Rokotteiden käyttöönotto antaa Yhdistyneelle kuningaskunnalle harvinaisen voiton taistelussa pandemiassa

Sillä välin Britannia voi pian saada uuden rokotteen.

Gaavaersburgissa, Md., Sijaitseva biotekniikkayritys Novavax ilmoitti perjantaina, että sen rokotteen on osoitettu olevan 89,three prosentin tehokas laajamittaisessa kokeessa Britanniassa. Hallitus on saanut 60 miljoonaa annosta, jotka tehdään tehtaalla Koillis-Englannissa. Jos brittiläiset sääntelyviranomaiset hyväksyvät sen, rokote toimitetaan vuoden 2021 jälkipuoliskolla.

Kaiken kaikkiaan Britannian hallitus on käyttänyt rokotteiden kehittämiseen, valmistamiseen, ostamiseen ja antamiseen vähintään 11,7 miljardia puntaa eli 16 miljardia dollaria.

“Rokotus on yksi asia, josta olemme saaneet oikean aseman”, sanoi Christina Pagel, operatiivisen tutkimuksen professori College School Londonista.

Britannian käyttöönotto ei kuitenkaan ole riskitöntä.

Osa syy siihen, että Britannia on pystynyt toimittamaan ensimmäiset annokset niin monille ihmisille, on se, että se päätti lykätä toisen annoksen antamista ihmisille jopa 12 viikkoa ensimmäisen jälkeen kliinisten tutkimusten aikana testattujen kolmen tai neljän viikon sijasta.

Kun sairaalat ovat ylittäneet ja enemmän tarttuva muunnos Maan läpi repimällä Iso-Britannia on lyönyt vetoa siitä, että useammalle ihmiselle annetaan yhden annoksen osittainen suoja sen sijaan, että annettaisiin vähemmän ihmisille kahden annoksen täydellinen suoja.

Lääkäreitä, joiden tehosterokotukset ovat viivästyneet, lähestymistapa on suututtanut, syyttäen hallitusta siitä, että heistä on tehty uusi riskialtis koe. Immunologit ovat ilmaisseet huolensa siitä, että maa, joka on täynnä ihmisiä, joilla on useless osittainen immuniteetti, voisi kasvattaa rokotteille vastustuskykyisiä mutaatioita.

Bloomsburyn klinikan häirittyjen lääkäreiden suurin haaste on yksinkertaisesti saada vakaa annos.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *