Kun Biden suunnittelee globaalia demokratiakokousta, skeptikot sanovat: Paranna ensin itsesi

WASHINGTON – Presidentti Bidenin erityisimpien ulkopoliittisten lupausten joukossa oli sitoumus kutsua koolle maailmanlaajuinen demokratiahuippukokous hänen ensimmäisenä toimikautena. Kokouksen tarkoituksena on ottaa julkinen kanta Donald J. Trumpin puheenjohtajakaudella nousseita autoritaarisia ja populistisia vuorovesiä vastaan, ja kuten herra Biden ja hänen neuvonantajansa näkevät, uhkaavat leviää länsimaiset poliittiset arvot.

Herra Bidenin vaalien jälkeen viikkoina Amerikan oma demokratia on ollut huikea. Tässä kuussa a Trump-kannattajien joukko hyökkäsi Capitoliin ja häiritsi pyhitettyä rauhanomaista vallansiirtoa. Ensi viikolla senaatti aloittaa toisen presidentin presidentin valitusoikeudenkäynnin vuoden kuluttua. Kongressin republikaanit ovat valmiita asettamaan lainsäädännöllisen ristiriidan estämällä Mr. Bidenin jokaisen liikkeen.

Toimimattoman, ellei täysin rikki, demokraattisen järjestelmän tunne saa ulkomaiset kilpailijat kärsimään – mikä viittaa siihen, että Yhdysvalloilla ei ole liiketoimintaa luennoimalla muita kansoja.

“Amerikka ei enää kartoita reittiä, joten on menettänyt kaikki oikeudet asettaa se”, Konstantin Kosachev, Venäjän parlamentin ylähuoneen ulkoasiainvaliokunnan puheenjohtaja, kirjoitti Facebookissa Capitol-mellakan jälkeen. “Ja vielä enemmän, määrätä se muille.”

Amerikkalaiset saattavat “olla ylpeitä demokratiastaan ​​ja vapaudestaan”, Kiinan ulkoministeriön tiedottaja Hua Chunying kertoi äskettäin toimittajille. Mutta kun hän oli nähnyt niin suuren poliittisen kaaoksen, hän lisäsi: “Sisällä he voivat toivoa voivansa elää niin kuin kiinalaiset tekevät”.

Hallinnon virkamiesten mukaan ulkomaiset kilpailijat eivät ole kirjoittaneet opportunistisia kommentteja eivätkä kotimaan ulkopoliittisten analyytikoiden viime aikoina ilmaisemat hyväntahtoisen skeptisyyden suunnitelmia herra Biden luvattu ehdokkaaksi: “demokratiakokouksen” kutsuminen koolle, jossa samanmieliset johtajat voisivat keskustella tavoista vahvistaa omaa järjestelmäänsä sisäisesti ja suojella heitä uhilta, kuten korruptio, vaaliturvallisuus, disinformaatio ja Kiinaa ja Venäjää valloittaneelta ja Turkin kaltaisiin maihin tunkeutuneelta autoritaariselta mallilta. ja Brasilia.

Kirjoittaminen ulkoasioissa viime keväänä herra Biden sanoi tapahtuman olevan “vapaan maailman kansojen hengen ja yhteisen tarkoituksen uudistaminen. Se kokoaa maailman demokratiat vahvistamaan demokraattisia instituutioitamme, kohtaamaan rehellisesti taaksepäin menevät ja yhteisen asialistan muodostavat kansat. “

Henkilö, joka tuntee huippukokouksen suunnittelun, joka on ollut käynnissä ennen vaaleja, sanoi herra Bidenin olevan hiljaa Yhdysvaltain viimeaikaisesta poliittisesta kiistasta ja todennäköisesti toiminut isäntänä tapahtumassa muiden valtionpäämiesten kanssa, vaikka yksityiskohtia, kuten ajoitusta ja sijaintia, ei ole määritetty. Muut prosessia tuntevat kertoivat odottavansa tapahtumaa vuoden loppupuolella. Valkoisen talon virkamies ei vastannut kommenttipyyntöön.

Washingtonissa kuitenkin Yhdysvaltojen entisten hallituksen virkamiesten ja tutkijoiden keskuudessa on käynyt keskustelu ideasta. Se koskee suppeasti huippukokouksen suunnitelmia, mutta siihen liittyy suurempaa huolta maan roolista maailmanlaajuisena johtajana Trumpin jälkeisellä aikakaudella.

Välitön kysymys on, onko poliittinen kriisi syytä lykätä huippukokouksen suunnitelmaa ja arvioida uudelleen demokraattisen mallin edistämistä kaikkialla maailmassa, kuten jotkut väittävät.

“Yhdysvallat on menettänyt uskottavuutensa; siitä ei ole epäilystäkään ”, sanoi American Universityn kansainvälisten suhteiden professori James Goldgeier ja entinen kansallisen turvallisuusneuvoston avustaja Clintonin hallinnossa. Viime aikoina essee ulkoasiainministeriölle, hän väitti, että herra Bidenin pitäisi sen sijaan pitää kotimaassa demokratiahuippukokous – joka keskittyi “epäoikeudenmukaisuuteen ja eriarvoisuuteen” Yhdysvalloissa, mukaan lukien äänestysoikeudet ja disinformaatio.

“Jos Capitol Hillillä on täydellinen tukos ja sinulla ei ole kykyä saada aikaan asioita ihmisten elämän parantamiseksi, et aio hallita paljon moraalista valtaa”, herra Goldgeier lisäsi.

“Kuinka Yhdysvallat voi levittää demokratiaa tai toimia esimerkkinä muille, jos sillä on tuskin toimiva demokratia kotona?” Emma Ashford, Atlantic Councilin vanhempi stipendiaatti, kirjoitti julkaisussa International Coverage tässä kuussa. “Washingtonin ulkopoliittiset eliitit ovat edelleen sitoutuneet säilyttämään kolmen vuosikymmenen ajan kestävän ulkopolitiikan, jonka tarkoituksena on muuttaa maailmaa Amerikan kuvaksi. He ovat aivan liian räikeitä siitä, mistä kuvasta on tullut vuonna 2020. “

Bidenin hallinnon virkamiesten mukaan tämä kritiikki luo väärän valinnan maan vahvuuden palauttamisen kotimaassa ja ulkomailla asumisen välillä.

Aikana julkiset huomautukset elokuussa Jake Sullivan, joka on nyt herra Bidenin kansallisen turvallisuusneuvonantaja, puhui “sisäpolitiikan ja ulkopolitiikan risteyksestä, ei pelkästään abstraktina käsitteenä, vaan ytimenä suurelle strategiallemme”.

“Kaikki tehokkaat strategiat Yhdysvaltojen sitoutumiselle maailmassa on aloitettava tekemällä nämä syvälliset investoinnit oman demokratiamme ja demokraattisten instituutioidemme vahvuuteen”, herra Sullivan sanoi, “ja käynnissä olevissa asioissa, kuten systeemisen rasismin torjunnassa.”

Kun tämä työ on käynnissä, huippukokouksen kannattajat sanovat, että se olisi tärkeä hetki maailmalle neljän vuoden jälkeen, jolloin herra Trump kiitti voimakkaita johtajia, kuten Venäjän presidentti Vladimir V.Putin, Pohjois-Korean Kim Jong-un ja Crown Saudi-Arabian prinssi Mohammed bin Salman vahvisti väitteensä, joiden mukaan vakaus ja luja keskushallinto ovat tärkeämpiä kuin kansalaisyhteiskunta ja kansan tahto.

“Minusta tuntuu erittäin vahvasti, että viime viikkojen – ja vuosien tapahtumat – edellyttävät huippukokouksen järjestämistä”, sanoi edustaja Tom Malinowski, New Jerseyn demokraatti ja entinen ihmisoikeuksien ja demokratian ylimmän ulkoministeriön virkamies Obamassa hallinto.

Hän väitti, että Capitol-mellakka ja herra Trumpin laajemmat pyrkimykset kumota vaalitulokset osoittivat Amerikan ydinlaitosten sietokykyä. “Kenenkään ei pitäisi katsoa näitä tapahtumia ja ehdottaa, että ne heikentävät esimerkkimme vahvuutta”, hän sanoi.

Herra Malinowski ja muut huippukokouksen kannattajat myöntävät, että se tuo mukanaan käytännön komplikaatioita, etenkin niiden joukossa, jotka kutsutaan tarkalleen.

Ulkoministeriössään esittelijä Biden sanoi, että hänen huippukokouksensa voisi olla mallia presidentti Barack Obaman neljästä ydinturvallisuushuippukokouksesta, joissa maailman johtajat kokoontuivat jakamaan ideoita ja antamaan erityisiä lupauksia ydinaseiden vähentämisestä ja turvaamisesta.

Herra Biden lisäsi, että hänen tapahtumassaan esiintyisivät kansalaisyhteiskunnan organisaatiot, “jotka seisovat etulinjassa demokratian puolustamiseksi”, ja “toimintakehotus” teknologia- ja sosiaalisen median yrityksille, joista tulee antidemokraattisen disinformaation aluksia.

Silti maat, kuten Turkki, Puola ja Unkari, kaikki Naton liittolaiset, ovat näennäisesti demokratioita, mutta autoritaariset käytännöt määrittelevät ne yhä enemmän. Kriitikot kysyvät, pitäisikö heitä kutsua ja houkutella hyväksymään uudistuksia vai sulkemaan heidät estämään heidät demokraattisen merkin asemasta ja muodosta.

Yksi lähestymistapa olisi luoda D-10-ryhmä demokratioita, konsepti, jonka ulkoministeriö on suunnitellut George W. Bushin hallinnon aikana, ja Yhdysvaltojen lisäksi Australia, Iso-Britannia, Kanada, Ranska, Saksa, Italia, Japani, Etelä-Korea ja Euroopan unioni.

Riippumatta siitä, missä muodossa se on, tuon idean kannattajat sanovat, että se olisi kaukana kaikusta herra Bushin suuresta “vapausohjelmasta”, hänen kutsustaan ​​muuttaa Lähi-idän autokratiat demokratioiksi, joita monet pitävät nyt esimerkkinä Yhdysvaltojen hubrisista.

“Tämä on tehtävä täydellä nöyryydellä ja vakavalla rehellisyydellä puutteistamme ja siitä, että emme vie amerikkalaista mallia”, sanoi Thomas Carothers, Carnegien kansainvälisen rauhanrahaston varatoimitusjohtaja.

Useat demokratiahuippukokouksen kannattajat ovat yhtä mieltä siitä, että poliittinen sekasorto vaatii syvästi nöyrää lähestymistapaa.

“En usko, että hän puhuu maailman luennoinnista demokratiasta”, sanoi Gayle Smith, entinen kansallisen turvallisuusneuvoston vanhempi kehitys- ja demokratiajohtaja Obaman hallinnossa.

“Presidentti Biden ymmärtää hyvin, ja olemme tietenkin nähneet, että demokratia ei ole jotain, mitä julistat,” demokratiaksi “, ja olemme valmiita”, lisäsi Smith, joka on nyt Yhdysvaltain presidentti ja toimitusjohtaja. Yksi kampanja, joka tukee maailmanlaajuisesti köyhyyttä ja sairauksia. “Se on jatkuva prosessi.”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *