Yhdysvallat pidättää El Chapon vaimon huumeiden imperiumin yhteydessä

Emma Coronel Aispuro, Meksikon tunnetuimman huumekauppiaan, tunnetuimman El Chapon, vaimo, pidätettiin maanantaina ja syytettiin aviomiehensä auttamisesta johtamaan monen miljardin dollarin rikollisen imperiuminsa ja suunnitelmissa murtaa hänet vankilasta sen jälkeen kun hänet vangittiin vuonna 2014.

Yhdysvaltain liittovaltion viranomaiset olivat tutkineet Coronelia, entistä kauneuskuningatar, ainakin kahden vuoden ajan siitä, että hän oli hänen aviomiehensä, Joaquín Guzmán Loeran, rikoksentekijä, joka tuomittiin Brooklynissa vuonna 2019 käydyssä oikeudenkäynnissä valtavan huumeiden salaliiton johtamisesta. ja tuomittiin myöhemmin elinkautiseen vankilaan.

Coronelin tapaukseen jätetyissä oikeudenkäyntiasiakirjoissa sanottiin, että hän välitti viestejä herra Guzmánille auttaakseen häntä tekemään huumeiden lähetyksiä vuosina 2012–2014 ja välttämään Yhdysvaltojen ja Meksikon viranomaisten legioonien vangitsemista, jotka olivat olleet häntä takaa vuosia. Herra Guzmánin oikeudenkäynnissä tuli näyttöä siitä, että rouva Coronel oli myös pääsalaliitto hienostuneessa juonessa murtaakseen hänet ulos Meksikon Altiplanon vankilasta kaivamalla mailin pituinen tunneli kennonsa suihkuun.

Aispuro, 31, Yhdysvaltain ja Meksikon kaksoiskansalainen, Culiacánista Meksikosta, pidätettiin Dullesin kansainvälisellä lentokentällä, lähellä Washingtonia. Hänen on tarkoitus esiintyä ensimmäisen kerran liittovaltion tuomioistuimessa videoneuvottelun avulla Yhdysvaltain Columbian piirin käräjäoikeudessa.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *