Amazonin Tandav-elokuvan johtaja leikkaa kohtauksia Intian hindu-nationalistien painostuksen jälkeen

ARPORA, Intia – Suuren budjetin Amazon-verkkosarjan johtaja on kumartunut hindulaisten kansallismielisten paine ja leikannut useita kohtauksia, joita he olivat pitäneet loukkaavina, osoittaen voimakkaan poliittisen liikkeen vaikutusta, joka pyrkii muuttamaan Intian yhteiskuntaa.

Ali Abbas Zafar, ”Tandav ” röyhkeä poliittinen draama, teki muokkaukset keskellä kiihtynyttä näyttelyä koskevaa huutoa ja vaati boikotointia.

Hindujen kansallismieliset edustajat, mukaan lukien hallitsevan Bharatiya Janata -puolueen eli BJP: n jäsenet, ovat syyttäneet Zafaria Hindu-jumalien loukkaamisesta ja vihamielisyyden lisäämisestä hindujen ja muslimien välillä sekä ylemmän ja alemman kastin välillä.

Herra Zafar sanoi Twitterissä Tiistaina näyttelyn näyttelijät ja miehistö olivat päättäneet “toteuttaa muutoksia esiin tuotujen huolenaiheiden ratkaisemiseksi”, ja siitä lähtien useita kohtauksia on poistettu. Mutta perjantaina jotkut kriitikot jatkoivat vastarintaa ja vaativat herra Zafarin asettamista vankilaan.

Amazon Primein virkamiehet kieltäytyivät kommentoimasta.

Tandav-elokuvan luojat ovat tarttuneet Intian laajaan poliittiseen ja sosiaaliseen muutokseen, jota ajaa hindulainen nationalistinen liike. Intian pääministeri Narendra Modin johdolla, joka on syrjäyttänyt merkittävän vastustuksen, liike liikkuu mestarina Intiaa hindukansana, joka työntää muut ryhmät, mukaan lukien sen merkittävä muslimivähemmistö, marginaalille.

Paine on levinnyt kulttuuriin. Viime vuosina hindulaiset kansallismieliset ovat arvostelleet voimakkaasti Bollywoodia, Intian Keski-elokuvateollisuutta, heidän uskomustensa vastaisten kuvausten vuoksi.

Tandav-leikkausten joukossa oli kohtaus, jossa yliopiston opiskelijan nähdään näyttelevän Hindu-jumalaa kiroavaa Lord Shivaa näyttämöllä. Eräässä toisessa otoksessa kuvitteellinen pääministeri puhuu pilkallisesti alemman kastin jäsenelle.

Mutta perjantaina Ram Kadam, BJP: n osavaltion lainsäätäjä, joka oli aiemmin tehnyt rikosvalituksen näyttelyn tekijöistä, sanoi, että muokkaukset eivät olleet riittäviä.

“Tämä on taistelu sellaisia ​​ihmisiä vastaan, jotka loukkaavat hindujen uskonnollisia tunteita”, hän sanoi. “Heidän on mentävä ritilöiden taakse.”

Ainakin kolme rikosvalitusta on jätetty, mukaan lukien yksi, joka syyttää näyttelyä vihan edistämisestä eri uskontojen välillä, mikä on vakava rikos Intiassa. Jo tutkijat Uttar Pradeshin osavaltiossa, jota yksi Modin läheisimmistä liittolaisista johtaa, ovat kutsuneet herra Zafarin puhumaan heille.

Mutta “Tandav” -valitusten todellinen syy voi olla se, että esitys pitää peiliä epämiellyttävän lähellä intialaista yhteiskuntaa, ja jotkut herra Modin hallinnon syytettävät ongelmat. Aloitusjaksossa näyttelyssä esiintyy protestoivia opiskelijoita ja tyytymättömiä maanviljelijöitä, mikä toistaa tapahtumia, joita on tapahtunut viime kuukausina. (Herra Zafar on sanonut, että esitys on fiktioteos.)

“Tandav” on useless yksi monista viimeaikaisista tuotannoista, jotka ovat saaneet aikaan hindu-nationalistien vihaa. Aikaisemmin tällä viikolla toimittaja teki rikosvalituksen “Mirzapur, Toinen Amazon-verkkosarja ja Pohjois-Intian keskisuuren kaupungin nimi. Toimittaja sanoi sarjan loukasi uskonnollisia ja alueellisia tunteita ja loukasi kaupunkia.

Viime kuukausina samanlainen paine on kohdistettu Netflixiin. Useat alustan tuotannot ovat joutuneet hyökkäyksen kohteeksi, mukaan lukien present, jossa esiin Hindu-nainen suuteli muslimimiehiä, jossa taustalla on hindutemppeli, jonka hindut tuomitsivat loukkaavaksi uskomuksilleen. Hindu nationalistit ovat yrittäneet sulkea uskontojen väliset avioliitot ja viimeaikaiset lait useissa Intian osavaltioissa ovat kohdistuneet uskontojen välisiin pariskuntiin.

Gaurav Tiwari, BJP: n nuorisosiiven virkamies, joka on valittanut Netflixin virkamiehiä vastaan, sanoi, että hallituksen on suojeltava yleisöä hänen mielestään mautonta ja hindujen vastaista sisältöä vastaan.

“Ihmiset on murhattu sarjakuvien vuoksi muissa uskonnoissa, ja katsokaa, mitä meidän kanssa tapahtuu”, herra Tiwari sanoi. “Jos tämä jatkuu hitaasti, mihin tulevat hindujen sukupolvet katsovat taaksepäin nähdessään tällaisia ​​elokuvia?”

Tiwari vaati Netflixiä ja Amazonia vastaan ​​ankarimpia rangaistuksia, mukaan lukien kieltämällä heidät Intiasta muutaman vuoden ajan.

Viihdeteollisuuden analyytikoiden mukaan rajoittava ympäristö on tarkoittanut, että monet elokuvantekijät välttävät nyt asioita, jotka koskettavat uskontoa tai politiikkaa.

“Juuri tätä hallitus haluaa”, sanoi Huffington Submit Intian entinen viihdetoimittaja Ankur Pathak. “On hyvin selvää, että tällainen suoratoistoalustojen kiusaaminen on BJP: n laajempi ideologinen projekti pyyhkiä pois kaikenlainen ideologinen tai poliittinen kritiikki.”

“Web on ainoa vapaamuotoinen media, jota on olemassa nykyistä poliittista hallintoa vastaan”, hän lisäsi. “Ja se tekee heistä erittäin ahdistuneita.”

Suhasini Raj raportoi Arporasta ja Jeffrey Gettleman New Delhistä.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *