Iranin lähettiläs löysi syyllisyyden Ranskan pommisuunnitelmassa

Belgian tuomioistuin tuomitsi myös kolme Assadin rikoksentekijää, kaikki Iranin ja Belgian kaksoiskansalaiset, joille annettiin 15-18 vuoden vankeusrangaistus ja joka menetti Belgian kansalaisuuden. Kaikkien kolmen uskotaan olevan Iranin tiedusteluministeriön agentteja, syyttäjät sanoivat.

Belgian valtion turvallisuuspalvelun päällikkö Jaak Raes sanoi syyttäjille osoittamassaan kirjeessä, että tiedusteluvirkamiehet olivat päättäneet suunnitellun pommituksen olevan valtion pakottama operaatio, jonka Teheran hyväksyi.

Herra Assadi liitettiin Iranin operaatioon Itävallassa, kun hän toimitti räjähteitä suunniteltua hyökkäystä varten. Syyttäjät sanoivat, että hän toi kilon räjähtävää triasetonitriperoksidia, tai TATP ja räjäytin Iranista Wieniin matkatavaroissaan ja ajoivat sen sitten Luxemburgiin. Siellä hän luovutti sen 30. kesäkuuta 2018 iranilais-belgialaiselle pariskunnalle Pizza Hutiin. Herra Assadi pidätettiin Saksan huoltoasemalla, jossa hänellä ei ollut diplomaattista koskemattomuutta, kun hän ajoi takaisin Itävaltaan.

Pari, Amir Saadouni, 40, ja hänen vaimonsa, Nassimeh Naami, 36, olivat saaneet poliittisen turvapaikan ja myöhemmin kansalaisuuden Belgiassa. Heidät pidätettiin, kun he ajoivat Pariisiin Antwerpenistä rallipäivänä. Neljäs syytetty, Mehrdad Arefani, 57, oli Assadi-kumppani, jonka piti ohjata pariskuntaa mielenosoituksessa.

Irania on aiemmin syytetty vastustajien poistamisesta ulkomailla. Tanska vaati sanktioita Irania vastaan ​​uuden murhan suunnittelusta vuonna 2018.

Assadi oli yhteydessä Iranin agentteihin kaikkialla Euroopassa Saksan ja Alankomaiden poliisin Belgian syyttäjille toimittamien asiakirjojen mukaan, mukaan Belgian flaamilainen lähetystoiminnan harjoittaja, VRT. Asiakirjoihin sisältyy hänen autostaan ​​löytynyt muistikirja, joka sisältää lukuisat kuitit maksuista ihmisille, jotka tunnistetaan useless peitenimien perusteella.

Belgian tiedustelu- ja turvallisuusviraston muistiossa tunnistettiin Assadi Iranin tiedustelu- ja turvallisuusministeriön upseeriksi, joka toimi salaa Iranin suurlähetystössä Wienissä, Related Pressin mukaan. Belgian valtion turvallisuusvirkailijoiden mukaan hän työskenteli ministeriön ns. Osastolla 312, sisäisen turvallisuuden osastolla, joka on Euroopan unionin terroristijärjestöjen luettelossa

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *