Saksan uusnatsi tuomittiin elämään Merkel Allyn murhasta

BERLIN – Frankfurtin tuomioistuin tuomitsi saksalaisen uusnatsin paikallisen poliitikon murhaaminen ja tuomitsi hänet elinkautiseen vankilaan torstaina siitä, mitä syyttäjä kutsui maan ensimmäiseksi poliittiseksi murhaksi äärioikeiston äärioikeistojen toimesta toisen maailmansodan päättymisen jälkeen.

Tuomioistuin totesi 46-vuotiaan Stephan Ernstin syylliseksi liittokansleri Angela Merkelin oikeistolaispuolueen jäsenen Walter Lübcken murhaan vuonna 2019, joka oli puolustanut hänen tervetulleita pakolaispolitiikkojaan. Syyttäjä oli hakenut rangaistusta – elämä ilman mahdollisuutta ehdonalaiseen vapautukseen – rikoksen vakavuuden takia, jonka hänen mukaansa johtui “rasismista ja muukalaisvihasta”.

Salamurha merkitsi käännekohtaa Saksan sodanjälkeisessä laskelmassa kotimaisten uusnatsien aiheuttaman uhan laajuuteen, joka tapahtui äärioikeiston äärioikeistojen vuosien hyökkäysten jälkeen. maahanmuuttajille tai heidän jälkeläisilleen. Syyttäjä Dieter Killmer vaati, että tuomioistuimen on lähetettävä viesti maan yhä voimakkaammalle äärioikeiston leirille.

“Meidän näkökulmastamme heti kun poliitikko on mukana, kuten tässä tapauksessa, meidän kaikkien on oltava vartijamme varmistaaksemme, että muut eivät sivuuttaa valtion voimankäytön monopolia ja ottavat itsensä tappaa Saksan kansan edustajia ”, Killmer kertoi toimittajille viime viikolla pitämiensä puheenvuorojen jälkeen.

Toinen mies, joka tunnistettiin useless Markus H.: ksi Saksan tietosuojalakien mukaisesti, todettiin syylliseksi murhan lisävarusteena ja tuomittiin ehdolliseen rangaistukseen. Syyttäjät olivat hakeneet hänelle yhdeksän vuoden ja kahdeksan kuukauden vankeustuomiota.

Herra Lübcke tapettiin kotinsa terassilla lähellä Saksan keskiosaa Kasselin kaupunkia 2. kesäkuuta 2019. Hänen aikuinen poikansa löysi isänsä pudonneen tuoliin, jossa oli haava päähän, ja kutsui ambulanssin. Hänet vietiin sairaalaan, jossa hänet julistettiin kuolleeksi.

Herra Ernst pidätettiin kaksi viikkoa myöhemmin, ja tunnusti rikoksen pian sen jälkeen, useless kumoamaan tunnustus viikkoja myöhemmin. Myöhemmin hän palasi siihen kesäkuussa alkaneen oikeudenkäynnin aikana.

Herra Ernstiä on myös syytetty murhayrityksestä Irakista tulevan pakolaisen puukottamisessa elokuussa 2016. Herra Ernstin kotia etsineet poliisit löysivät irakilaisen DNA: n jäljet ​​veitsestä.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *