Arkeologit löytävät muumion, jolla on kultainen kieli

Kultainen kieli ei olisi ollut harvinaista eliittihautajaisissa Ptolemaioksen ja Rooman aikoina, kertoi Memphisin yliopiston Egyptin taiteen ja arkeologian instituutin johtaja Lorelei H.Corcoran.

“Egyptin hautajaiskontekstissa se viittaa Kuolleiden kirjan oikeinkirjoitukseen 158, joka varmistaa, että vainajalla on kyky hengittää ja puhua sekä syödä ja juoda kuolemanjälkeisessä elämässä”, tohtori Corcoran lisäsi . “Se voidaan sekoittaa Kreikan hautauskäytäntöön kolikon asettaminen suuhun tai suuhun kuolleen korvauksena lauttamiehestä Charonista, joka kuljetti vainajan Styx-joen yli alamaailmaan.

Arkeologien joukko, joka löysi Taposiris Magnan 16 hautaa, johti Dominikaanisen tasavallan lakimiehestä tullut amatööri-arkeologi Kathleen Martinez. Tiimi on työskennellyt vuosia löytääkseen Kleopatran haudan, ja keskittyivät ponnistelunsa Taposiris Magnaan.

Kuitenkin kuuluisan kuningattaren hautausmaa, joka hallitsi Aleksandriasta ja jonka sanottiin kuolleen siellä, ei ole vielä tullut sinne.

“Egyptin ja Dominikaanisen operaation ilmoitettu tavoite on löytää Kleopatra hautaaminen Taposiris Magnalle”, tohtori Corcoran sanoi. “Monet tutkijat uskovat kuitenkin, että Kleopatran hautapaikka oli kuninkaallisessa hautauskompleksissa, joka mahdollisesti liittyi palatsin alueeseen, joka on nyt kadonnut veden alla Aleksandrian satamassa.”

Egyptin matkailuministeriön edustajat eivät vastanneet välittömästi pyyntöön saada lisätietoja Taposiris Magnan 16 hautahaudasta. Egyptin sanomalehti Al-Masry Al-Youm raportoi että siellä löydettiin kaksi kultaista kieltä ja että niitä tutkitaan Aleksandrian kansallismuseossa, ennen kuin ne asetetaan esille museoissa eri puolilla Egyptiä.

Viimeisin löytö tapahtuu, kun Egypti pyrkii yhteisesti houkuttelemaan kävijöitä maahan, joka riippuu suuresti matkailusta. Viime vuosina arkeologit ovat löytäneet yli 100 hienovaraisesti maalatut puiset arkut muinaisessa sakkaran hautausmaassa, 4400 vuotta vanha hauta harvinaisilla seinämaalauksilla lähellä Kairoa ja jäännöksistä valtava faaraoiden patsas työväenluokan Matariyassa.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *