Kiinalainen kaivosmies vedettiin pintaan 2 viikkoa maanalaisen räjähdyksen jälkeen

HONG KONG – Kaksi viikkoa sen jälkeen, kun räjähdys jätti kaivostyöläisten ryhmän loukkuun 2000 jalkaa maan alle Shandongin itäosassa, Itä-Kiinan maakunnassa, yksi löydettiin elossa ja nostettiin pintaan sunnuntaina, mikä on kirkas paikka uuvuttavassa pelastustoimessa.

Kaivosmies tuotiin pinnalle sunnuntaina noin klo 11.13, Yantai-kaupungin virkamiesten mukaan kaivoksen lähellä olevan pikkukaupungin lähellä. Pelastuspalveluhenkilöstö suosii, kun hänet tuotiin pinnalle, valtion ylläpitämän Xinhua-uutistoimiston lähettämän videon mukaan. Kaivosmies, jolla oli pitkä vihreä takki ja silmät mustaan ​​liinaan kääritty, nostettiin ambulanssiin ja vietiin välittömästi sairaalaan.

Hän oli “erittäin heikko”, Yantai kaupungin hallitus sanoi virallisella sosiaalisen median tilillä. Kymmenen muun kaivostyöntekijän tiedetään elävän ja odottavan pelastusta.

Kiinassa on joitain maailman vaarallisimmista kaivoksista, ja vaikka asiantuntijoiden mukaan olosuhteet ovat parantuneet viime vuosina, katastrofit ovat edelleen yleisiä. Hiilikaivokset, joissa on haitallisia ja räjähtäviä kaasuja, ovat tappavimpia. Ainakin 16 ihmistä kuoli kivihiilikaivoksessa Lounais – Kiinassa syyskuussa ja vielä 23 kuoli saman kaupungin hiilikaivoksessa, Chongqing, joulukuussa.

Kullan louhinta sitä vastoin on yleensä turvallisempaa, mutta ei ilman riskejä.

10. tammikuuta tapahtunut räjähdys Hushanin kultakaivoksessa Yantai lähellä loukkasi 22 kaivosta. 17. tammikuuta pelastustyöntekijät pystyivät ottamaan yhteyttä kapean, poratun kanavan kautta. Kaivostyöläisten lähettämästä muistiosta kerrottiin, että 11 oli loukussa yhdessä osassa, yksi toisessa ja 10 jätettiin ottamatta huomioon. Neljä loukkaantui, ja kaikki kärsivät uupumuksesta märissä ja savuisissa tunneleissa.

“Toivon, että pelastus ei lopu”, he kirjoittivat. “Meillä on toivoa, kiitos!”

Keskiviikkona, yksi kaivostyöläisistä kuoli pään vammoihin jatkui räjähdyksessä, valtion tiedotusvälineet kertoivat.

Useiden reikien lisäksi, jotka ovat kyllästyneet toimittamaan tarvikkeita ja etsimään kadonneita kaivostyöläisiä, pelastajat ovat alkaneet porata kuilun pelastaakseen selviytyneet. Pääpelastusakselin työn odotettiin kestävän vähintään 15 päivää reittiä tukkineiden tonnien raunioiden takia, virkamiesten mukaan torstaina.

Kaivosmies, joka pelastettiin sunnuntaina, oli erillisessä tunnelissa muista kymmenestä, joiden tiedetään edelleen elävän maan alla. Kyseinen ryhmä on saanut ruokaa, vettä, lääkkeitä, vaatteita ja muita tarvikkeita porausreikien kautta.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *