Sarjasiittiöiden luovuttajan tapaus

Lisäksi toisin kuin Alankomaiden siittiöpankit, jotka kieltävät nimettömät lahjoitukset, kansainväliset siittiöpankit rekisteröivät luovuttajat yleensä aliaksen tai numeron alle. Lisäksi he luottavat siihen, että asiakkaat ilmoittavat vapaaehtoisesti lastensa syntymästä seuratessaan siittiöiden luovuttajien jälkeläisiä, ja tämä summa ei aina ole tarkka. Ja siittiöiden luovuttajista ei ole kansainvälistä rekisteriä, joten vastaanottajalla ei ole helppoa tapaa tietää, missä muualla hänen luovuttajansa olisi voinut lahjoittaa tai kuinka monta puoli sisarusta hänen lapsillaan saattaa olla.

Neiti de Boer kertoi olevansa yhteydessä äiteihin, joille Meijer on saanut lapsia Australiassa, Italiassa, Serbiassa, Ukrainassa, Saksassa, Puolassa, Unkarissa, Sveitsissä, Romaniassa, Tanskassa, Ruotsissa, Meksikossa ja Yhdysvalloissa. Useat olivat tekemisissä kahden hollantilaisen äidin kanssa, jotka ovat rouva van Ewijkin ystäviä, ja he vahvistivat tilinsä tämän toimittajan kanssa.

Saksalainen nainen kertoi The Timesille hankkineensa Meijerin spermaa Cryosin kautta; vaikka hän lahjoitti aliaksella, hän pystyi selvittämään hänen oikean nimensä. Vuonna 2019 hän sai Cryosilta kirjeen, jossa ilmoitettiin hänelle, että hänen luovuttajansa “on lahjoittanut Tanskan ulkopuolisissa maissa ja rikkonut siten Cryosin kanssa tekemääsä sopimusta lahjoittaa yksinomaan spermaamme.”

Kirjeessä lisättiin: “Tämä tarkoittaa, että luovuttaja on väittänyt saavansa enemmän raskauksia kuin järjestelmäämme rekisteröidyt raskaudet.” Yritys ilmoitti kirjeessä myös Tanskan terveysviranomaisille ja lopetti siemennesteensä jakelun.

Meijer sanoi sähköpostissa, ettei hän muista, että hänelle olisi kerrottu, ettei häntä olisi luovutettu muille klinikoille: ”Klinikat tekivät intensiivisiä terveys- ja genetiikkaseulontoja ja haastatteluja, ja läpäisin ne kaikki, mutta en muista tämän menettelyn sanoa mitään siitä.” Toisessa sähköpostissa hän sanoi: “Siittiöpankkien välillä ei ollut tiukkoja sopimuksia (viime aikoihin asti) sen tarkistamiseksi, eivätkö luovuttajat olleet lahjoittaneet muualla.”

Cryosin toimitusjohtaja Peter Reeslev pääsi kommentointiin ja vaati, että Cryos-luovuttaja ei olisi voinut rekisteröityä ilman, että hän olisi tietoinen yksinoikeuslausekkeesta. ”EI”, hän kirjoitti sähköpostissa. “Luovuttajat allekirjoittavat ja sitoutuvat sopimusehdoilla olemaan luovuttamatta missään muussa kudoslaitoksessa kuin Cryos ennen ja sitoutuvat olemaan lahjoittamatta siittiöitä muille siittiöpankkeille / kudoskeskuksille myös tulevaisuudessa.”

Hän lisäsi: “Yleisellä tasolla Cryos irtautuu kaikenlaisesta siittiöiden sarjaluovutuksesta, koska on tärkeää, ettei kansallisia raskauskiintiöitä ylitetä” kussakin maassa, johon ne lähettävät spermaa.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *