Rakentaakseen uskollisuutta Kiinalle Hongkong kirjoittaa historiaa uudelleen

HONG KONG – Tilaukset vaikuttivat vaarattomilta, jopa ilmeisiltä: Hongkongin ala-asteen oppilaiden tulisi lukea kiinalaisia ​​perinteitä koskevia kuvakirjoja ja oppia kuuluisista kohteista, kuten Pekingin Kielletystä kaupungista tai Suuresta muurista.

Mutta tavoitteena oli useless osittain herättää kiinnostusta menneisyyteen. Hongkongin hallituksen tässä kuussa julkistamien uusien opetussuunnitelmien keskeinen tavoite oli paljon kunnianhimoisempi: käyttää näitä historiallisia tarinoita juurruttamaan kaupungin nuorimmat asukkaat syvään juurtuneeseen läheisyyteen Method-Kiinaan – ja yhdessä sen kanssa vankkumaton uskollisuus sen johtajille ja heidän vahvojen käsivarsien taktiikalle.

Opiskelijat, suuntaviivoissa sanottu, tulisi kehittää “tunne maasta kuulumisesta, kiintymys kiinalaisiin, tunne kansallisesta identiteetistä sekä tietoisuus kansallisen turvallisuuden turvaamisesta ja vastuuntunto.”

Kiinan hallitus pyrkiessään kumota toisinajattelu, on asettanut tiukat rajoitukset Hongkongille, mukaan lukien uudet säännöt tällä viikolla estä ehdokkaita pidetään epälojaalina valitun viran yhteisön puolueelle.

Mutta strategia ylittää tukahduttamisen. Hongkongin hallitus on myös käynnistänyt laajan kampanjan seuraavan sukupolven harjoittamiseksi – ja se käyttää historiaa potentiaalisena työkaluna tottelevaisuuden ja isänmaallisuuden kasvattamiseen.

Kun joukkotuhoiset hallitusten vastaiset mielenosoitukset pyyhkäisivät kaupunkia vuonna 2019, Pekingin kannattajat syyttivät koulutusjärjestelmää liberaalien arvojen edistämisestä ja Hongkongin radikalisoitumisesta. He ovat päättäneet välttää toistumisen ja edistävät nyt aggressiivisesti tiettyä kertomusta, jonka tarkoituksena on vahvistaa Kiinan kommunistisen puolueen tiukentavaa sääntöä entisen Britannian siirtomaa kohtaan.

Viranomaisille tämä kertomus on välttämätön korjaus vakauden ja yhtenäisyyden varmistamiseksi. Kriitikoille se on sosiaalinen suunnittelu, harhaanjohtava ja dystooppinen kampanja nuorten mielien muokkaamiseksi.

Joissakin tapauksissa hallitus on siirtynyt kirjoittamaan historian kirjaimellisesti. Se tukee 66-niteisen “Hong Kong Chronicles” -sarjan luomista, jonka ennustetaan maksavan 100 miljoonaa dollaria ja joka lupaa “kattavan, järjestelmällisen ja objektiivisen” ennätyksen kaupungin viimeisistä 7000 vuodesta. Virallisissa vuosikirjoissa, joissa esitetään yhteenveto hallituksen saavutuksista, viittaukset aiempaan yhteistyöhön länsimaiden kanssa – jota oli painettu muutoksitta vuosikymmenien ajan – ovat kadonneet.

Koulujen kansallisen turvallisuuden oppituntien ohella hallitus tarkistaa ja puolittelee liberaaliksi opiksi kutsutun aiheen opetusajan. Pekingin kannattajien poliitikot sanovat, kriittisen ajattelun vaaliminen on myrkyttänyt nuoria hallitusta vastaan. Virkailijoiden mukaan uuden opetussuunnitelman pitäisi opettaa tosiasioita Hongkongista ja Kiinan viimeaikaisesta kehityksestä, mutta sen ei pitäisi pyytää opiskelijoita analysoimaan niitä.

Hallituksen opetustoimisto on kiistänyt, että sen uusi kansallisen turvallisuuden opetussuunnitelma on aivopesu ja kutsunut tällaisia ​​merkintöjä “haitallisiksi” maanantaina antamassaan lausunnossa.

Taistelut historiasta ovat läsnä kaikkialla demokratioissa ja autoritaarisissa valtioissa, tutkijoiden, hallitusten ja suuren yleisön keskuudessa. Historioitsijat tunnustavat ensimmäisenä, että objektiivista tietoa ei ole olemassa. Hongkongin hallitusten vastaiset aktivistit ovat myös valikoivasti käyttäneet historiallisia tapahtumia tukeakseen.

Silti Kiinan hallitus – joka palautti alueen hallinnan Isosta-Britanniasta vuonna 1997 – hallitsee ainutlaatuisesti historiallista kertomusta ja on sitoutunut siihen. Method-Kiinassa suuret tapahtumat, mukaan lukien hallituksen vuonna 1989 tekemät Tiananmenin aukion mielenosoittajien verilöylyt, on pitkälti poistettu julkisesta muistista sensuurilla ja virallisilla direktiiveillä, joissa vaaditaan “isänmaallinen koulutus. ”

Kriitikot pelkäävät, että mallia tuodaan Hong Kongiin. Kaupungin toimitusjohtaja Carrie Lam sanoi äskettäin, että “Hongkongin aikakauslehdet” -hanke auttaisi asukkaita, “erityisesti nuorempaa sukupolvea, ymmärtämään paremmin Hongkongin ja maan erottamattomia suhteita”.

Liberalopetuksen opettaja Chan Hei Tung sanoi, että hallituksen litistetty kertomus useless etäisi opiskelijoita kaupungista ja maasta, jota viranomaiset haluavat heidän rakastavan. Hän oli aiemmin käyttänyt tarinoita Hongkongin menneisyydestä kannustaakseen opiskelijoita analysoimaan nykypäivän asioita. Hallituksen uudessa aloitteessa hän sanoi: “Heidän on useless muistettava, seurattava ja kunnioitettava viranomaisia”.

“Heidän sukupolvensa, kaupunginsa ja koko yhteiskunnan välinen vuorovaikutus katoaa”, sanoi Chan, joka toimii myös demokratiaa kannattavan opettajaliiton toimeenpanevassa komiteassa. “Heillä ei ole tehtävää sitoutua historian muuttamiseen.”

Heti kun Hong Kong Chronicles -hankkeen ensimmäinen, lähes 800-sivuinen nide julkaistiin joulukuussa, demokratian kannattajat hyökkäsivät siihen kuvaamaan 2014 Occupy Central -liike “laitonta”. Aikakirjassa ei mainita a vähintään 350 000 ihmisen marssi 1. heinäkuuta 2014, mikä oli auttanut liikkeelle. Mutta siinä mainittiin vastalaki, jonka poliisin mukaan keräsi noin 100 000 ihmistä.

Toiset kritisoivat kirjaa kuvailemaan hallitusten vastaisia ​​mielenosoittajia, jotka törmäsi väkivaltaisesti poliisin kanssa vuonna 2016 “mellakkoina”, huomaten, että se kutsui kommunistimielisiä voimia, jotka oli tehnyt saman vuonna 1967 “Protestoivat työntekijät”. Kirjassa ei myöskään mainittu, että kommunistien kannattajat olivat asettaneet pommeja, jotka tappoivat muun muassa 8-vuotiaan tytön ja hänen pikkuveljensä.

Aikakirjojen takana olevaa voittoa tavoittelematonta järjestöä johtaa Tung Chee-hwa, entinen Hongkongin pääjohtaja. Hankkeessa nimetään “kunnia-suojelijoita” rouva Lam, nykyinen toimitusjohtaja, ja Luo Huining, keskushallinnon ylin virkamies Hongkongissa.

Hongkongin Lingnanin yliopiston historian professori ja projektin johtaja Lau Chi-pang kertoi toivovansa, että aikakirjat voisivat olla ”erittäin kätevä lähde” koulunopettajille.

Professori Lau sanoi, että kirjoittajat olivat yrittäneet useless luetella tapahtumia, eivätkä tuominneet niitä. Mutta hän myönsi, että hän, kuten kaikki historioitsijat, toi työhönsä poliittisen näkökulman.

“Minua on aina pidetty hallituksen kannattajana, enkä kiellä sitä”, hän sanoi.

Professori Lau on myös hallituksen komitean puheenjohtaja, joka suunnittelee uudelleen liberaalien opintojen opetussuunnitelmaa, puolittamaan opetuksen ajan ja aihe hylkäämään. Hän sanoi, että aihetta koskevat odotukset olivat liian korkeat.

“Et odota tällä lukiotasolla tai edes yliopistotasolla, että sosiaalisia kysymyksiä tai poliittisia kysymyksiä voidaan helposti opettaa kohtuullisella syvyydellä”, hän sanoi.

Opiskelijoiden tulisi keskittyä tosiseikkojen oppimiseen, ei välttämättä arvioida niiden kontekstia, hän sanoi: “Heidän on tiedettävä, että vuoden 1997 jälkeen Hong Kong on osa Kiinaa. Heidän on useless tiedettävä siitä. Emme halua heidän analysoivan mitään siitä. “

Vaikka hallituksen keskittyminen moderniin historiaan on kiinnittänyt eniten huomiota, sen tarkistukset ulottuvat muinaisiin aikoihin.

Hallituksen vuotuisessa vuosikirja, yksi luku on omistettu historialle, alkaen noin 6000 vuotta sitten tehdyistä arkeologisista pyhäinjäännöksistä.

Vuosina 1997–2016, vuosikirja julistetaan johdonmukaisesti että esihistorialliset kulttuurit olivat kehittyneet “paikallisesti, riippumatta kaikista merkittävistä ulkopuolisista vaikutuksista”. Mutta vuonna 2017, sanamuoto katosi. Sen sijaan ennätyksen mukaan Hongkongin kulttuuri oli “kehittynyt Keski-Kiinan vaikutuksesta”.

Hongkongin “liberaalin brittiläisen hallinnon” pitkäaikaiset maininnat katosivat myös seuraavina vuosina. Hongkongin osallistumisesta “liittoutuneiden asiaan” toisen maailmansodan aikana tuli “Japanin vastainen syy”, joka toistaa kokoontuvaa huutoa, jonka kommunistinen puolue on käyttänyt kansallismielisen kiihostuksen aikaansaamiseksi.

Bao Pu, joka omistaa a kustantamo keskittyi Kiinan nykyhistoriaan, sanoi Britannian vaikutuksen Hongkongiin tarinan uudelleenarviointi oli perusteltua. Siirtomaa-aikana kiinalaiset asukkaat joutuivat erotteluun ja rasismiin, joista vuosikirjoissa tuskin mainittiin.

Mutta on myös väärin yrittää poistaa kyseisen ajanjakson perintö kokonaan, hän sanoi: “Heillä on kunnianhimo hävittää Hongkongin identiteetti, joka eroaa kiinalaisesta identiteetistä.”

Vastauksena hallituksen ponnisteluihin aktivistit ja muut harrastajahistorioitsijat ovat yrittäneet säilyttää omat tarinansa. Demokratian kannattajien johtamat Fb-sivut ja pop-up-näyttelyt ovat lisääntyneet.

Joistakin näistä hankkeista ei ole myöskään ollut kontekstia, joskus ne tarjoavat harhaanjohtavia tietoja aikaisemmista pääjohtajista tai maalaisivat “liian ruusuisen” näkemyksen kolonialismista, kertoi tutkijatohtori Florence Mok, joka opiskelee Hongkongin historiaa Nanyangin teknillisessä yliopistossa Singaporessa.

“Tällainen historian väärinkäyttö on hyvin yleistä julistuksissa ja propagandassa sekä hallinnon että aktivistien toimesta”, hän sanoi ja lisäsi: “Meillä on todella vähän valvontaa siitä, miten ihmiset lukevat työmme.”

Jotkut ovat kuitenkin huolissaan siitä, että kriitikoiden vaihtoehtoiset kertomukset häviävät – ja lopulta uteliaisuus ja kriittinen ajattelu, joka heitä ruokkii.

Amy Lam, kotona pysyvä äiti, joka osallistui vuoden 2019 mielenosoituksiin, sanoi, että hänen ystävänsä pienempien lasten kanssa olivat huolissaan siitä, että uudet opetussuunnitelman ohjeet varmistavat, että lapset eivät koskaan oppineet miettimään vastakkaisia ​​näkemyksiä.

Neiti Lam tunsi olevansa varmempi siitä, että hänen oma tyttärensä, 15, oli jo alkanut kehittää tarvittavia taitoja. Siitä huolimatta hän halusi innokkaasti valmistua lukiosta ja ilmoittautua yliopistoon ulkomailla.

“Hän on poissa koko järjestelmästä pian. Mielestäni meidän on useless pysyttävä siellä, ja toivottavasti asiat eivät muutu niin paljon “, hän sanoi. ”Mutta nuoremmille olen pahoillani heistä, varsinkin peruskouluun tulleista ja heidän vanhemmistaan. Se tulee olemaan kovaa. “

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *