Stay-päivitykset: Navalny protestoi Venäjää

Kovaa kylmää ja pidätysuhkaa uhraavat venäläiset kokoontuvat koko maan kaupungeissa.

Moskova – Tuhannet mielenosoittajat eri puolilla Venäjää menivät sunnuntaina kaduille toisena peräkkäisenä viikkona kokoontuakseen vangittuun oppositiojohtajaan Aleksei A.Navalnyyn, ja heitä tapasi yksi maan lähihistorian vaikuttavimmista poliisivoimista. .

Moskovassa poliisi määräsi Kremlin ympärillä seitsemän metroasemaa sulkeutumaan sunnuntaina ja sanoi, että jalankulkijoiden pääsy kaupungin keskustaan ​​olisi rajoitettua – viime vuosien ennenkuulumaton liike häiritsi 13 miljoonan ihmisen metropolin ydintä.

Poliisit pyysivät kahviloiden omistajia sammuttamaan Wi-Fi-yhteyden, Interfax-uutistoimiston raportoitu, merkki siitä, että hallitus valmistautui rajoittamaan Internetin käyttöä myöhemmin päivällä.

Kuten he tekivät viikko sitten, mielenosoitukset alkoivat Venäjän Kaukoidässä ja levittivät valtavan 11 aikavyöhykkeen kansan, mielenosoitusten suunnitellun keskipäivään kaupungeissa ja pikkukaupungeissa.

Varhaisista viitteistä kävi ilmi, että kokoontumiset joissakin kaupungeissa näyttivät olevan pienempiä kuin viime viikonloppuna, mutta tuhansia väkijoukkoja esiintyi edelleen joissakin kaukaisissa paikoissa, kuten Jekaterinburgissa. Lainvalvontaviranomaisten läsnäolo näytti lisääntyvän huomattavasti kaikkialla.

Alle tunti ennen mielenosoitusten alkamista Moskovassa ja Pietarissa protestien järjestäjät ilmoittivat uusista lähtökohdista yrittäessään välttää poliisikordonit näissä kaupungeissa.

Siperian Novosibirskin kaupungissa tuhannet ihmiset pakkasivat keskuskatujen jalkakäytävät. Tyynenmeren Vladivostokin satamakaupungissa mielenosoittajat pakotettiin jäätyneen lahden jäälle mellakapoliisien takaa-ajoissa. Ja Tšeljabinskissa Uralin vuoristoalueella oli kuvaa mellakapoliisin virkamiehistä, jotka kerhosivat mielenosoittajia tikkuja.

Haastava äänestysaktiivisuus niin monissa osissa kansaa osoitti, että presidentti Vladimir V.Putinin kanssa kertynyt viha on edelleen voimakas voima, vaikka herra Navalny ja suurin osa hänen tärkeimmistä liittolaisistaan ​​kaikkialla maassa ovat nyt vankilassa.

44-vuotias korruption vastainen aktivisti Navalny putosi koomaan viime kesän Siperian myrkytyksen jälkeen, toipui Saksassa, lensi kotiin Moskovaan kaksi viikkoa sitten ja hänet pidätettiin passien valvonnassa.

Tiistaina oikeusistunnossa hän saattoi saada useita vuosia vankeuteen ehdonalaiseen rangaistukseen liittyvistä rikkomuksista, jotka johtuvat vuoden 2014 kavallustapauksesta, jota Euroopan ylin ihmisoikeustuomioistuin kutsui poliittisesti motivoituneeksi.

Herra Navalnyn tukijoiden mukaan useless katuprotestien paine voi pakottaa Kremlin vapauttamaan oppositiojohtajan yhdessä kymmenien hänen kumppaniensa ja kannattajiensa kanssa koko maassa, joita uhkaa syytteeseenpano. Venäjän hallitus on kutsunut hänen tukemansa mielenosoitukset laittomiksi, uhkaamalla kaikkia osallistuvia vankilaan.

Jäädytetyssä satamakaupungissa Vladivostokissa, seitsemän päivän junamatkan päässä Moskovasta Japaninmeren rannalla, poliisi muutti nopeasti yrittäen estää mielenosoittajia lähentymästä keskustaan.

He pystyttivät barrikadeja ja sulkivat alikäytäviä. Joten mielenosoittajat lähtivät Amurinlahden peittävälle jäälle.

Kädet ristissä, he muodostivat ketjuja, kun he lauloivat “Putin on varas!” ja “Venäjä on vapaa!”

Heidän sosiaalisessa mediassa kaapatut liikkeet jäällä näyttivät melkein tanssilta.

Mellapoliisit, jotka aluksi epäröivät seurata jäätyneitä vesiä, päättivät ajaa takaa. Mutta se näytti näennäiseltä hidastukselta, kun molemmat puolet liikkuivat inkiväärisesti lumipeitteisellä jääalueella harmaan myöhään iltapäivän taivaan alla.

Se oli useless yksi monista merkittävistä kohtauksista, jotka pelattiin sunnuntaina Itä-Venäjällä, jossa laajamittaiset mielenosoitukset ovat harvinaisia.

Vaikka väkijoukko Vladivostokissa oli huomattavasti pienempi kuin viikko sitten, paikallisen toimittajan mukaan poliisi ei ottanut riskiä.

Ainakin 96 ihmistä pidätettiin, OVD-Data, aktivistiryhmä, joka seuraa pidätyksiä mielenosoituksissa.

“Ihmiset olivat pettyneitä siihen, että ihmisiä ei ollut niin paljon ja että toimintaa ei ollut yhtä paljon kuin viime lauantaina”, paikallinen toimittaja Tatyana Menshikova sanoi puhelimitse.

Siperian Irkutskin kaupungissa, jossa lämpötila lähestyi miinus 20 Fahrenheit (miinus 29 Celsius), äänestysprosentti oli myös huomattavasti pienempi kuin tuhannet mielenosoittajat viime viikonloppuna – ja poliisin läsnäolo oli vielä vaikuttavampaa.

Kansalaisaktivisti Aleksei Zhemchuzhnikov kertoi, että mellakkapoliisiketjut, joissa oli koko vartalon panssari ja kilvet, otettiin käyttöön ensimmäistä kertaa ympäröimällä keskustan osia. Mobiili-internetyhteys keskeytettiin, hän sanoi.

“Irkutskille tämä oli ensimmäinen”, herra Zhemchuzhnikov kertoi poliisin vastauksesta. “He olivat peloissaan.”

Jo ennen kuin venäläiset kokoontuivat toisen viikon mielenosoituksiin, Kreml teki selväksi, että mielenosoituksiin kohdistuisi vielä voimakkaampi osoitus.

Viimeisten viikkojen valtakunnallinen operaatio Aleksei A.Navalnyn pidätyksen aiheuttaman suuttumuksen hillitsemiseksi on paljastanut syvän ahdistuksen Kremlissä.

Kuvissa ja videomateriaaleissa eri puolilta maata näkyi satoja mellakkapoliiseja, jotka olivat lähettäneet estääkseen herra Navalnyn kannattajia kokoontumasta yhteen paikkaan. Siperian Krasnojarskin kaupungissa viranomaiset kaataa lunta kahdelle keskusaukiolle, jotta niistä ei pääse jalankulkijoille.

Viime viikonloppuna yli 100 kaupungissa pidetyissä mielenosoituksissa noin 4000 ihmistä pidätettiin aktivistiryhmän mukaan. Monet vapautettiin myöhemmin, mutta jotkut saivat vankeusrangaistuksia julkisen kokoontumisen lakien rikkomisesta, ja toisia on uhattu syytteeseen väitetyn väkivallan vuoksi.

Kun poliisi tuli pidättämään Anastasia Vasilyevaa, lääkäriä, joka johtaa Navalny-kannattavaa ryhmää, nimeltään Lääkäreiden liitto, hän käytti pianoa uhmakseen.

Joitakin herra Navalnyn läheisistä liittolaisista on pidätetty viime päivinä, mukaan lukien hänen veljensä Oleg Navalny ja Maria Alyokhina punkbändistä Pussy Riot. Heidät asetettiin kotiarestiin.

Putinin palatsi: Julkisen vihan ruokkivat raportit suuresta korruptiosta.

Sunnuntain mielenosoitusten laulujen joukossa sosiaalisessa mediassa levinnyt kuvamateriaali osoitti: “Aqua disco!”

Laulu osoitti kuinka syvästi tutkintaraportti Aleksei A.Navalnyn joukkue vapautettiin pian pidätyksen jälkeen, mitä he kuvailevat presidentti Vladimir V.Putinin salaiseksi palatsiksi Mustallamerellä, on tunkeutunut kansalliseen tietoisuuteen.

113 minuutin mittainen raportti, jossa on yli 104 miljoonaa katselukertaa YouTubessa, paljastaa yksityiskohdat yhdistelmästä, jonka herra Navalny kertoo rakentaneensa Putinille yli miljardin dollarin hintaan, ja siihen kuuluu maanalainen jäähalli, vesipiippu, jossa on tanssi suihkulähde-alue, nimeltään “vesidisko”.

Raportti sai niin paljon vetovoimaa, että Kreml, sen yksinkertaisen kieltämisen lisäksi, aloitti viime päivinä vastahyökkäyksen väittäen, ettei Putinilla ollut mitään tekemistä palatsin kanssa. Venäjän valtion televisiokanavat lähettivät lauantaina Putinin miljardööri-ystävän Arkady Rotenbergin haastattelun, jossa yritysmagnaatti väitti, että omaisuus todella kuului hänelle.

“Haluamme rakentaa huoneistohotellin sinne”, herra Rotenberg sanoi. “Se on kaunis paikka – hieno löytö.”

Navalnyn paluu Venäjälle on muuttanut poliittista maisemaa.

Oppositiojohtaja Aleksei A.Navalnyn paluu Venäjälle 17. tammikuuta on muuttanut Kremlin poliittista maisemaa – sekä kotimaassa että ulkomailla.

Maan sisällä presidentillä tyytymättömillä venäläisillä on yhtäkkiä selkeä johtaja, jonka ympärille voi kokoontua.

Presidentti Vladimir V.Putinin vastustaminen on jo pitkään ollut monessa sävyssä – stalinisteista, jotka haaveilevat suunnitelmatalouden elvyttämisestä, kansallismielisiin, jotka haluavat rajoittaa muuttoliikettä ja liittää enemmän Ukrainaa, kaupunkiliberaaleihin, jotka kaipaavat demokratiaa ja läheisempiä suhteita länteen. . Harvoin nämä erilaiset ryhmät ovat tulleet yhteen kuten heillä on viime viikolla herra Navalnyn ympärillä – koska on tullut hetki, yhä useammat venäläiset sanovat, että he eivät voi enää noudattaa herra Putinin passiivista hyväksyntää.

Kansainvälisesti herra Putinia kohdellaan uusi paine johtuen Navalnyyn ja hänen kannattajiinsa kohdistuneista vastatoimista presidentti Bidenin tullessa virkaan.

Perjantaina Navalnyn korruptiontorjuntasäätiön pääjohtaja Vladimir Ashurkov lähetti Bidenille kirjeen, jossa kehotettiin Valkoista taloa vastaamaan herra Navalnyn vankeuteen määräämällä seuraamuksia 35 Venäjän virkamiehelle, valtion tiedotusvälineiden hahmolle ja liikennevirheille. . Herra Ashurkov sanoi, että hän oli koonnut luettelon herra Navalnyn kanssa ennen kuin oppositiojohtaja lähti Saksasta Moskovaan.

“Lännen on pakotettava päättäjät, jotka ovat tehneet kansalliseksi politiikaksi vaalien väärentämisen, varastamisen talousarviosta ja myrkytyksen”, Ashurkov sanoi kirjeessään. “Sen on myös pakotettava ihmisiä, joilla on rahaa. Pienempi ei saa järjestelmää muuttamaan käyttäytymistään. “

Taistelu tv ja jääkaapin välillä: Mikä muokkaa Venäjän mielipidettä.

KALININGRAD – Aleksandr Dobralsky meni kaduille vastustamaan Venäjän tunnetuimman oppositiojohtajan pidätystä aiemmin tässä kuussa. Mutta hänellä oli myös muita epäkohtia.

“Se on kuin joku astui varpaallesi ja sanoi:” Ole useless kärsivällinen tässä vähän aikaa “, asianajaja herra Dobralsky kertoi maan taloudellisista ongelmista. “Kuinka voit useless odottaa, että se on ohi?”

Mielipidekyselyt ovat jo muutaman vuoden ajan seuranneet kansallisen ilmapiirin käännekohtaa, poispäin niin sanotusta “Krimin konsensuksesta”, joka koski presidentti Vladimir V. Putinin laajaa tukea Ukrainan niemimaan liittämiselle ja pettymyksille romahtavien palkkojen ja eläkkeiden vuoksi.

Venäjällä Putinin itsepintaisen ulkopolitiikan lipun ympärillä tapahtuvan kilpailun ja vihan notkistuneen talouden välistä kilpailua kutsutaan usein tv ja jääkaapin väliseksi taisteluksi: kiinnittävätkö venäläiset huomiota isänmaallisiin uutisiin televisiossa tai huomaat heidän tyhjät jääkaapit?

“Lipun ympärillä ajaminen ei ole enää vastalääke protestointia vastaan”, sanoi Ekaterina Schulmann, brittiläisen tutkimuslaitoksen Chatham Housen Venäjä- ja Eurasia-ohjelman apulaiskumppani, puhelinhaastattelussa.

Schulmann mainitsi kohderyhmätutkimukset, jotka osoittivat, että venäläiset osoittivat palkkojen laskusta tai nousevasta inflaatiosta käyneitä taloustilastoja myöhemmin todennäköisemmin tuen varovaiselle ulkopolitiikalle kuin venäläiset, joille ei esitetty taloudellisia tietoja ensin.

Useat tekijät heikensivät Krimin konsensusta.

Vuonna Putin liittyi Krimiin vuonna 2014 hänen luokituksensa kotona nousivat, vaikka Euroopan maat, Yhdysvallat ja muut vastasivat talouden uhkaavilla sanktioilla.

Vastakkainasetteleva ulkopolitiikka oli alun perin erittäin suosittu. Taloudellinen tuska kesti vuosia toimiakseen tiensä politiikkaan.

Mutta seuraamusten aiheuttama taloudellinen pysähtyminen, ulkomaisten investointien väheneminen länsimaiden kanssa vallitsevien jännitteiden ja alhaisen öljyn hinnan keskellä ovat pakottaneet Kremlin toteuttamaan epäsuosittua politiikkaa, mukaan lukien eläkeiän nostaminen valtion eläkerahastojen tukemiseksi.

Venäläisten keskimääräiset kotipalkat inflaatiokorjattuina ovat olleet laskussa Ukrainan kriisin jälkeen. Ne ovat nyt 10 prosenttia pienempi kuin seitsemän vuotta sitten.

Se vie tietullia yleisestä mielipiteestä.

“Jos sinulla ei vielä ole paikkaa järjestelmässä, sinulla ei ole mahdollisuutta löytää työtä”, herra Dobralsky sanoi.

Kotikaupungissaan Kaliningradissa, joka on Venäjän ekslaava Puolan ja Liettuan välillä, valtion vaara, joka varoittaa ulkomaisesta vaarasta, oli aina kova myynti.

“He sanovat:” Amerikkalaiset rakentavat sotilastukikohtaa Puolaan “, sanoi Kaliningradissa työskentelevä graafinen suunnittelija Dmitry Feldman televisio-uutisista. ”Mutta me tunnemme puolalaiset. Kysyt tavalliselta puolalaiselta kaverilta: “Haluatko valloittaa Siperian?” ja he eivät tiedä mistä puhut. “

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *