Justin Trudeau saa Bidenin ensimmäisen virallisen kutsun ulkomaiselle johtajalle

“Meidän on nähtävä, että se hajoaa Yhdysvalloissa”, hän sanoi. “Se on Bidenin ensimmäinen käsittelyjärjestys. Vedä henkeä ja älä saarnaa ihmisille, mutta yritä selvittää, miten kutoa takaisin maan sosiaalinen rakenne ”.

Hän lisäsi: “Se on valtava tehtävä.”

Herra Trudeaulla ja herra Bidenillä on lämmin historia. Pääministeri oli isäntä jäähyväisillallisillallisella silloiselle varapuheenjohtajalle neljä vuotta sitten, herra Trumpin voiton jälkeen. Herra Biden piti sitten puheen, jonka aikana hän sanoi, että Kanadan on oltava “liberaalin kansainvälisen järjestyksen” puolustava mestari. Hän päätti paahtoleivän: ”Vive le Canada. Koska tarvitsemme sinua hyvin, hyvin kipeästi. “

Molemmat johtajat ovat asettaneet ilmastonmuutoksen torjumisen, ihmisoikeuksien puolustamisen ja kansainvälisten instituutioiden vahvistamisen keskeisiksi foorumeilleen. He rakensivat poliittisen persoonansa osallisuuteen ja sosiaaliseen oikeudenmukaisuuteen – vaikka 49-vuotiaana herra Trudeau on sukupolvi nuorempi kuin herra Biden.

Herra Rock, joka toimi myös Kanadan suurlähettiläänä Yhdistyneissä Kansakunnissa, sanoi toivovansa, että Trudeau tarjoaisi apuaan herra Bidenille jälleenrakentaessaan amerikkalaisia ​​suhteita ympäri maailmaa. “Toivottavasti heidän ensimmäiseen keskusteluunsa kuuluu sanat:” Kuinka voimme auttaa? “, Mr. Rock sanoi. “Emme ole niitä, jotka käyttäytyivät niin kuin herra Trump. Meillä on kohtuullinen valuutta maailman pääkaupungeissa. “

Jotkut maassa olivat huolissaan herra Bidenin ehdotuksesta protektionistinen talouspolitiikka voi vahingoittaa Kanadan taloutta, joka on niin luontaisesti riippuvainen Yhdysvalloista. Mutta jopa konservatiiviset kanadalaiset poliitikot odottavat suhteiden uudistumista ja vahvistumista.

Albertaan pääministeri Jason Kenney, joka kutsui Keystone XL -putkilinjan peruuttamista “suolistoksi”, toivotti uuden hallinnon tervetulleeksi ja lisäsi, että hänen maakunnallaan oli “syvimmät taloudelliset siteet Yhdysvaltoihin ja vahvat sosiaaliset yhteydet, jotka menevät hyvin takaisin. yli vuosisadan ajan. “

Kun Bidenin hallinnon kanssa syntyy väistämättömiä erimielisyyksiä, useimmat kanadalaiset poliitikot odottavat paluuta järkevään ja kunnioittavaan keskusteluun, joka vuosien väistämisen jälkeen kranaatti-iskujen takia Twitterissä tuntuisi balsamilta.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *