Rokotteiden käyttöönotto antaa Yhdistyneelle kuningaskunnalle harvinaisen voiton pandemiassa

“Yhdistyneen kuningaskunnan kanssa meillä on ollut ylimääräiset kolme kuukautta aikaa korjata kaikki kokemamme häiriöt”, Pascal Soriot, AstraZenecan toimitusjohtaja, kertoi italialaiselle sanomalehdelle, La Repubblica, Tämä viikko.

Perjantaina Euroopan unionin huumeiden sääntelyviranomaiset hyväksyivät AstraZeneca-rokotteen kaikille aikuisille.

Sillä välin Britannia voi pian saada uuden rokotteen.

Gaavaersburgissa, Md., Sijaitseva biotekniikkayritys Novavax ilmoitti perjantaina, että sen rokotteen on osoitettu olevan 89,three prosentin tehokas laajamittaisessa kokeessa Britanniassa. Hallitus on saanut 60 miljoonaa annosta, jotka tehdään tehtaalla Koillis-Englannissa. Jos brittiläiset sääntelyviranomaiset hyväksyvät sen, rokote toimitetaan vuoden 2021 jälkipuoliskolla.

Kaiken kaikkiaan Britannian hallitus on käyttänyt rokotteiden kehittämiseen, valmistamiseen, ostamiseen ja antamiseen vähintään 11,7 miljardia puntaa eli 16 miljardia dollaria.

“Rokotus on yksi asia, josta olemme saaneet oikean aseman”, sanoi Christina Pagel, operatiivisen tutkimuksen professori College Faculty Londonista.

Tämä ei tarkoita, että käyttöönotto olisi ollut ilman jännitteitä. Kun sairaalat ovat ylittäneet ja enemmän tarttuva muunnos maan läpi repimällä Iso-Britannia on lyönyt vetoa siitä, että useammalle ihmiselle annetaan useless yksi annos osittaista suojaa sen sijaan, että annettaisiin nopeasti kahdelle annokselle täydellinen suoja.

Lääkäreitä, joiden tehosterokotukset ovat viivästyneet, lähestymistapa on suututtanut, syyttäen hallitusta tekemästä heistä uusi riskialtis koe, josta he huolestuttavat rokotteet eivät ole yhtä tehokkaita. Immunologit ovat ilmaisseet huolensa siitä, että maa, joka on täynnä ihmisiä, joilla on useless osittainen immuniteetti, voi kasvattaa rokotteelle vastustuskykyisiä mutaatioita, kun taas Pfizerin mukaan kliinisissä tutkimuksissa kerätyt tiedot eivät tue strategiaa.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *