Navalny-kannattajat antavat vastustukselle liikkeen vauhtia

“Tämä on yritys hiljentää rehellistä ja ammattimaista journalismia”, Venäjän tunnetuimman liberaalin radioaseman Moskovan kaiku sanoi lausunnossaan.

Smirnovin vangitseminen tapahtui yön poliisiväkivallan jälkeen Moskovan keskustassa, jossa yli tuhat ihmistä yritti protestoida herra Navalnyn vankeustuomiota. Heitä tapasi ylivoimainen poliisiesitys – eräs venäläinen toimipiste ilmoitti, että yli 8000 poliisia oli lähetetty paikalle – joka valtasi Kremlin lähellä olevat suuret aukiot ja ylelliset sivukadut.

“Olemme heränneet eri maassa, jossa fasistit ovat ottaneet vallan”, Jevgeny Roizman, Jekaterinburgin kaupungin entinen pormestari ja Kremlin kriitikko, kirjoitti Twitterissä. “He ottivat maan haltuunsa aiemmin, mutta lopettivat sen piilottamisen eilen.”

Poliisit Moskovassa olivat kuvattiin heiluttavia tikkuja Navalnyyn kannattajien mielenosoittajilla, joilla oli kädet ylös, toimittajien kera kahdesti päähän ja vetämällä ihmisiä pois ohi kulkevista autoista.

Venäjällä viranomaiset ovat viime viikkoina tehneet yli 10 000 pidätystä OVD-Information -aktivistiryhmän mukaan, joka seuraa pidätyksiä mielenosoituksissa. Vankiin tai kotiarestiin joutuneisiin kuuluu suurin osa herra Navalnyn lähimmistä liittolaisista maan sisällä ja monet hänen tärkeimmistä kannattajistaan ​​alueilla.

Kreml toisti keskiviikkona, ettei se peruuta.

“Ei saa olla mitään seuraamattomia mielenosoituksia”, Putinin edustaja Dmitri S. Peskov kertoi toimittajille. “Järjestämättömät mielenosoitukset ovat huolestuttavia, ja ne vahvistavat, että poliisi on oikeutettu ankariin, laillisiin toimiinsa.”

Silti herra Navalnyn kannattajat näkevät vauhtia heidän puolellaan, ja ne liittolaiset, jotka ovat onnistuneet välttämään vankilan, kehottivat venäläisiä olemaan kärsivällisiä ja jatkamaan taistelua. Herra Navalnyn näkyvyys on nyt paljon suurempi kuin useless kuukausi sitten, ja se on laajasti esillä myös valtion televisio-uutisissa. Ja jopa vankilassa, hänellä voi olla ainutlaatuinen kyky yhdistää Venäjän erilainen oppositio – kun taas liittolaiset, jotka ovat suhteellisen turvallisia maan ulkopuolella, yrittävät edelleen tavoittaa venäläisiä verkossa.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *