Voivatko nämä pensasleikkurit, joilla on evät, välttää harjan, jolla on sukupuutto?

Mallin avulla he testasivat, kuinka elinympäristö, kalastuspaine ja sosioekonomia vaikuttavat populaatioihin ja luokittelivat maat sahojen sukupuuttoon. Tutkimuksessa havaittiin, että kaikkien sahalajien terveiden populaatioiden avain on mangrove-elinympäristön saatavuus yhdistettynä vähemmän kalastuksen aiheuttamaan paineeseen.

Colin Simpfendorfer, sahala-asiantuntija James Cookin yliopistossa Australiassa, kiitti tutkimusta sanoen, että “se ei ole useless analyysi sijainnista, vaan myös siitä, mitä on tehtävä.”

Rouva Yanin kansainvälistä tutkimusta täydentää amerikkalainen tiimi Graham. Tuo tutkimus julkaistiin tammikuussa uhanalaisten lajien tutkimuksessa, osoitti, että piikkisahan linnake Yhdysvalloissa rajoittuu edelleen pääasiassa Floridaan, mutta se voi olla alkamassa laajentua. Seuraamalla kaloja passiivisilla akustisilla tunnisteilla ja joukolla vastaanottimia, hänen tiiminsä löysi äskettäin ne niin pohjoiseen kuin Brunswick, Ga.

Vaikka sahakalojen ja niiden osien kansainvälinen kauppa on kielletty uhanalaisten kasvi- ja eläinlajien kansainvälistä kauppaa koskevan yleissopimuksen nojalla, tahallinen tappaminen ja sivusaaliita esiintyy edelleen. Mailla on epätäydellinen kokemus kalojen evien ja hampaiden kauppaa koskevien kieltojen täytäntöönpanossa, jotka ovat edelleen arvokkaita palkintoja ja joita käytetään joissakin kulttuureissa.

Kun tahattomasti pyydystetään – katkaraputroolit ovat nousemassa keskeiseksi uhkaksi tutkien lieventämistoimia – sahat kuolevat usein tarpeettomasti, koska ne on niin hankala irrottaa tai vapauttaa, sanoo sahankalan tutkija John Carlson Nationwide Oceanic and Atmospheric Administration Fisheries -yrityksestä. Heidän hammastettu rostrumsa “tarttuu kaikkeen. Se on heidän Achilles-kantansa ”, hän sanoo.

Ja mangroveilla, jotka ovat avainasemassa suojelun edistämisessä, tohtori Carlsonin sahatutkimus yrittää ymmärtää, miksi jotkut mangrove-laastarit, vaikka ne ovatkin pinnallisesti identtisiä, suosivat muita.

Kahden vuosikymmenen ajan tutkijoiden ja luonnonsuojelijoiden lisääntyneen huomion ja kohdennetun työn jälkeen “ihmisten arvostus sahalle on todella hyvässä vauhdissa”, sanoi Sonja Fordham, Yanin tutkimuksen toinen kirjoittaja ja Shark Advocates Internationalin presidentti. Mutta hän varoittaa, että “meillä on vielä pitkä tie kuljettavana, ja se on todella kilpailu aikaa vastaan.”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *