Kuinka tappava voimapeli löysi Myanmarin demokraattiset toiveet

Tämä sykli toistui seuraavien vuosien aikana, kun monet Myanmarin hitaasti palavista kapinoista palivat.

“Hän oli oikeastaan ​​paljon vaikeampaa linjaa kuin armeija”, herra Connelly sanoi viitaten erityisen veriseen kampanjaan Rakhine, pitkään levottomalla alueella. ”Armeija kutsui tulitauon, ja Aung San Suu Kyin piti osallistua osuuteensa järjestämällä vaalit Rakhinen osavaltiossa. Hän kieltäytyi tekemästä sitä, ja niin tulitauko meni hukkaan. “

Nämä jaksot syvensivät nollasumman, jopa tappavan, valtataistelun tunnetta, “luoden edellytykset konservatiiviselle kapinalle” armeijan virkamiesten keskuudessa, sanoi herra Paliwal mainitsemalla aikansa Rakhineessa kentällä eräiden raskaimpien taistelujen aikana.

Veretön, mutta ei yhtä kovaa taistelua käytiin pääkaupungissa. Tammikuussa 2020 rouva Aung San Suu Kyi toivoi ilmeisesti korvaavansa menetetyt kansainväliset liittolaiset puolustamalla armeijaa, isännöi Xi Jinpingiä, Kiinan johtaja, valtion vierailulle.

Mutta Myanmarin armeijan johtajat laajalti nähdä Kiinaa vihollisena joka tukee heidän maansa kapinoita. Juntan uskotaan luovuttaneen vallan osittain gambitina murtaakseen Kiinan otteen maasta toivoen, että rouva Aung San Suu Kyi toisi länsimaisen tuen. Sen sijaan hän sai Xi marssimaan pääkaupungin läpi.

Kaksi kuukautta myöhemmin rouva Aung San Suu Kyi yritti puskea läpi perustuslain muutokset, jotka olisivat vähitellen vähentäneet armeijan osuutta parlamentista 25 prosentista 5 prosenttiin. Vaikka se epäonnistui, se oli poliittinen laukaus laitoksen keulan yli, jolla oli valta antaa todellisia laukauksia vastineeksi.

Hänen puolueensa voitti marraskuun vaalit räjähdyksessä ja kutisti sotilaallisen valtakunnan puolueen osuutta entisestään. Kenraali Min Aung Hlaing oli tarkoitus jäädä eläkkeelle myöhemmin tänä vuonna. Se on saattanut näyttää kenraaleille kuin ikkuna sulkeutuisi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *