Ramseyer hylkäsi haastattelupyynnön. Hän on aiemmin väittänyt, että eloonjääneiden todistuksiin luottaminen on ongelmallista, koska jotkut naisista ovat muuttaneet tilinsä vuosien varrella. “Väitteet orjuuttaneista korealaisista lohdunaisista naisista eivät ole historiallisesti totta”, hän kirjoitti Japan Ahead, englanninkielinen verkkosivusto, joka liittyy japanilaiseen oikeistolehteen viime kuussa.

The Worldwide Evaluate of Legislation and Economics, joka julkaisi Mr. Ramseyerin äskettäisen paperin verkossa, julkaisihuolenaihe”Tässä kuussa sanoen tutkivansa lehden historiallista näyttöä. Mutta lehden toimitustiimi sanoi edustajan välityksellä, että artikkeli julkaistaan ​​edelleen maaliskuun painoksessa ja sitä pidettiin lopullisena.

Toinen julkaisu, European Journal of Legislation and Economics, sanoi tällä viikolla tutkivansa huolenaiheita, jotka oli esitetty herra Ramseyerin viime viikolla julkaisemasta paperista korealaisten maahanmuuttajien kokemuksista Japanissa.

Herra Ramseyerin kannattajien joukossa on kuusi japanilaista tutkijaryhmää, jotka kertoivat Worldwide Evaluate of Legislation and Economics -lehden toimittajille kirje artikkeli, joka aiheutti viimeaikaisen kiistan, oli ”hyvin akateemisen ja diplomaattisen valtavirran sisällä” ja että sitä tukivat Japanin, Etelä-Korean ja Yhdysvaltojen tutkijoiden työ. He eivät maininneet mitään erityisiä tutkijoita.

Yksi kirjeen allekirjoittanut akateemikko Kanji Katsuoka sanoi haastattelussa, että hän oli lukenut useless tiivistelmän seksisopimusartikkelin artikkelista, mutta koki, että termi “prostituoitu” oli sopiva, koska naisille oli maksettu heidän palveluistaan.

“Harvardin yliopisto on Yhdysvaltojen huippukoulu”, lisäsi Meisei-yliopiston lehtori ja oikeistolaisen tutkimusorganisaation pääsihteeri Katsuoka. “Jos he menettävät sananvapauden, minun on arvioitava, ettei sananvapautta ole Yhdysvalloissa.”

Kolme vuosikymmentä sitten, kun neiti, kuten rouva Lee, alkoi puhua julkisesti seksuaalisesta orjuudestaan ​​Japanin joukkojen suhteen, itäisessä Aasiassa syntynyt feministinen liike otti heidät haltuunsa, jossa etusijalle asetettiin naisten oikeus vaatia omaa historiaansa.

Vaikka suosittelut saivat aikaan virallinen anteeksipyyntö Japanista vuonna 1993, asia on edelleen kiistanalainen.

Japanin ja Etelä-Korean hallitukset suostui ratkaisemaan sen Vuonna 2015, kun Japani ilmaisi vastuunsa, anteeksi naisilta uudestaan ​​ja lupasi perustaa 8,three miljoonan dollarin rahaston vanhushoidon tarjoamiseksi. Jotkut selviytyneistä hyväksyivät osan varoista, mutta neiti Lee ja muutamat muut hylkäsivät alkusoitton sanoen, että se ei toimittanut virallisia korvauksia tai täsmentänyt Japanin oikeudellista vastuuta.

Viime aikoina Japanin poliittisen oikeiston edustajat, entinen pääministeri Shinzo Abe, mukaan lukien entinen pääministeri Shinzo Abe, ovat vaatineet, että korealaiset naiset eivät olleet seksiorjia, koska ei ole todisteita siitä, että heidät olisi fyysisesti pakotettu bordelleihin.

Eloonjääneet ovat pitkään kyseenalaistaneet väitteen. Neiti Lee on sanoi että japanilaiset sotilaat vetivät hänet kotoa, kun hän oli teini-ikäinen, peittäen suunsa, jotta hän ei voinut soittaa äidilleen.

Ji Soo Janet Park, Harvardin oikeustieteen opiskelija, joka auttoi äskettäisen Zoom-tapahtuman järjestämisessä Ms Leen kanssa, sanoi, että se oli suunniteltu torjumaan “denialisteja ja revisionisteja”, jotka pyrkivät poistamaan sodan aikaisen seksuaalisen orjuuden tilit.

“Olemme seuraava sukupolvi, joka on vastuussa siitä, että tämä pysyy osana historiaa”, kertoi Park Park, 27, jonka perustutkielma opiskeli miten muistomerkit entisille seksiorjille muokkaavat Korean ja Amerikan identiteettiä.

Tämän viikon haastattelussa eloonjäänyt rouva Lee kertoi olevansa tyrmistynyt nähdessään Japanin ihmisten toistavan herra Ramseyerin “järjetöntä” puheenvuoroa. Hän sanoi, ettei hän ollut luopunut kampanjastaan ​​saadakseen asian syytteeseen Kansainvälisessä tuomioistuimessa.

“Viimeisenä työni haluaisin selventää asiaa ICJ: ssä”, hän sanoi viitaten oikeuteen. “Kun kuolen ja tapaan jo kuolleet uhrit, voin kertoa heille, että olen ratkaissut tämän asian.”

Youmi Kim raportoi Soulista ja Mike Ives Hongkongista. Jennifer Schuessler kirjoitti raportteja New Yorkista ja Makiko Inoue Tokiosta.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *