Fb pyrkii palauttamaan uutisten jakamisen Australiassa

SAN FRANCISCO – Fb ilmoitti maanantaina, että se on solminut sopimuksen Australian hallituksen kanssa, jonka avulla maan käyttäjät ja julkaisijat voivat jälleen jakaa ja tarkastella linkkejä sosiaalisen verkoston uutisartikkeleihin.

Fb viime viikolla oli estetty uutislinkkien jakaminen tai katselu Australiassa, koska maa oli määrä antaa laki, joka vaati teknologiayrityksiä neuvottelemaan mediajulkaisijoiden kanssa ja korvaamaan heille heidän sivustoillaan esiintyvän sisällön.

Lainsäädäntö sisältää käytännesäännöt, joiden avulla mediayhtiöt voivat neuvotella yksilöllisesti tai yhdessä digitaalisten alustojen kanssa heidän uutissisällönsä arvosta.

Mutta maanantaina Australian hallitus lisäsi muutoksia ehdotettuun sääntöön. Siihen sisältyi kahden kuukauden sovitteluaika, joka antoi osapuolille enemmän aikaa neuvotella kaupalliset sopimukset, jotka voisivat auttaa Facebookia välttämään työskentelemään koodin säännösten mukaisesti.

Vastineeksi Fb suostui palauttamaan uutislinkit ja artikkelit australialaisille käyttäjille “lähipäivinä” Australian australian rahastonhoitajan Josh Frydenbergin ja viestintä-, infrastruktuuri-, kaupunki- ja taideministerin Paul Fletcherin lausunnon mukaan.

“Tärkeää on, että muutokset vahvistavat alueellisten ja pienten kustantajien kättä saadessaan asianmukaista korvausta sisällönsä käytöstä digitaalisilla alustoilla”, lisättiin lausunnossa.

Campbell Brown, Facebookin globaalien uutiskumppanuuksien varapuheenjohtaja, sanoi lausunnossaan: “Palautamme uutisia Facebookissa Australiassa lähipäivinä. Jatkossa hallitus on täsmentänyt, että meillä on edelleen mahdollisuus päättää, näkyykö uutisia Facebookissa, jotta emme automaattisesti käy pakko-neuvotteluissa. “

Mike Isaac raportoi San Franciscosta ja Damien Cave Sydneystä, Australiasta.

Tämä on kehittyvä tarina ja päivitetään.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *