Lukittu hotelliin vuodeksi, sitten äkillinen vapauden maku

“Olen onnellinen, mutta se on vähän pelottavaa”, sanoi kurdipakolainen Emad Moradi (38), joka lähti Iranista vuonna 2013 veneellä, vapauttamisensa jälkeen. Hän ja muut pakolaiset olivat kyynelsilmät, kun he maistivat ensimmäisiä vapauden hetkiä vuosiin.

Miesten vapauttaminen oli yksi Australian hallituksen suurimmista myönnytyksistä maan pakolaisoikeusliikkeelle viime vuosina. Mutta yli tusina 60: sta Mantra-hotellissa alun perin pidätetystä miehestä on pidätettynä, ja jotkut sanovat, etteivät he ole saaneet mitään uutisia viisumiasemastaan ​​tai siitä, milloin heille voidaan myöntää vapaus.

Vähintään 100 muuta, pakolaisten puolestapuhujien mukaan, ovat edelleen Kangaroo Level Central Lodge and Residences -hotellissa Brisbanessa, kun taas useat muut, mukaan lukien perhe, on suljettu muihin moteihin ja huoneistoihin tai pysyviin tiloihin.

“Olen täysin hajonnut tänään”, Mohammad Pleasure Miah, joka matkusti veneellä Australiaan Bangladeshista vuonna 2013 ja on ollut hotellivankeudessa noin vuoden, sanoi keskiviikkona. Herra Miah ja muut edelleen vangittuna olevat kertoivat kamppailevansa tunteistaan ​​huonetoveriensa ja ystäviensä vapauttamisen jälkeen.

Toinen turvapaikanhakija Hamid Reza Yousefi sanoi olevansa tuhoisa siitä, että Australian hallitus oli jatkanut hänen pidättämistä myös sen jälkeen, kun hänelle tarjottiin ehdollista uudelleensijoittamista Yhdysvaltoihin Barack Obaman puheenjohtajakaudella saavutetun sopimuksen nojalla. “Jos et pidä minusta, lähetä minut Amerikkaan”, hän sanoi.

Kaksi pidätetyistä on yrittänyt ottaa henkensä, aktivistit sanoivat. Yksi heistä, Thanush Selvarasa, 31, joka saapui Australiaan veneellä vuonna 2013 pakenemansa Sri Lankalta, sanoi, että kun hän oli menettänyt normaalin elämänsä niin monta vuotta, hän oli yksinkertaisesti menettänyt toivonsa.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *