Huippudemokraatti varoittaa Yhdysvaltojen joukkojen hätäisestä vetäytymisestä Afganistanista

Taleban on äskettäin antanut käskyjä taistelijoilleen estää ulkomaalaisia ​​militantteja pääsemästä heidän joukkoonsa. Tilaukset, Afganistanin kanava ToloNews kertoi aiemmin, uskotaan olevan ainakin osa yritystä osoittaa Yhdysvalloille, että Taleban on ryhtymässä toimiin kohti irtautumista Al-Qaidasta tai propagandaa saadakseen sen näyttämään siltä, ​​asiantuntijoiden mukaan.

Kaiken kaikkiaan presidentti Biden ohjaa hänen oma pitkä, henkilökohtainen kokemuksensa Afganistanin kanssa, ja hän ei ole vielä tehnyt päätöstä. “Olemme edelleen sitoutuneita varmistamaan, että Afganistan ei enää koskaan tarjoa perustaa terrori-iskuille Yhdysvaltoja ja kumppaneitamme sekä etujamme kohtaan”, herra Biden sanoi perjantaina virtuaaliset huomautukset Münchenin turvallisuuskonferenssissa.

Bidenin parhaat avustajat ovat sanoneet, etteivät he kiirehdi tällaista kriittistä päätöstä, ja hallinto järjestää säännöllisiä, korkean tason kokouksia asiasta, amerikkalaisten virkamiesten mukaan.

“Sanoin liittolaisillemme, että riippumatta tarkistuksemme lopputuloksesta, Yhdysvallat ei ryhdy hätäiseen tai häiriöttömään vetäytymiseen Afganistanista, mikä vaarantaa heidän joukkonsa tai allianssinsa maineen”, puolustusministeri Lloyd J. Austin III kertoi perjantaina tapaamisen jälkeen käytännössä muiden Naton puolustusministerien kanssa.

“Tällä hetkellä ei ole tehty päätöksiä tulevasta joukkojemme asennosta”, herra Austin sanoi. “Sillä välin nykyiset operaatiot jatkuvat, ja komentajilla on tietysti oikeus ja vastuu puolustaa itseään ja afganistanilaisia ​​kumppaneitaan hyökkäyksiltä.”

Valmistautuessaan uusiin hyökkäyksiin amerikkalaisia ​​vastaan ​​armeijan keskuskomentaja on käskenyt laatia monenlaisia ​​vaihtoehtoja kattamaan joukkojen pysyminen vai lähteminen ja torjua vielä korkeammalle tasolle Talebanin väkivaltaa, Pentagonin virkamiehet sanovat.

Yksi vaihtoehto olisi lisätä yhdysvaltalaisten ilmaiskut Taleban-kohteisiin kaikkialla maassa, mukaan lukien taistelijat, jotka uhkaavat Afganistanin suurkaupunkeja, kuten Kabulia ja Kandaharia. Tämä saattaa vaatia lähettämään lisää lakkoilma-aluksia toimimaan Lähi-idässä tai varmistamaan, että lentotukialus lakko-siipineen toimii Persianlahden alueella.

Thomas Gibbons-Neff osallistui raportointiin Kabulista, Afganistanista.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *