“Maskuliinisuuskriisi”? Kiina sanoo, että pojat eivät ole kunnossa

HONG KONG – Kiinan valtion virkamiehet uskovat, että pojat ovat entistä naisellisempia ja haluavat tiukentaa heitä.

Viimeisimmässä yrityksessä torjua sitä, mitä tutkijat ja uutistoimistot kutsuvat “maskuliinisuuskriisiksi”, opetusministeriö on ehdottanut painottavan “yangin henkeä” eli miesominaisuuksia palkkaamalla lisää urheiluopettajia ja suunnittelemalla uudelleen liikuntatunteja peruskouluissa ja lukioissa .

Suunnitelma, vastaus ylimmän virkamiehen kehotukseen estää miespuolisten nuorten feminisoituminen, julkaistiin viime viikolla. Se ei sisältänyt aikajanaa ja muutamia muita yksityiskohtia, mutta se herätti verkossa huutoa ja herättää edelleen kiivasta keskustelua sosiaalisessa mediassa. Yhtä hashtagia on katsottu 1,5 miljardia kertaa Weibossa, suositulla mikroblogialustalla.

Jotkut sosiaalisen median käyttäjät ilmaisivat tukensa ehdotukselle yksi kirjoitus“On vaikea kuvitella, että tällaiset naiselliset pojat voivat puolustaa maata, kun ulkopuolinen hyökkäys kohoaa.” Mutta toiset näkivät todisteita seksuaalisesta syrjinnästä ja sukupuolistereotypioiden jatkumisesta.

Jopa valtion tiedotusvälineet näyttivät kyseenalaistavan ministeriön ehdotuksen. CCTV, valtion lähetystoiminnan harjoittaja, kirjoitti lauantaina Weibo-tililleen: “Koulutus ei ole useless” miesten “ja” naisten “kasvattamista. On tärkeämpää kehittää halu ottaa vastuu. “

Lähetystoiminnan harjoittaja tarjosi myös löyhän tulkinnan yangista kirjoittamalla: “Miehet osoittavat” yangin hengen “laakereissa, hengessä ja ruumiissa, mikä on eräänlainen kauneus, mutta” yangin henki “ei tarkoita useless” maskuliinista käyttäytymistä “. ”

Viime vuosina, kun maa on pyrkinyt vahvistamaan armeijaansa ja laskemaan hemmoteltuja lapsia, enimmäkseen pojat, jotka ovat syntyneet sen yhden lapsen politiikan mukaisesti, on syntynyt tiukempi ajatus maskuliinisuudesta. Televisio sensorit ovat hämärtäneet urospopstaarien lävistetyt korvat. Hyvin hoidettuja näyttelijöitä on julkisesti pilkattuvähän tuoretta lihaa, Ja vanhemmat ovat ottaneet pojat mukaan käynnistysleirejä toivoen, että heistä tulee “todellisia miehiä”.

Opetusministeriön suunnitelma on vastaus vuoden 2005 toukokuussa tekemään ehdotukseen Si Zefu, Kiinan kansan poliittisen neuvoa-antavan konferenssin pysyvän komitean ylimmän edustajan. Si: n nimeltään “Ehdotus miespuolisten nuorten naisvaltaisuuden estämiseksi” sanottiin, että “monia, monia muita” miehiä olisi palkattava liikunnanopettajiksi “maskuliinisen vaikutuksen” käyttämiseksi kouluissa.

Sisään lausunto, Si sanoi, että naisopettajien yleisyys päiväkodeissa ja ala-asteissa ja “kauniiden poikien” suosio popkulttuurissa oli tehnyt pojista “heikkoja, alempiarvoisia ja arpoja”. Hän valitti myös, että pojat eivät enää halunneet tulla sotasankareiksi, varoittaen, että tällainen suuntaus voi vaarantaa kiinalaiset.

Viime vuonna valtion ylläpitämä uutistoimisto Xinhua raportoi liikunnanopettajien ja naisten sukupuolten epätasapainosta vaikeuksia houkutella miehiä matalapalkkaiseen ammattiin, jota tällä hetkellä hallitsevat naiset. Aiemmin myös valtion uutismedia on syyttänyt Videopelit, itsetyydytys ja a liikunnan puute tekemiseen monet nuoret miehet eivät sovellu armeijaan.

Mark Ma, 18-vuotias Shenzhenin lukiolainen, sanoi olevansa tyytyväinen liikuntakasvatuksen uudistamiseen, mutta ei uskonut, että sillä olisi valtava vaikutus maskuliinisuuden muokkaamiseen.

– Yliopistotason liikuntaa on ehdottomasti parannettava, koska monet ihmiset eivät välitä tästä. He välittävät useless tutkijoista ”, hän sanoi. “Muistan, että monet luokkatoverit istuivat sivutyössä liikuntatunneilla ja tekivät kotitehtäviä.”

Hän lisäsi, että hän ei uskonut, että ”normaaleja liikunnanopettajia kunnioitetaan kouluissa; nämä uudet politiikat ja paremmat edut voivat houkutella lisää ihmisiä tälle alalle. “

Mitä tulee “yangin hengen” aikaansaamiseen pojissa, hän sanoi: “Mielestäni tässä painopiste on fyysisen voiman lisäämisessä, ja mitä he tarkoittavat” maskuliinisuudella “, on epäselvää.” Hän lisäsi: “Mielestäni on tärkeämpää tulla kasvatuksesta ja päivittäisistä tottumuksista. Henkilökohtaisesti en usko, että tämän tarran käyttämisellä on paljon vaikutusta liikuntatottumuksiin. “

Vaikka opetusministeriön uudessa suunnitelmassa ei nimenomaisesti ehdotettu poikien ja tyttöjen erilaista kohtelua, opettajat, kuten Pekingin normaalin yliopiston professori, terveys- ja seksuaalikasvatuksen asiantuntija Liu Wenli, kokevat joitakin vaaroja. Liu sanoi, että jopa viittaus “miespuolisten nuorten naisistumiseen” voi johtaa opiskelijoiden kiusaamiseen enemmän sukupuolen ilmaisun, identiteetin tai seksuaalisen suuntautumisen vuoksi.

“Opettajat eivät voi vaatia kiusaamisen ehkäisemistä kouluissa samalla kun he hoitavat kiusaamisen maaperää kouluissa”, hän kirjoitti Weibossa.

Jotkut kiinalaiset lukiot erottavat opiskelijat fyysisen kyvyn perusteella ja toiset antavat heidän valita urheiluluokkansa, mutta useimmat perusasteen liikuntaluokat ovat sekavia. Mutta virkamiehet pitävät kuntoluokkia yhä enemmän ratkaisuna heikkojen poikien koettuun ongelmaan.

Osallistavaa liikuntakasvatusta tutkiva yliopistotutkija Chunxiao Li sanoi torstaina puhelimitse, että on tärkeää luoda osallistava ympäristö. “Maskuliinisuuden, naisellisuuden tai fyysisen vammaisuuden liiallinen korostaminen vahingoittaa yhteiskunnan monimuotoisuutta ja osallisuutta”, hän sanoi. “Se voi luoda tarran tai stereotyypin.”

Tohtori Li sanoi, että loppujen lopuksi liikunnanopettajien tulisi sen sijaan keskittyä hyvin pyöristetyn opiskelijan kehittämiseen.

Elsie Chen osallistui raportointiin.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *