Laajenna allekirjoittaa three tilausta, jotka palauttavat Trumpin maahanmuuttoagendan

WASHINGTON – Presidentti Biden aikoo allekirjoittaa tiistaina kolme toimeenpanomääräystä, joiden tarkoituksena on palauttaa edeltäjänsä maahanmuuttoon kohdistama hyökkäys ja yhdistää perheistään erotetut maahanmuuttajalapset Meksikon rajalla hallinnon virkamiesten mukaan.

Yhdessä järjestyksessä presidentti ohjaa sisäisen turvallisuuden sihteerin johtamaan työryhmää, joka yrittää koota useita satoja perheitä, jotka pysyvät erillään entisen presidentin Donald J. Trumpin nollatoleranssipolitiikassa, jolla pyrittiin estämään muuttoliike maan etelärajan yli.

Kahdella muulla tilauksella herra Biden valtuuttaa tukkutason tarkastelun Trumpin maahanmuuttopolitiikasta, joka rajoitti turvapaikkaa, lopetti ulkomaiden rahoituksen, vaikeutti vihreiden korttien saamista tai kansalaisuutta ja hidasti laillista maahanmuuttoa Yhdysvaltoihin , virkamiehet kertoivat toimittajille maanantai-iltana tiedotustilaisuudessa ennen tiistaina Valkoisessa talossa pidettävää virallista ilmoitusta.

Kolme tilausta auttavat täyttämään herra Bidenin kampanjapolulla antamat lupaukset kääntääksesi Trumpin maahanmuutto-ohjelman. Mutta ne korostavat myös vaikeuksia, joita uudella presidentillä on edessään selvitettäessä useita yksittäisiä politiikkoja ja määräyksiä.

Ylin hallintohenkilöstö sanoi maanantai-iltana, että suurin osa herra Bidenin tiistaina antamista direktiiveistä ei tee välittömiä muutoksia. Niiden tarkoituksena on pikemminkin antaa kotimaan turvallisuusministeriön, oikeusministeriön ja ulkoministeriön virkamiehille aikaa arvioida, miten politiikat voidaan parhaiten kumota.

Tämä todennäköisesti pettää maahanmuuttajien kannattajia, jotka ovat innokkaita toimille, jotka auttavat ihmisiä välittömästi. Yksi herra Bidenin käskyistä kehottaa esimerkiksi virkamiehiä tarkastelemaan Trumpin aikakauden ohjelmaa, joka pakotti turvapaikkaa hakevat Keski-Amerikan maahanmuuttajat odottamaan surkeailla leireillä Meksikossa.

Määräyksessä ei kuitenkaan heti oteta huomioon sitä tosiasiaa, että monet näistä maahanmuuttajista, mukaan lukien perheet ja lapset, ovat odottaneet kuukausia vaarallisissa olosuhteissa.

Näkyvin kolmesta järjestyksestä pyrkii korjaamaan perheiden erottamispolitiikan, joka tuomittiin laajalti sen jälkeen, kun herra Trump virallisesti otti sen käyttöön kesällä 2018. Yli 5000 perhettä erotettiin.

Herra Bidenin määräyksellä liittohallitus pyrkii joko tuomaan vanhemmat Yhdysvaltoihin tai palauttamaan lapset ulkomailla asuvien vanhempien perheiden toiveiden ja maahanmuuttolain erityispiirteiden mukaan.

Virkamiesten mukaan tähän voisi sisältyä viisumien tai muiden laillisten maahantulovälineiden tarjoaminen vanhemmille, jotka on karkotettu takaisin kotimaahansa. Tai siihen voi liittyä Yhdysvalloissa asuvien lasten lähettäminen takaisin näihin maihin vanhempiensa luona. He sanoivat, että kutakin tapausta tarkastellaan erikseen.

Virkamiesten mukaan Alejandro N.Mayorkas, herra Biden ehdokas kotimaan turvallisuussihteeriksi, johtaisi työryhmää. Senaatti raivasi tien viime viikolla vahvistusäänestykseen herra Mayorkasista, ja sen odotetaan hyväksyvän hänet tiistaina. Valtiosihteeri ja oikeusministeri ovat myös työryhmässä, virkamiehet sanoivat.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *