YK viivästyttää Jemenin öljysäiliöaluksen pelastamista pelkona suurvuodosta

Yhdistyneet Kansakunnat ilmoitti tiistaina viivyttäneensä määrittelemättömästi ekologisen katastrofin estämisretkeä romahdetusta Jemenin säiliöaluksesta, jolla oli noin 48 miljoonaa gallonaa öljyä, vedoten siihen, mitä järjestö kutsui Jemenin Houthi-kapinallisten epäonnistumiseksi taata pelastusryhmän turvallisuus kirjallisesti.

Ilmoitus tuli viikkoja tiimin jälkeen piti aloittaa tekninen toiminta säiliöaluksella, FSO Safer, joka on ollut kiinnitetty Jemenin Punaisenmeren rannikolle monien vuosien ajan. Merenkulun ympäristöasiantuntijat pitävät 1188 jalkaa alusta kelluvana pommina, joka on helpon matkan päässä houthien ja Saudi-Arabian johtaman arabivaltioliiton välisestä ammuntasodasta, joka yrittää voittaa heidät pitkittyneessä Jemenin sodassa.

Monien kuukausien jälkeen Houthit antoivat Yhdistyneille Kansakunnille virallisen luvan marraskuussa toteuttaa turvallisemman Saferin, jota on pohjimmiltaan käytetty varastointialuksena ja joka sisältää neljä kertaa vuonna 1989 vuotaneen öljyn. Exxon Valdezin katastrofi Alaskassa. Aluksen ruostuva runko ja huollon puute ovat lisänneet useless vuotoriskejä.

YK: n pääsihteerin Stéphane Dujarricin mukaan organisaatio oli sitoutunut 3,35 miljoonaan dollariin tarvittavien laitteiden ja henkilöstön hankintaan ja pyysi, että houthit antaisivat kirjeen turvallisuustakuista voidakseen vuokrata palvelualuksia. Toimenpide edellyttää Saferin säiliöiden tyhjentämistä, ennen kuin ne puretaan ja romutetaan järjestelmällisesti.

“Pahoittelemme, että emme ole toistaiseksi saaneet vastausta tähän kirjeeseemme tehtyihin moniin pyyntöihin, joiden puuttuminen lisäisi operaation kustannuksia sadoilla tuhansilla dollareilla”, herra Dujarric sanoi lausunnossaan.

“Olemme myös erittäin huolestuneita viitteistä siitä, että Houthi de facto viranomaiset harkitsevat” uudelleentarkastelua “heidän virallisesta hyväksynnästä lähetysoperaatioon”, hän sanoi. “Houthin virkamiehet ovat neuvoneet YK: ta keskeyttämään tietyt valmistelut odotettaessa tällaisen prosessin lopputulosta, mikä viivästyttäisi operaatiota entisestään.”

Tämän seurauksena herra Dujarric sanoi: “Operaation käyttöönoton aikataulu on edelleen epävarma ja riippuvainen kaikkien mukana olevien sidosryhmien jatkuvasta helpottamisesta.”

Houthit eivät saaneet välitöntä kommenttia, sillä he hallitsevat edelleen suuria osia Jemenistä huolimatta Saudi-Arabian johtamasta sotilaallisesta kampanjasta, joka alkoi lähes kuusi vuotta sitten.

YK: n ilmoitus tuli alle kuukausi sen jälkeen, kun Trumpin hallinto julisti yhdessä lopullisessa tekemisessään houthit ulkomaiseksi terroristijärjestöksi. Tämä nimeäminen tarkoittaa, että Yhdysvaltojen kanssa liiketoimintaa harjoittaville henkilöille ja yrityksille voidaan kohdistaa suuria seuraamuksia Yhdysvaltain lain mukaan, jos he ovat tekemisissä houthien kanssa.

Vaikka Yhdistyneille Kansakunnille ja muille humanitaarisille ryhmille myönnettiin poikkeuksia, nimeämistä kritisoitiin laajalti uuden esteenä avun antamiselle 30 miljoonalle ihmiselle Jemenissä, arabimaiden köyhimmässä maassa. YK: n mukaan 80 prosenttia väestöstä tarvitsee hätäapua nälänhätä on lisääntynyt.

Bidenin hallinnon virkamiehet ovat ilmoittaneet tarkistavansa nimeämistä.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *