Biden jäädyttää Trumpin vetämän 12 000 joukkoa Saksasta

WASHINGTON – Presidentti Biden on jäädyttämässä suunnitelmia viedä 12 000 amerikkalaista joukkoa Saksasta, hallintovirkailijat sanoivat torstaina ja on määrännyt Pentagonin tarkastelemaan, kuinka amerikkalaiset joukot sijoitetaan ympäri maailmaa.

Muutto pysähtyisi Trumpin hallintosuunnitelma – jota monet kansallisen turvallisuuden asiantuntijat olivat pitäneet rangaistavina – tuomaan joitain amerikkalaisia ​​joukkoja kotiin Saksasta ja siirtämään muita yksiköitä Belgiaan ja Italiaan. Viime kesänä tullut suunnitelma järjesti Euroopan johtajia ja suututti sekä demokraattien että republikaanien lainsäätäjiä, jotka pitävät amerikkalaisten joukkojen läsnäoloa Euroopassa ja erityisesti Saksassa toisen maailmansodan jälkeisen järjestyksen kulmakivenä.

Herra Bidenin jäädyttämä joukkojen vetäytyminen, jonka kansallisen turvallisuuden neuvonantaja Jake Sullivan ilmoitti torstaina ennen presidentin vierailua ulkoministeriössä, liittyy myös siihen, mitä herra Sullivan kutsui “maailmanlaajuiseksi joukkojen asennon tarkistamiseksi”.

Jäädytys on sopusoinnussa sarjan kanssa, jonka uusi presidentti on tehnyt kahden viime viikon aikana kumoamaan entisen presidentin Donald J. Trumpin aloitteet Pentagonissa. Herra Biden on myös lopettanut edeltäjänsä kiellon transsukupuolisten joukkojen palvelemiselle armeijassa ja puolustusministeri Lloyd J.Austin III: n välityksellä puhdistettiin Pentagonin neuvottelukunnilta useita kymmeniä jäseniä, jotka nimitettiin Trumpin hallinnon hiipuvina päivinä. Bidenin hallinto ilmoitti torstaina myös lopettavansa amerikkalaisen tuen Saudi-Arabian johtamalle Jemenin sodalle.

Yhdysvaltain ylin amerikkalainen komentaja ilmoitti uudelleentarkastelun toimittajille keskiviikkona antamissaan huomautuksissa sanoessaan, että herra Austin oli “parhaillaan tekemässä hyvin, hyvin perusteellista tarkistusta” Trumpin nostosuunnitelmasta.

“Uusi hallinto on ilmoittanut meille mukavasti, että meidän on suoritettava perusteellinen uudelleentarkastelu kaikilta alueilta kehdosta hautaan”, sanoi kenraali Tod D. Wolters, Yhdysvaltojen Euroopan komentojen päällikkö ja Naton korkein liittoutuneiden komentaja Euroopassa. tiedotustilaisuudessa Monsista, Belgia. Tarkastelun jälkeen hän sanoi: “Palataan piirtotaululle.”

Ilmoittaessaan Trumpin suunnitelmista viime kesänä hänen varajäsenensä Pentagonissa yrittivät kuvata sitä tarpeelliseksi uudelleenjärjestelyksi. Mutta herra Trump itse alitti tämän ponnistelun, kun hän valitti – samalla kun hänen hallintonsa ilmoitti vetäytymisestä – että Saksa oli hänen mukaansa “rikollinen” sotilasmenoissaan.

Viime kesän eroamisilmoitus sokaisi saksalaiset virkamiehet ja jopa jotkut amerikkalaiset armeijan virkamiehet, jotka ovat pitkään pitäneet Yhdysvaltojen joukkojen läsnäoloa Saksassa sen Naton sitoutumisen peruskivinä.

Puolustusministeriön virkamies sanoi torstaina, että on epäselvää, säätääkö herra Biden Somalian joukkotasoja. Herra Trumpin viimeisimmissä Pentagoniin liittyvissä tekemisissä presidenttikautensa aikana käski 700 amerikkalaista joukkoa, jotka kouluttivat ja neuvosivat Somalian kollegoita taistelussa Shababia vastaan ​​Itä-Afrikassa, lähtemään Somaliasta. 17. tammikuuta Pentagon ilmoitti lyhyessä lausunnossaan, että Yhdysvaltain joukot vetäytyivät Somaliasta.

Monet näistä joukoista yksinkertaisesti muuttivat läheiseen Keniaan.

Herra Bidenin on myös päätettävä, mitä tehdä jäljellä oleville 2500 amerikkalaisjoukolle Afganistan. Herra Trump teki viime vuonna sopimuksen Talebanin kanssa, jossa vaaditaan Yhdysvaltojen joukkojen vetäytymistä 1. toukokuuta mennessä, mutta eroaminen riippuu siitä, täyttääkö Taliban oman sitoumuksensa lopettaa väkivalta siellä.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *