Venäjä salaa pitää nuoret poissa Navalny-mielenosoituksista

Mutta Venäjän viranomaisten näennäisesti syyfiläinen kamppailu saada sosiaaliset verkostot poistamaan Navalnyyn kannustavaa sisältöä korosti sitä, mikä on yhä enemmän esiin Kremlin suurimmaksi haavoittuvuudeksi: edullisten, nopeiden, enimmäkseen sensuroimattomien Web-yhteyksien saatavuus lähes kaikissa maan 11 aikavyöhykkeen asuttu kulma.

Hallitus on yrittänyt hallita Internetiä, eikä se ole suurelta osin onnistunut. Esimerkiksi viime vuonna se keskeytti kahden vuoden pituisen toiminnan estää viestintäverkko Telegram, kielto, jonka käyttäjät löysivät nopeasti keinoja kiertää.

Venäjän televiestinnän sääntelyviranomainen Roskomnadzor ilmoitti perjantaina YouTube, Instagram ja venäläinen sosiaalinen verkosto VKontakte oli alkanut noudattaa määräystä Venäjän pääsyyttäjältä, että he poistavat “lasten pyynnöt osallistua laittomiin joukkotapahtumiin”.

Instagram, joka omistaa Instagramin, kiisti poistaneensa sisältöä.

“Olemme saaneet paikalliselta sääntelyviranomaiselta pyynnön rajoittaa pääsyä tiettyyn sisältöön, joka vaatii protestointia”, Fb sanoi lausunnossaan. “Koska tämä sisältö ei riko yhteisön normeja, se pysyy alustallamme.”

Muut sosiaaliset verkostot eivät vastanneet välittömästi kommentointipyyntöihin.

Suurin ongelma, sääntelyviranomaisen mukaan, oli TikTok, kiinalainen omistama sovellus, joka isännöi sekuntia pitkiä, usein musiikillisesti teemoitettuja virusvideoita. Verkossa #Navalny-hashtagilla merkittyjä videoita oli katsottu yli 800 miljoonaa kertaa perjantaihin.

Sisään yksi leike ”Tykkäsi” yli 500 000 kertaa, nuori nainen, joka tarjoaa englantilaisia ​​oppitunteja, tarjosi vinkkejä siitä, miten kuulostaa amerikkalaiselta – “Soitan asianajajalleni!” – jos hänet pidätetään mielenosoituksissa.

“Korkein aktiivisuus jatkuu sosiaalisessa verkostossa”, Roskomnadzor sanoi lausunnossaan TikTokiin viitaten. “Uusia vetoomuksia ilmestyy, joissakin tapauksissa niitä levitetään keinotekoisesti.”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *