Bidenin signaalit hajoavat Trumpin ulkopolitiikasta laajalla valtionosaston puheella

Mutta herra Biden teki selväksi, että samalla kun hän yritti pakottaa Saudi-Arabia kohtaamaan valtavan ihmisjoukon heidän väliintulostaan ​​Jemenissä, hän ei jättänyt heitä yksin käsittelemään vihamielistä Irania. Hän sanoi jatkavansa puolustusaseiden myyntiä Saudi-Arabiaan, jotka on suunniteltu suojaamaan ohjuksia, droneja ja verkkohyökkäyksiä Teheranista.

“Aiomme edelleen tukea ja auttaa Saudi-Arabiaa puolustamaan sen suvereniteettia, alueellista koskemattomuutta ja kansaa”, presidentti sanoi. Hän ei sanonut mitään mahdollisuudesta määrätä sanktioita kruununprinssille hänen osallistumisestaan ​​Khashoggi-tapoksiin, vaikka Bidenin kansallisen tiedustelun johtaja Avril D.Haines on sanonut aikovansa poistaa salassapitotiedon salamurhasta.

Toisessa Trump-aikakauden politiikan kääntämisessä herra Biden ilmoitti myös “pysäyttävänsä suunnitellut joukkojen vetäytymisen Saksasta” ja pysäyttäen Mr. Trumpin määräyksen sijoittaa uudelleen 12 000 Saksaan sijoitettua sotilasta.

Molempien osapuolten kansallisen turvallisuuden asiantuntijat olivat kutsuneet tätä järjestystä lyhytnäköiseksi sanoen, että se juontui herra Trumpin vastenmielisyydestä liittokansleri Angela Merkeliin ja hänen päättäväisyydestään pakottaa Naton valtiot maksamaan enemmän omasta puolustuksestaan ​​riippumatta siitä, mitä strategiset kustannukset Yhdysvalloille aiheuttavat. .

Mutta strategisesti se on herra Bidenin varoitus Moskovalle, joka voi pitkällä tähtäimellä sanoa enemmän Yhdysvaltojen ulkopolitiikan uudelleen suuntaamisesta kuin päätöksestä rajoittaa Saudi-Arabian kykyä asettaa syytteeseen alueellinen sota. Hän on Neuvostoliiton kaatumisen jälkeen ensimmäinen presidentti, joka on päättänyt olla yrittämättä “palauttaa” Venäjän kanssa, ja ilmoitti sen sijaan, mikä tarkoittaa uutta pelottelustrategiaa, ellei pidättämistä.

Herra Biden lujitti lupauksensa vastata Venäjän pyrkimyksiin häiritä amerikkalaista demokratiaa ja SolarWinds-hakkerointiin, laajaan tunkeutumiseen Yhdysvaltain hallitukseen ja yksityisiin verkostoihin jonka mitat ovat edelleen mysteeri. Hän sanoi, että viime viikolla puhelussa herra Putinin kanssa hän kertoi Venäjän johtajalle “tavalla, joka oli hyvin erilainen kuin edeltäjänäni, että Yhdysvaltojen päivät romahtavat Venäjän aggressiivisten toimien edessä – puuttuvat vaaleihimme, kyberhyökkäykset, myrkyttävät sen kansalaiset – ovat ohi. “

Herra Biden kehotti Moskovaa vapauttamaan vangittu toisinajattelija Aleksei A. Navalny ja lisäsi: “Emme epäröi nostaa Venäjän kustannuksia.” Mutta hän ei täsmentänyt, miten hän saavuttaisi tämän, ja hänen vaihtoehtonsa voivat olla rajalliset. Vaikka presidentti vihjasi vastaukselle “luontoissuorituksina” kyberhyökkäykseen, se voisi käynnistää eskaloitumisen, josta monet amerikkalaiset virkamiehet ovat huolissaan.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *