Navalny Takaisin oikeudessa, tällä kertaa kunnianloukkaustapauksessa

Moskova – vangittu venäläinen oppositiojohtaja Aleksei A.Navalny joutui perjantaina uuteen rikosoikeudenkäyntiin – tällä kertaa syytettynä sotaveteraanin häpäisemiseen – kun hänen kannattajansa pyrkivät odottamaan vuosien taistelu Kremliä vastaan.

Uuden oikeudenkäynnin alku tuli kolme päivää toisen tuomioistuimen jälkeen tuomitsi herra Navalnyn kahden vuoden ja kahdeksan kuukauden vankeuteen ehdonalaiseen ehdonalaiseen rikkomiseen syytettynä vakaumuksella vuonna 2014, jonka mukaan Euroopan ylin ihmisoikeustuomioistuin on myöhemmin päättänyt, oli poliittisesti motivoitunut.

Navalnyn lakimiehet sanovat, ettei hän ole vaarassa ylimääräisestä vankeusajasta uudessa oikeudenkäynnissä, ja Kremlille näytti olevan ensisijainen keino sitoa joukkueensa edelleen tuomioistuimiin samalla kun se antoi valtion tiedotusvälineille uuden mahdollisuuden. tervehtiä oppositiojohtajan kuvaa.

Syyttäjät syyttävät herra Navalnyta toisen maailmansodan veteraanin häpäisemisestä viime vuonna sosiaalisen median viesteissä. Viesteissä kritisoitiin ihmisiä, jotka tukevat presidentti Vladimir V.Putinia viime heinäkuussa hyväksytyt perustuslain muutokset joiden avulla hän voi pysyä vallassa vuoteen 2036 saakka.

“Kreml tarvitsee otsikoita, joissa sanotaan:” Navalny pani veteraanin! “, Herra Navalny sanoi perjantaina oikeudessa Dozhd-televisiokanavan mukaan.

Herra Navalny voi edelleen valittaa vankeusrangaistuksestaan ​​edellisessä oikeudenkäynnissä, ja hänen liittolaisensa valmistelevat kannattajiaan pitkälle tulevalle taistelulle.

Yksi herra Navalnyn avustajista, Leonid Volkov, sanoi, että hänen leirinsä ei vaatisi lisää katumielenosoituksia tulevina viikkoina, koska se tarvitsi kokoontua ennen syyskuussa pidettäviä valtakunnallisia parlamenttivaaleja.

“Tämä on tie, joka voi viedä useita vuosia, mutta tämä on suunnitelmamme”, Volkov sanoi. “Meidän on säilytettävä ehdokkaat vaaleihin ja meidän on säilytettävä kampanjatoimistomme.”

Navalnyn leirin strategiana on rakentaa painetta Kremliin ja torjua Putinin legitimiteetti, odottaen, että ennemmin tai myöhemmin hänen auktoriteettinsa romahtaa keskuudessa tyytymättömyyttä suuressa yleisössä ja hallitsevassa eliitissä.

Herra Navalnyn ulkomaalaiset liittolaiset, Volkov mukaan lukien, ovat myös yhä enemmän tekemisissä länsimaiden hallitusten kanssa toivoen suostuttelevansa heidät asettamaan pakotteita herra Putinin läheisille ihmisille.

“Jos jatkamme käyntiä joka viikko, saamme tuhansia muita pidätyksiä ja satoja lyötään ja kampanjatoimistojen työ lamautuu”, Volkov sanoi. “Saamme Aleksein pois vankilasta ennen kaikkea ulkopoliittisten menetelmien avulla.”

Euroopan unionin ulkopolitiikan päällikkö Josep Borrell Fontelles, oli Moskovassa tavata Venäjän ulkoministeri Sergei V.Lavrovin perjantaina. Borrell on kutsunut Navalnyn vankeutta “poliittisesti motivoituneeksi ja Venäjän kansainvälisten ihmisoikeusvelvoitteiden vastaiseksi”.

Venäjä kiistää länsimaiden puuttuvan Venäjän sisäasioihin vaatimalla herra Navalnyn vapautta.

Herra Navalny kutsui vankilan kirjeessä, jonka hänen tiiminsä julkaisi myöhään torstaina, kannattajiaan jatkamaan taistelua.

“Rautaovet sulkeutuvat takanani kuurottavalla kolinalla, mutta tunnen olevani vapaa ihminen”, herra Navalny kirjoitti. “He voivat pitää kiinni vallasta ja käyttää sitä henkilökohtaiseen hyötyyn useless luottamalla pelkoon. Mutta me olemme voittaneet pelon ja voimme vapauttaa kotimaamme pienestä joukosta varkaita miehittäjiä. “

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *