Anne Sacoolas, epäilty Harry Dunn -asiassa, työskenteli Yhdysvalloissa, lakimies sanoo

Yhdysvaltain ulkoministeriön palveluksessa törmäyksen aikaan amerikkalainen nainen, joka pakeni diplomaattisen koskemattomuuden vuoksi viikkoja sen jälkeen, kun hän iski autollaan kuolettavasti 19-vuotiaan moottoripyöräilijän, työskenteli Yhdysvaltain ulkoministeriössä törmäyksen aikaan, naisen asianajaja sanoi oikeudessa keskiviikkona.

Nainen, amerikkalaisen diplomaatin Jonathan Sacoolasin vaimo, Anne Sacoolas, pakeni Britanniasta vuonna 2019, kolme viikkoa sen jälkeen, kun hänen autonsa löi teini-ikäisen Harry Dunnin. Onnettomuus tapahtui RAF Croughtonin lähellä, Keski-Englannissa sijaitsevan kuninkaallisten ilmavoimien tukikohdassa, jossa Yhdysvaltain ilmavoimat ylläpitävät toimintaansa.

Pari työskenteli ulkoministeriössä ja lähti maasta “turvallisuuskysymysten” vuoksi, asianajaja kertoi Virginian itäisen piirin liittovaltion käräjäoikeudelle keskiviikkona, The Occasions of Londonin mukaan.

Asianajaja John D. McGavin sanoi, että rouva Sacoolasin työ oli “erityisen tärkeä tekijä” hänen lähtiessään Isosta-Britanniasta, mutta hän ei voinut “täysin rehellisesti” selittää miksi, sanomalehti kertoi. Herra McGavin ei vastannut heti torstaina kommentointipyyntöön.

Radd Seiger, herra Dunnin vanhempien, Charlotte Charlesin ja Tim Dunnin, tiedottaja kutsui rouva Sacoolasin työsuhteen paljastamista “hämmästyttäväksi ilmoitukseksi”.

Torstaina lähettämässään sähköpostissa hän väitti, että rouva Sacoolasin diplomaattinen koskemattomuus ulkoministeriön työntekijänä oli “ennalta pidätetty” ennen hänen saapumistaan ​​Britanniaan, koska Yhdysvaltojen ja Ison-Britannian hallitukset olivat molemmat väittäneet, että hän oli useless ulkoministeriönsä riippuvainen -työllinen aviomies.

Tuomari TS Ellis III: n pidetyssä kuulemistilaisuudessa oli tarkoitus tutkia Sacoolasesin hakemus hylätä siviilikanne, jonka Harry Dunnin perhe esitti Yhdysvalloissa syyskuussa.

Teini-ikäisen kuolema johti diplomaattiseen kiistaan, kun Ison-Britannian viranomaiset kehottivat rouva Sacoolasia palaamaan.

Lokakuussa 2019, kaksi kuukautta törmäyksen jälkeen, herra Dunnin vanhemmat tapasi presidentti Donald J. Trumpin 15 minuutin ajan Valkoisessa talossa. Herra Trump kertoi tainnutetulle rouva Charlesille ja herra Dunnille, että rouva Sacoolas oli läheisessä huoneessa ja halusi tavata heidät, mutta vanhemmat vastustivat tarjousta.

Kuukautta myöhemmin ulkoministeriö hylkäsi Britannian luovuttamispyynnön, jonka mukaan “tekisi diplomaattisen koskemattomuuden turvautumisesta käytännön mitätöinnin ja loisi poikkeuksellisen huolestuttavan ennakkotapauksen”.

Myös Ison-Britannian kruunun syyttäjäviranomainen oli aloittanut menettelyn, mutta sanoi tuolloin, että päätös Sacoolasin virallisen luovuttamisen virallisesta hakemisesta diplomaattikanavien kautta jätettäisiin sisäasiainministeriöön.

Torstaina ulkoministeriön edustaja Ned Worth sanoi lausunnossaan, että “traagisen onnettomuuden jälkeen Yhdysvallat on ollut läheisessä yhteistyössä Ison-Britannian hallituksen kanssa, ja olemme olleet avoimia kantojamme tätä koskevissa oikeudellisissa ja diplomaattisissa asioissa. onnettomuus. “

Onnettomuuden aikaan “ja Yhdistyneessä kuningaskunnassa oleskelunsa ajan”, herra Worth sanoi, “Yhdysvaltain kansalaisen kuljettajalla oli tässä tapauksessa koskemattomuus rikosoikeudellisesta tuomiosta.”

“Kuten olemme aiemmin sanoneet, kuljettajalla oli diplomaattinen koskemattomuus, koska hän oli Yhdysvaltain suurlähetystön toimiston akkreditoidun henkilöstön puoliso”, hän lisäsi.

Herra Worth sanoi, ettei hän kommentoi oikeudenkäyntiä enempää. Toinen istunto on tarkoitus pitää helmikuun 17. päivänä tuomioistuimen tietojen mukaan.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *