Muotimoguli Peter Nygard kielsi kanadan tuomarin

Herra Nygard esiintyi oikeudessa vankilasta peräisin olevan videolinkin välityksellä, mikä vaikutti olevan miehen kuori, joka oli kerran rapattu mainostauluille New Yorkin Instances Squarella ja Winnipegin lentokentällä. Hänen harmaat hiuksensa, tavallisesti leijonan karvassa, sidottiin takaisin sotkuiseen pullaan. Hänellä oli kasvonaamio ja vankilassa annettu harmaansininen paita, ja hän istui tuijottaen suoraan eteenpäin tarjoamatta mitään näkyvää reaktiota tuomarin päätökseen.

Kanadassa on suhteellisen harvinaista, että häneltä evätään takuu, etenkin ihmisille, joilla ei ole rikosrekisteriä, kuten herra Nygard, sanoi Torontossa toimiva rikosoikeudellinen puolustusasianajaja Seth Weinstein, joka on kirjoittanut kirjan luovuttamistapauksista.

Herra Prober sanoi odottavansa Yhdysvaltojen syyttäjiltä lisätietoja syytteistä ennen kuin hän päättää asiakkaansa seuraavista vaiheista. On erittäin epätodennäköistä, että herra Nygardin haaste luovuttamiselle onnistuisi, asiantuntijat sanoivat.

“Kanadassa on melkein mahdotonta olla luovuttamatta, etenkin hyville ystävillemme, USA: lle”, sanoi Robert Currie, kansainvälisen rikosoikeuden professori Dalifousen yliopistossa Halifaxissa. Hän lisäsi, että varakkaat ihmiset, jotka käyttävät loppuun kaikki lailliset keinot, voivat estää luovuttamisen muutamaksi vuodeksi.

Kanadassa pelastusjärjestelmä perustuu suurelta osin yhteisön luottamukseen ja yhteyksiin, eikä siihen liity suuret käteistalletukset ja kaupalliset vakuusmiehet, kuten monissa Yhdysvaltain osavaltioissa.

Sen sijaan useimmissa tapauksissa syytetyn on löydettävä yksi tai useampi vakuus – yleensä perheenjäsen tai elinikäinen ystävä, joka lupaaa vakuuden, usein omaisuuden muodossa. Vielä tärkeämpää on, että he myös suostuvat valvomaan syytettyä varmistaen, että vastaaja noudattaa tuomioistuimen asettamia takuuehtoja, ja ilmoittamaan poliisille kaikista rikkomuksista.

Mr. Nygardin tapauksessa yksikään hänen 10 lapsestaan, aikaisemmista tyttöystöistään tai pitkäaikaisista yritysjohtajista, jotka auttoivat yrityksen rakentamisessa, ei ilmestynyt oikeudessa ehdotettujen vakuuksien muodossa. Sen sijaan se oli kaksi työntekijää: yksi entinen rakennuspäällikkö, jolla oli rikosrekisteri kokaiinikaupasta, ja aikaisempi yhteistyö Hells Angels -moottoriklubin kanssa, ja toinen entinen johtaja, joka edelleen työskentelee Mr. Nygardin valvonnassa yrityksen konkurssimenettelyssä.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *