Yhdysvaltain lentotukialus palaa kotiin pitkän merikiertueen jälkeen katsomassa Irania

WASHINGTON – Lentotukialus Nimitz on vihdoin menossa kotiin.

Pentagon viime kuussa määräsi sotalaivan pysymään Lähi-idässä Iranin presidentti Donald J. Trumpia ja muita amerikkalaisia ​​virkamiehiä vastaan ​​kohdistamien uhkien takia useless kolme päivää ilmoituksensa jälkeen alus palasi kotiin signaalina kasvavan jännitteen purkamisesta Teheranin kanssa.

Kun nämä välittömät jännitteet näyttävät lieventyvän hieman, ja presidentti Biden haluaa uusia keskusteluja Iranin kanssa vuoden 2015 ydinsopimus Trummin vetäytymisestä kolme puolustusministeriön virkamiestä sanoivat maanantaina, että Nimitz ja sen 5000-jäseninen miehistö käskettiin sunnuntaina palaamaan aluksen kotisatamaan Bremertoniin, Washingtoniin. käyttöönotto.

Pentagon oli ollut viikkojen ajan ollut mukana lihasten taipumiseen tähtäävässä strategiassa, jonka tarkoituksena oli estää Irania ja sen Irakin shia-edustajia hyökkäämästä Persianlahden amerikkalaishenkilöstöön kostaakseen kenraalimajuri Qassim Suleimanin kuoleman. Iranin islamilaisen vallankumouksellisen vartijajoukon Quds-eliittijoukkojen komentaja kenraali Suleimani tapettiin amerikkalaisessa droonilakossa tammikuussa 2020.

Sitten Pentagon väitti viime kuussa – esittämättä mitään todisteita – että se oli havainnut uutta tiedustelutietoa siitä, että Iran kohdisti Trumpin virkaanastumista edeltävinä viikkoina. Joten Nimitz ja sen iskulentokoneiden siipi käskettiin pysymään lähellä Persianlahteen, joka tapauksessa.

Bidenin avustajat arvioivat pian virkaan astumisensa jälkeen, että oli aika lähettää Nimitz kotiin. Armeijan keskuskomennon komentaja kenraali Kenneth F.McKenzie Jr. sanoi viime viikolla, että amerikkalaiset tulivoimat alueella auttoivat todennäköisesti estämään Irania ja sen edustajia mahdollisilta hyökkäyksiltä Trumpin hallinnon hiipuvina päivinä.

“Suurimmaksi osaksi he ovat voineet kertoa heille, että tämä ei ole aika provosoida sotaa”, kenraali McKenzie sanoi Protection Onen mukaan, joka oli mukana hänen kanssaan alueella matkustavissa julkaisuissa. “Kaikki tämä ei todennäköisesti ole sotilaallisen komponentin tulos. Olen varma, että Iranissa on poliittinen laskelma uuden hallinnon saamiseksi ja tilanteen muuttumisen selvittämiseksi. “

Robert Malley, veteraani Lähi-idän asiantuntija ja entinen Obaman hallinnon virkamies, oli valittu viime viikolla Bidenin erityislähettilääksi Iraniin. Hänen tehtävänään on suostutella Teheran suostumaan uudestaan ​​ydinohjelmaansa – ja lopettaa uraanin rikastaminen yli vuoden 2015 maailmanvalloilla tehdyn ydinsopimuksen asettamien rajojen – ja suostumaan uusiin neuvotteluihin, ennen kuin Yhdysvallat kumoaa rangaistavat taloudelliset pakotteet Iraniin.

Tämä mahdollisuus on suututtanut tärkeitä alueellisia liittolaisia. Israelin armeijan päällikkö kenraaliluutnantti Aviv Kochavi varoitti viime viikolla Bidenin hallitusta liittymästä ydinsopimukseen, vaikka se vahvistaisi sopimuksen ehtoja. Kenraali Kochavi sanoi myös, että hän oli määrännyt joukkonsa lisäämään valmistautumista mahdollisiin hyökkäystoimiin Iraniin tulevan vuoden aikana.

Mitään muuta lentoyhtiön lähettämistä Lähi-itään Nimitzin vapauttamiseksi ei ole tehty, kolme Pentagonin virkamiestä sanoivat maanantaina, mutta Eisenhowerin välittäjät Välimerellä ja Theodore Roosevelt Tyynenmeren alueella voidaan lähettää lähiviikkoina tai kuukausina .

Ilmavoimien odotetaan myös jatkavan B-52-pommikoneiden lähettämistä säännöllisiin, edestakaisiin, voimanäyttelyoperaatioihin Yhdysvalloista Persianlahdelle. Kaksi B-52: ta lensi viime viikolla 36 tunnin operaation Barksdalen ilmavoimien tukikohdasta Louisianassa – ensimmäinen Bidenin hallinnon aikana ja kolmas tänä vuonna – 10 päivää sen jälkeen, kun samanlainen pommikoneiden tandemi lensi samalla reitillä Minotin ilmavoimien tukikohdalta vuonna Pohjois-Dakota.

“Se on edelleen jännittynyt aika”, sanoi varaministeri John W. Miller, joka on Bahrainissa sijaitsevan viidennen laivaston eläkkeellä oleva komentaja ja joka vieraili äskettäin Persianlahden alueella.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *