Saksa, Ruotsi ja Puola karkottavat venäläiset diplomaatit kostotoimissa

BERLIN – Saksa, Puola ja Ruotsi ilmoittivat maanantaina venäläisten diplomaattien karkottamisesta maistaan ​​kostotoimena Kremlin äskettäinen karkotus kolmen Euroopan unionin kansan lähettiläitä viime viikolla, mikä lisäsi jännitteitä blokin ja Moskovan välillä oppositiojohtaja Aleksei A. Navalnyn vangitsemisen jälkeen.

Koordinoidussa ilmoitussarjassa kaikki kolme valtiota ilmoittivat muutoksesta maanantai-iltapäivällä.

Saksa ilmoitti venäläisen diplomaatin olevan enää tervetullut, Berliinin ulkoministeriö sanoi. “Tässä vaiheessa Saksan hallitus reagoi Venäjän federaation päätökseen perjantaista lähtien”, ministeriö toisti kantansa, jonka mukaan Venäjän liike “ei ollut millään tavalla perusteltu”.

Ann Linde, Ruotsin ulkoministeri, kirjoitti Twitterissä“Olemme ilmoittaneet Venäjän suurlähettiläälle, että Venäjän suurlähetystön henkilöä pyydetään lähtemään Ruotsista.”

“Tämä on selkeä vastaus hyväksymättömään päätökseen karkottaa ruotsalainen diplomaatti, joka useless muokkasi tehtäviään”, hän lisäsi.

Ja Puolan ulkoministeriö sanoi samankaltaisessa viestissä“Vastauksena Puolan diplomaatin perusteettomaan karkottamiseen Venäjällä”, että se oli tehnyt päätöksen “vastavuoroisuuden periaatteen mukaisesti” ja koordinoidusti Saksan ja Ruotsin kanssa “tunnustaa pääkonsulaatin työntekijä Poznan persona non grata. “

Koordinointi tapahtui sen jälkeen, kun Kremli perjantaina karkotti diplomatit kolmesta maasta, kun Euroopan unionin ulkopolitiikan päällikkö Josep Borrell Fontelles vieraili Moskovassa sanoen, että nämä kolme lähettilästä olivat osallistuneet luvattomiin Navalny-kannattajiin 23. tammikuuta.

Herra Borrell Fontelles palattuaan “hyvin monimutkaisesta” vierailustaan ​​Moskovaan sanoi lausunnossaan että hän oli käynyt kokeilemassa “periaatteellisen diplomatian avulla, onko Venäjän hallitus kiinnostunut puuttumaan eroihin ja kääntämään suhteidemme negatiivisen suuntauksen”. Hän lisäsi: “Sain reaktion pisteitä näkyvästi toiseen suuntaan.”

Herra Navalny tuomittiin viime viikolla kaksi vuotta ja kahdeksan kuukautta vankilassa ehdonalaiseen rikkomiseen vakaumus, jonka Euroopan korkein ihmisoikeustuomioistuin myöhemmin antoi, oli poliittisesti motivoitunut.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *