Vakava rangaistus odottaa mielenosoittajia Venäjällä, Kreml sanoo

Moskova – päivä sen jälkeen mielenosoitukset pyyhkäisivät Venäjän yli vankilassa olevan oppositiojohtajan tueksi viranomaiset sanoivat maanantaina, että joillekin osallistujille kohdistuu ankaria rangaistuksia, mukaan lukien loitsut vankilajärjestelmässä, joka kerran tunnettiin nimellä gulag.

Kremlin tiedottaja Dmitri S. Peskov kertoi toimittajille maanantaina neuvottelupuhelussa, että mielenosoituksia mukaan “suuri määrä huligaaneja ja provokaattoreita” ja että “lakia olisi sovellettava erittäin ankarasti”.

Kymmenet tuhannet ihmiset kääntyivät toisena peräkkäisenä viikonloppuna sunnuntaina kaupunkeihin ympäri Venäjää vaatiakseen Aleksei A.Navalnyn, oppositiojohtajan vapauttamista, joka oli vangittu 30 päiväksi viime kuussa palaamassa Venäjälle.

Herra Navalny palasi toipumisensa jälkeen saksalaisessa sairaalassa sen jälkeen, kun hänet myrkytettiin elokuussa armeijaluokan hermostoaineella, jonka Saksan, Ranskan ja Ruotsin laboratoriot vahvistivat.

Korruption vastainen aktivisti 44-vuotias Navalny, joka on ollut aktiivinen katuprotestissa Venäjällä jo vuosikymmenen ajan, sanoi Kremlin myrkytyksen takana ja halusi tappaa hänet. Venäjän hallitus on kiistänyt sen ja kyseenalaistanut, onko herra Navalny todella myrkytetty.

Lähes kuolemaan johtanut annos myrkkyä, Neuvostoliiton kehittämä hienostunut hermoja leviävä Novichok, laitettiin oppositiojohtajan mukaan Navalnyn alusvaatteisiin. venäläisen agentin teipattu tunnustus.

Herra Navalny palasi Venäjälle, vaikka viranomaiset uhkasivat pidättää hänet saapuessaan. Sitten hänet pidätettiin ehdonalaiseen rangaistukseen rikkomisesta vuonna 2014 tehdyssä vakaumuksessa talousrikoksesta, jonka mukaan Euroopan ihmisoikeustuomioistuin oli päättänyt poliittisesti.

Navalny sanoi, että Venäjän viranomaiset tekivät taloudellisen rikoksen ja kutsui ehdonalaiseen rikkomista koskevia syytöksiä absurdiksi, koska hän ei voinut ilmoittaa kahdesti kuukaudessa ehdonalaiseen virkamiehelle, koska hänet evakuoitiin Venäjältä Saksaan ollessaan koomassa hermostohyökkäyksen jälkeen. .

Hänet on asetettu tutkintavankeuteen 30 päiväksi. Tiistaina tuomioistuin harkitsee sellaisen vankeusrangaistuksen määräämistä, joka saattaisi hänet asettaa runkojen taakse useiksi vuosiksi.

Syyttäjänvirasto antoi a lausunto Maanantaina sanomalla, että herra Navalnyn pitäisi olla vangittuna ehdonalaiseen rangaistukseen syyllistyneiden puolesta, kaikki lukuun ottamatta vakuuttaa, että tuomarit hylkäävät syyttäjien pyynnöt useless harvoissa tapauksissa Venäjän rikosoikeusjärjestelmässä.

Poliittisesti vankeus merkitsisi muutosta presidentti Vladimir V.Putinin hallituksessa Navalnyn käsittelyssä. Vuosien ajan hänet on usein vangittu lyhyeksi ajaksi pienistä syytteistä, mutta hän ei ole koskaan vangittu.

Poliittisten toisinajattelijoiden vangitseminen lakkasi enimmäkseen välittömästi Neuvostoliiton jälkeisenä aikana, mutta herätettiin uudelleen pienessä ja kohdennetussa mittakaavassa herra Putinin johdolla.

Moskovassa vuonna 2012 järjestettyjen katuprotestien jälkeen tuomioistuimet tuomitsivat muutamia kymmeniä kymmenistä tuhansista mielenosoittajista pitkiä vankeusrangaistuksia, näennäisesti esimerkkinä muille.

Nämä muutamat kymmenet tapaukset julkistettiin hyvin, jotta voidaan korostaa rankaisemattomien katutoimien laittomuutta, mutta lähestymistavalla vältettiin suuttumasta suuria määriä Moskovan perheitä syyttäjien hyökkäyksessä, mikä vaarantaa sortotoimien ja mielenosoitusten kierteen. Sitä vastoin naapurimaassa Valkovenäjällä poliisi on pidättänyt viime kesän jälkeen ainakin satoja hallitusten vastaisia ​​mielenosoittajia pitkiä aikoja.

Sunnuntain mielenosoituksen aikana poliisi pidätti 5300 ihmistä koko Venäjällä, vaikka monet vapautettiin myöhemmin päivällä.

On epäselvää, kuinka leveän verkon syyttäjät nyt heittävät. Ilmoitettiin useita kymmeniä tapauksia, jotka voivat johtaa loitsuihin vankilassa.

Kremlin edustaja Peskov viittasi ihmisiin, jotka käyttäytyivät “enemmän tai vähemmän aggressiivisesti” poliisia kohtaan vaatien ankaria rangaistuksia. “Huligaanien ja provokaattoreiden kanssa ei voi olla keskusteluja”, hän sanoi.

Herra Navalnyn kannattajat sanoivat a lausunto julkaistiin maanantaina verkossa, että he odottivat syyttäjien perustelevan mielenosoittajia vastaan ​​mellakkasyytökset kahden tapahtuman perusteella: tulipalon syttäneen poliisiauton ja miehen muuten tyhjällä kadulla, joka käveli klubia käyttävälle poliisiriville. Poliisi antoi lausunnon, jonka mukaan he tutkivat autopaloa ilkivallana.

Lausunnossa todettiin, että nämä kaksi jaksoa korostettiin hallitusmielisissä tiedotusvälineissä, ja niistä voi tulla perustelu pitkien tuomioiden kohteeksi joutuneiden mellakkamenettelyjen osallistujien syytteeseen asettamiseksi. Lyhyet rangaistukset Venäjällä suoritetaan vankiloissa, kun taas useimmat pidemmät termit suoritetaan rangaistuskolonioissa.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *