Yritykset sanovat välittävänsä ilmastosta. Heidän toimintansa jäävät lyhyiksi.

Yritykset, joilla on tiukat tavoitteet, ovat edistyneet jonkin verran. Sisään raportti viime kuussa tiedepohjaiset tavoitteet, jonka ympäristöryhmät ja sadat YK: n yhteen tuomat yritykset aloittivat, kertoivat 338 suuryritystä ympäri maailmaa, joille sillä oli riittävästi päästötietoja, vähentivät yhdessä päästöjään 25 prosenttia vuosien 2015 ja 2019.

Usein saman alan suuryrityksillä on hyvin erilaiset tiedot.

Esimerkiksi Walmart paljastaa päästövähennystavoitteensa ja edistymisensä Carbon Disclosure Venture -projektissa, mukaan lukien tavoite toimittajiensa päästöistä, ja Science Plan Targets on tarkistanut suunnitelmansa. Mutta Costco ei odota sitoutuneensa päästöjen vähentämiseen ensi vuoden loppuun asti. Costcon johtajat kieltäytyivät kommentoimasta.

Netflixiä verrataan usein tekniikan jättiläisiin, kuten Google ja Microsoft. Mutta Netflix ei ole vielä asettanut tavoitetta vähentää toimistojensa, tuotantotoimintojensa ja käyttämiensä tietokoneiden palvelinten aiheuttamia päästöjä. “Ilmastotoimet ovat tärkeitä, ja ilmoitamme suunnitelmistamme keväällä, joka sisältää ilmastotieteeseen perustuvat tavoitteet”, yritys sanoi lausunnossaan.

Päästöjen vähentäminen on vaikeaa. Yritysten on mitattava luotettavasti, kuinka paljon hiilidioksidia ja muita kasvihuonekaasuja ne ovat vastuussa. Sitten yritysten on löydettävä puhtaampia energialähteitä vahingoittamatta toimintaansa. Yritykset, joissa ei löydy puhtaampia korvikkeita, maksavat usein muille päästöjen vähentämiseksi tai hiilen poistamiseksi ilmakehästä.

Tehtävä vaikeutuu entisestään, kun yritykset aloittavat ns. Scope 3 -päästöjen vähentämisen – toimittajien ja asiakkaiden aiheuttamat saasteet. Esimerkiksi öljy-yhtiöissä Scope Three sisältäisi bensiiniä käyttävien autojen päästöt.

BlackRock, jolla on hallinnassaan 8,7 biljoonaa dollaria varoja, mukaan lukien osuudet monissa yrityksissä, on selvästi pelottavan tehtävän edessä. Yritys ei omista suoraan suurinta osaa ostamistaan ​​osakkeista tai joukkovelkakirjoista – se hallinnoi niitä eläkerahastoille, muille yhteisöille ja yksittäisille sijoittajille – mikä rajoittaa sitä, kuinka paljon ilmastotoimintaa se voi harjoittaa. Lisäksi suurin osa sen sijoitustuotteista seuraa indeksit, kuten S&P 500, joten se johtaa väistämättä fossiilisia polttoaineita tuottavien yritysten varastojen hallintaan.

Monet Wall Avenue -yritykset ovat antaneet lupauksen päästä nollapäästöihin luotonannossaan ja muussa rahoitustoiminnassaan, mutta eivät ole tehneet selvää, sovelletaanko tätä tavoitetta asiakkaiden hallitsemiin osakkeisiin ja joukkovelkakirjoihin. BlackRockin päätös sisällyttää kaikki hallinnoimansa varat voivat painostaa muita rahoitusjätteitä tekemään samankaltaisia ​​sitoumuksia, mutta se voisi nostaa fossiilisten polttoaineiden teollisuutta ja niiden poliittisia kannattajia kongressissa.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *