500 miljardin dollarin tuki pienyrityksille: Kuinka paljon se auttoi?

Kun demokraatit ja republikaanit viettivät viime syksynä kuukausia keskustellessaan talouden pelastamisesta, yksi säännös sai laajaa tukea lainsäätäjiltä: elvyttämällä Paycheck Safety Program -ohjelmaa, hallituksen pyrkimyksiä auttaa pienyrityksiä selviytymään pandemiasta.

Senaatin republikaanien johtaja Mitch McConnell Kentuckystä kutsui lainausohjelmaa “a kahden puolueen slam dunk. ” Talodemokraatit sisälsivät ohjelman jatkamisen ja laajentamisen avustuspaketteihin kesällä ja syksyllä. Ja valtiovarainministeriön ekonomistit sanoivat joulukuussa Ohjelma on saattanut säästää lähes 19 miljoonaa työpaikkaa.

Yhdestä merkittävästä ehdollisesta on kuitenkin erimielisyyksiä: Ohjelmaa opiskelleet akateemiset taloustieteilijät ovat päätyneet siihen, että se on pelastanut suhteellisen vähän työpaikkoja ja että yli puolen biljoonan dollarin kustannuksella se on ollut huomattavasti vähemmän tehokas kuin muut hallituksen toimet. auttaa taloutta.

“Erittäin suuri osa hyödystä meni hyvin pienelle osalle yrityksiä, ja ne olivat todennäköisesti vähiten tarvitsevia yrityksiä”, kertoi MIT: n ekonomisti David Autor, joka johti yhtä tutkimusta.

Ero näkemyksissä ohjelman taloudellisesta kannattavuudesta johtuu osittain epäselvyydestä sen tavoitteista: työpaikkojen tai yritysten pelastamisesta.

Käyttämällä eri menetelmiä kuin valtiovarainministeriön ekonomistit, Mr. Autor sanoo, että Paycheck Safety Program pelasti 1,four miljoonaa 3,2 miljoonaan työpaikkaan. Muut tutkijat ovat tarjonneet laajalti samanlaisia ​​arvioita.

Kun otetaan huomioon ohjelman kustannukset, työpaikkojen säästäminen tässä mittakaavassa ei välttämättä ole menestys. Työttömyysetuudet tuottavat myös tuloja paljon pienemmillä kustannuksilla, ja monien arvioiden mukaan ohjelmat, kuten ruoka-apu sekä valtion ja paikallishallinnon apu, tarjoavat suuremman taloudellisen räjähdyksen.

Ja koska palkkaohjelma suunniteltiin tavoittamaan mahdollisimman monta yritystä, suuri osa rahoista meni yrityksille, joilla ei ollut suurta riskiä lomauttaa työntekijöitä, tai jotka olisivat tuoneet heidät nopeasti takaisin ilman apua.

Monet Wall Streetin ja Washingtonin poliittiset asiantuntijat – samoin kuin yritykset ja pankit pääkaduilla eri puolilla maata – sanovat, että ohjelman ansioita tulisi arvioida sen sijaan, mitä se teki yritysten pelastamiseksi. Tämän perusteella he sanovat, että se auttoi estämään suuremman onnettomuuden ja edisti taloudellista paranemista.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *