Mario Draghi säästeli euroa. Voiko hän nyt pelastaa Italiaa?

Keskuspankin puheenjohtajana Draghi ajautui muutoksiin, mukaan lukien työmarkkinasääntöjen keventäminen ja byrokratian virtaviivaistaminen. Se ei suurelta osin toteutunut.

Italian valtiovarainministeriön entinen pääekonomisti Lorenzo Codogno sanoi, että jos herra Draghi onnistuu muodostamaan hallituksen, hän ei todennäköisesti käsittele näitä asioita välittömästi. Hän keskittyy rokotteiden käyttöönottoon ja yli 200 miljardin euron hallintaan, mitä herra Draghi kutsui keskiviikkona “Euroopan unionin ylimääräisiksi resursseiksi”.

Toisin kuin Mario Monti, toinen ekonomisti, joka otettiin teknokraattiseksi pääministeriksi pelastamaan Italian poliitikot velkakriisin aikana, herra Draghin tehtävänä on käyttää miljardeja euroja pikemminkin kuin leikata.

Viime vuonna Riminissä pitämässään puheenvuorossa Draghi, jonka nimi on jo vuosia mainittu potentiaalisena ehdokkaana presidentti Sergio Mattarellan tilalle valtionpäämiehenä vuonna 2022, sanoi, että ulkomaiset sijoittajat hyväksyisivät suuremman italialaisen velan, jos maa sijoittaa rahaa ” inhimillinen pääoma tärkeässä tuotannon infrastruktuurissa, tutkimuksessa. “

Draghin kannattajat ovat optimistisia siitä, että hän saa Italian halvaantuneet julkiset rakennusprojektit liikkeelle, että hän investoi enemmän työpaikkojen luomiseen ja koulutukseen.

“Italia on maa, jolla on paljon rahaa käytettäväksi”, sanoi entinen pääministeri Matteo Renzi haastattelussa. “Olisimme voineet heittää kaiken pois, olisimme riskinneet käyttää sitä huonosti.” Sen sijaan hän sanoi: “Mario Draghi Italiassa tarkoittaa luottamusta, ja tämä on talouden ensimmäinen sääntö.”

Hän lisäsi: “Nyt Draghin kanssa matkustamme turvavöillä.”

Hra Renzi laukaisi edellisen hallituksen romahduksen vetämällä hänen tukensa ja kostoen herra Contelle ja hänen kannattajilleen Viiden tähden liikkeessä.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *