Intian maanviljelijöiden maaliskuu asetettu tasavallan päivälle

UUSI DELHI – Sotilasparaatien komeuden ja värin myötä Intian tasavallan päivä juhlat kuuluvat silmiinpistävimpiin.

Mutta tiistaina, aivan kuten pääministeri Narendra Modin hallitus valmistautui juhlimaan maan perustuslain syntymän vuosipäivää uudella asevoimien paraatilla, epätodennäköinen voima valmistautui näyttelyn nousuun.

Intian protestoivat maanviljelijät, jotka ovat olleet leiriytyi New Delhin porttien luo kahdeksi kuukaudeksi vaatien, että herra Modi kumoaisi Intian maataloutta uudistavat lait, valmistautuivat marssimaan pääkaupunkiin tuhansilla traktoreilla.

Voimanäyttely sen jälkeen, kun keskushallinto epäonnistui kiihkeissä pyrkimyksissään estää traktorimarssi, havainnollisti dramaattisesti, kuinka syvä umpikuja maanviljelijöiden kanssa on nolostanut herra Modia. Vaikka maanviljelijät ovat nousseet Intian hallitsevimmaksi hahmoksi poliittisen opposition murskaamisen jälkeen, he ovat olleet jatkuvasti uhmakkaita.

Herra Modi kiirehti syyskuussa parlamentin läpi kolme maatalouden lakia, jotka hän toivoo ruiskuttavan yksityisiä investointeja alalle, jota on kärsinyt tehottomuudesta ja rahan puutteesta vuosikymmenien ajan. Mutta viljelijät nousivat nopeasti heitä vastaan ​​sanoen, että hallituksen sääntelyn keventäminen oli jättänyt heidät yritysjättien armoihin, jotka ottaisivat heidän liiketoimintansa haltuun.

Kun heidän mielenosoituksensa ovat kasvaneet ja heidän vihansa on kasvanut, ja kymmenet tuhannet maanviljelijät ovat leiriytyneet kylmässä kahden kuukauden ajan ja kymmenien kuolemantapausten joukossa, hallitus on ehdottanut muuttaa joitain osia lakeja heidän vaatimustensa sisällyttämiseksi. Myös maan korkein oikeus puuttui asiaan ja käski hallituksen keskeyttää lait kunnes se saavuttaa ratkaisun maanviljelijöiden kanssa.

Mutta maanviljelijät sanovat, etteivät he lopu kumoamiseen, ja he ovat alkaneet lisätä painostusta. Tiistaina pidetyn traktorimarssinsa lisäksi he ovat ilmoittaneet suunnitelmistaan ​​pitää marssi jalkaisin Intian parlamentille 1. helmikuuta, jolloin maan uusi budjetti esitetään.

Jännitteet olivat suuria tiistaihin asti, ja jotkut virkamiehet väittivät, että kapinalliset tunkeutuivat mielenosoituksiin, jotka turvautuivat väkivaltaan, jos maanviljelijät päästetään kaupunkiin. Useless muutama päivä ennen traktorimarssia maanviljelijöiden johtajat toivat tiedotusvälineiden eteen nuoren miehen, jonka he väittivät pitäneensä pidätettynä epäiltynä juonista johtajien ampumiseksi tiistaina mielenosoituksen häiritsemiseksi. Kumpaakaan väiteryhmää ei voitu tarkistaa itsenäisesti.

Ennen traktorin alkua oli jonkin verran hämmennystä traktorimarssin laajuudesta ja koosta. Delhin poliisin asiakirjoihin viittaavien paikallisten tiedotusvälineiden raporttien mukaan marssi alkaa vasta sen jälkeen, kun korkean profiilin tasavallan päiväjuhlat New Delhin sydämessä ovat loppuneet. Raporteissa ilmoitettiin myös, että traktoreiden lukumäärä ja kuinka kauan ne voivat oleskella kaupungin sisällä.

Maatilan johtajat sanoivat maanantaina pidetyssä lehdistötilaisuudessa, että traktoreiden ajalle ja lukumäärälle ei ollut rajoituksia, kunhan he pysyivät kiinni Delhin poliisin asettamista reiteistä. Reittikartat ehdottivat maanviljelijöiden ja poliisin välistä kompromissia, jonka avulla mielenosoittajat pääsisivät kaupunkiin, mutta eivät pääsisi arkaluontoisten vallan instituutioiden lähelle.

Johtajat sanoivat, että noin 150 000 traktoria oli kerääntynyt pääkaupungin rajalle marssille, että noin 3000 vapaaehtoista yrittäisi auttaa poliisia järjestyksen ylläpitämisessä ja että 100 ambulanssia oli valmiustilassa.

Tilan johtajat, sekä marssijoille annetuissa lausunnoissa että tiedotustilaisuuden aikana, vetosivat toistuvasti rauhaan traktorimarssin aikana.

“Muista, että tavoitteemme ei ole valloittaa Delhi, vaan voittaa tämän maan ihmisten sydämet”, he sanoivat verkossa lähetetyissä ohjeissa marssijoille, joita käskettiin olemaan kantamatta aseita – “edes keppejä” – tapahtuman aikana. ja välttämään provosoivia iskulauseita ja bannereita.

“Tämän levottomuuden tavaramerkki on ollut rauhallinen”, Balbir Singh Rajewal, yksi liikkeen pääjohtajista, sanoi. ”Pyydän viljelijäveljeitämme, nuoriamme, että he pitävät tämän liikkeen rauhallisena. Hallitus levittää huhuja, virastot ovat alkaneet johtaa ihmisiä harhaan. Varo sitä.

“Jos pysymme rauhallisena, olemme voittaneet. Jos muutumme väkivaltaiseksi, Modi voittaa. “

Hari Kumar osallistui raportointiin.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *